Termékválasztó – Neked mire van szükséged?

A Babalesz.hu csapata immár 10 éve dolgozik a babára vágyókért, illetve mindazokért a nőkért és férfiakért, akik termékenységüket, hormonrendszerüket szeretnék természetes úton támogatni. Célunk az, hogy minden hozzánk fordulónak segítsünk, és egészséget, örömöt vihessünk az életébe.

Ezt a Termékajánló oldalt azért hoztuk létre, hogy segítsünk gyorsabban, könnyebben kiigazodni az egyre bővülő és összetettebbé váló termékkínálatunkban. Az alábbi listában kattints arra az opcióra, amely titeket/téged jellemez – és máris meglátod, mely termékeket ajánljuk az adott helyzetben.

Ne feledd: a megfelelő életmód is fontos a sikerhez! Ebben segítséget cikkeink között találsz, ide kattintva.

 1. Most döntöttünk úgy, hogy babát szeretnénk, természetes úton támogatnánk a fogantatást. 
 2. Már néhány hónapja próbálkozunk, sikertelenül. Kivizsgáláson még nem voltunk.
 3. Legalább egy éve próbálkozunk, sikertelenül. Voltunk vizsgálaton, de nem találtak problémát.
 4. Most döntöttünk a családalapítás mellett. Elmúltam 35 és szeretném támogatni a termékenységemet.
 5. 40 feletti férfiként szeretnék babát a párommal, ehhez keresek természetes támogatást.
 6. Babát szeretnék, de rendszertelen a ciklusom. Természetes segítséget keresek.
 7. Fájdalmas, görcsös a menzeszem, szeretnék enyhíteni a kellemetlen tüneteken
 8. Szeretnék megszabadulni a plusz kilóktól, a fogantatás és egészséges terhesség érdekében.
 9. PCOS-em van, szeretném természetes úton támogatni a hormonegyensúlyt.
 10. Alacsony a progeszteronszintem, szeretném természetes úton helyreállítani.
 11. Pajzsmirigy-problémákkal küzdök. Szeretném támogatni pajzsmirigyem egészségét.
 12. Endometriózisom van, szeretnék természetes úton is küzdeni a tünetei ellen.
 13. Inzulinrezisztens vagyok, ehhez a problémához keresek természetes támogatást.
 14. Miómám van, szeretnék természetes úton is küzdeni a tünetei ellen.
 15. Az ovulációm rendszertelen/elmarad. Helyreállításához keresek természetes segítséget.
 16. A spermaszám és spermaminőség javítására keresek természetes segítséget.
 17. A spermavizsgálat alacsony motilitást mutatott ki nálam. Ezen szeretnék javítani.
 18. Alacsony a tesztoszteronszintem, szeretném természetes úton növelni.
 19.  Még mindig nem találom, mi lehet hasznos számomra.

Most döntöttünk úgy, hogy babát szeretnénk, természetes úton támogatnánk a fogantatást. 

A babatervezés egy izgalommal, örömmel teli időszak, amibe – érthető módon – pici türelmetlenség is vegyül. A mielőbbi fogantatáshoz alapvetően fontos, hogy a női és a férfi szervezetet is ellássuk megfelelő tápanyagokkal. Nőknél az ovuláció, a petesejt minőség és az egészséges magzatfejlődés támogatása, míg férfiaknál a spermiumok számának és minőségének javítása a legfőbb feladat.

Termékeink nőknek:

Termékeink férfiaknak:

Már néhány hónapja próbálkozunk, sikertelenül. Kivizsgáláson még nem voltunk.

Mindenekelőtt fontos tudnotok: semmi ok az aggodalomra. A teherbeesés esélye egy év alatt 85-90%!1 Éljetek minél egészségesebben, szeressétek, támogassátok egymást és szeretkezzetek az ovuláció körüli napokban. Ügyeljetek a gyermekáldást elősegítő tápanyagok bevitelére és ha úgy érzitek, túl sok a stressz az életetekben, akkor csökkentsétek a káros hatásait életmóddal, stresszoldó technikákkal, megfelelő táplálkozással, célzott étrend-kiegészítéssel (pl. magnézium pótlása, adaptogén gyógynövények).

Legalább egy éve próbálkozunk, sikertelenül. Voltunk vizsgálaton, de nem találtak problémát.

Habár sokat lehet hallani a „bűvös” egy éves határidőről, sok párnak éppen a 11-12. hónapban vagy akár csak néhány hónappal később sikerül a fogantatás. Nem árt tudni: kutatások szerint a párok 95%-a sikerrel jár két éven belül!2 Néha a baba megfoganása csak idő kérdése, és nincs semmilyen egészségügyi oka a késésének. Tudjuk, hogy egy év hosszú idő, de ne adjátok fel! Segítsétek egymást a termékenységjavító lépésekben és vessétek be a „nagyágyúkat”, azaz legkomplexebb termékenységtámogató csomagjainkat!

Most döntöttünk a családalapítás mellett. Elmúltam 35 és szeretném támogatni a termékenységemet.

A természetes teherbeesés és egészséges terhesség 35 éves kor felett is lehetséges. Kutatások szerint a 35-39 éves nők 82%-a egy éven belül, 90%-a pedig két éven belül teherbeesik.3 Első tanácsunk: légy türelemmel! Második: az egészséges életmód mellett pótold a peteérést segítő D-vitamint és mio-inozitolt, valamint a petesejtek minőségét támogató Q10 koenzimet és omega-3 zsírsavakat.

40 feletti férfiként szeretnék babát a párommal, ehhez keresek természetes támogatást.

Kutatások alapján a férfiak termékenysége is csökken az életkorral: 40-45 évesen a spermaminőség hanyatlásnak indul4 és a tesztoszteronszint is évről évre csökken. A 40 feletti férfiaknak gyakran jóval több időbe telik a gyermeknemzés. Ez ellen azonban fel lehet venni a küzdelmet és érdemes is már az első pillanattól. Eszközeid: egészséges életmód, a káros szokások elhagyása, a spermaminőséget és a normál tesztoszteronszintet támogató tápanyagok – amiket az alábbiakban ki is gyűjtöttünk neked.

Babát szeretnék, de rendszertelen a ciklusom. Természetes segítséget keresek.

Egy kutatás szerint a rendszeres ciklussal rendelkező nők négyszer nagyobb eséllyel esnek teherbe, mint azok, akiknél több mint 10 nap eltérés van a ciklusok hossza között.5 A női ciklust hormonok szabályozzák, de ha ezek egyensúlya felborul, akkor a ciklus is „megbolondul”. Szerencsére vannak olyan gyógynövények, természetes hatóanyagok, amelyek segítik a hormonegyensúly elérését.

Fájdalmas, görcsös a menzeszem, szeretnék enyhíteni a kellemetlen tüneteken

Sok nő megtanul élni a menstruációs zavarokkal és fájdalmakkal, pedig ezek hatékony, természetes megoldásokkal leküzdhetőek. A menstruáció alatti jó közérzet, hormonharmónia nemcsak étrend, de gyógynövények és vitaminok segítségével is támogatható. Babatervezés esetén ezeket bevetheted a ProCreation kapszulával együtt, mely felkészíti szervezeted a fogantatásra és a terhességre.

Szeretnék megszabadulni a plusz kilóktól, a fogantatás és egészséges terhesség érdekében.

A súlyfelesleg hormonproblémákat, rendszertelen vagy elhúzódó ciklust, meddőséget okozhat és a terhességet is veszélyezteti. Már 5% testsúlycsökkenés is drámaian növeli a teherbeesés esélyét.6 Életmódváltás mellett a zsírégetést étrend-kiegészítéssel, rostokkal is támogathatod. Ha a hízás mögött inzulinrezisztencia húzódik meg, az inzulinháztartás stabilizálása a cél. Babatervezés esetén ezek mellett ne feledkezz meg a ProCreation nőknek kapszula szedéséről!

PCOS-em van, szeretném természetes úton támogatni a hormonegyensúlyt.

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) számos kellemetlen tünetet idézhet elő és a teherbeesést is megnehezíti. Fontos tudni azonban, hogy összességében a PCOS-es nőknek ugyanannyi gyermekük születik, mint a nem PCOS-es nőknek.7 Étkezésed és életmódod kiegészítésére, a hormonegyensúly és termékenység támogatására létrehoztunk kétféle, természetes összetevőkből álló csomagot is! Amennyiben a PCOS okozta túlsúly leadása mellett gyermekvállalás is a célod, javasoljuk a tematikus csomag kiegészítését ProCreation nőknek kapszulánkkal és mio-inozitol porral.

Alacsony a progeszteronszintem, szeretném természetes úton helyreállítani.

A progeszteront „terhességi hormonnak” is nevezik, hiánya a gyermekáldás elmaradásának egyik legfőbb oka. Ha alacsony progeszteronszintet mértek nálad, helyreállítását természetes progeszteron krémmel is segítheted. Az egészséges progeszteronszinthez fontos a rostok, C-vitamin, B6-vitamin, magnézium és a cink megfelelő bevitele is.

Pajzsmirigy-problémákkal küzdök. Szeretném támogatni pajzsmirigyem egészségét.

Az alul- vagy éppen túlműködő pajzsmirigy felborítja a hormonegyensúlyt a női szervezetben. Emiatt gyakran menstruációs zavarok (szabálytalan vérzések, erős vérzés stb.) és termékenységi gondok lépnek fel. Életmódváltás mellett pajzsmirigyed normál működését természetes hatóanyagokkal is támogathatod – ezeket gyűjtöttük össze neked össze itt.

Endometriózisom van, szeretnék természetes úton is küzdeni a tünetei ellen.

Az endometriózis fájdalmas menstruációt, kismedencei fájdalmat, fokozott vérzést okozhat és a női termékenységi problémák akár 50%-áért is okolható.8 A betegség elleni küzdelemben nagy szerepe lehet az életmódnak és étrend-kiegészítésnek is. A gyulladás és az oxidatív stressz csökkentése, a hormonegyensúly támogatása hozzájárulhat a panaszok enyhítéséhez. Ha babát szeretnél, ilyenkor is alapvető, hogy már a teherbeesés első gondolatától elkezdd szedni a ProCreation nőknek kapszulát.

Inzulinrezisztens vagyok, ehhez a problémához keresek természetes támogatást..

Az inzulinrezisztencia gyakran jár együtt menstruációs zavarokkal, hormonális problémákkal, fokozza a termékenységi gondok és terhességi komplikációk kockázatát.9,10 A jó hír, hogy tudatos életmóddal és étrend-kiegészítéssel sokat tudsz tenni az inzulinérzékenység javítása, a szénhidrát-anyagcsere és inzulinszint normalizálása érdekében. Ha inzulinrezisztens vagy, és babát szeretnél, az alapvető lépések mellett a ProCreation nőknek kapszula szedéséről se feledkezz meg!

Miómám van, szeretnék természetes úton is küzdeni a tünetei ellen.

A mióma a méh jóindulatú daganata, mely okozhat cikluszavarokat, termékenységi problémákat, terhesség alatti és szülés utáni komplikációkat is. Csomagunkat és termékajánlatunkat tudományos eredmények alapján, a mióma-tudatos életmód kiegészítésére állítottuk össze. A természetes gyógynövények és D-vitamin kombinációja segíthet az ösztrogén dominancia csökkentésében és a gyulladások enyhítésében. Amennyiben célod a babavállalás, ajánljuk további kiegészítésként Procreation nőknek termékünket is.

Az ovulációm rendszertelen/elmarad. Helyreállításához keresek természetes segítséget.

Az ovuláció (peteérés) a fogamzóképes korú nők egészségének alappillére. A rendszertelen ovuláció megnehezíti a teherbeesést, ha teljesen elmarad, a fogantatás lehetetlenné válik. Az ovulációs zavarok kezelése nemcsak a babatervezés miatt fontos, hanem a testi-lelki egészség fenntartása miatt is. A petefészek normál működését, a rendszeres ovulációt életmódbeli változtatásokkal és természetes tápanyagok bevitelével is támogatni tudod.

A spermaszám és spermaminőség javítására keresek természetes segítséget.

A sikeres fogantatáshoz elég egyetlen egészséges spermium is, de azért az esélyeket jelentősen rontja, ha alacsony a spermaszám vagy kevés a jó minőségű spermium. Az egészséges spermaképződés bizonyítottan támogatható a megfelelő hatóanyagokkal, mint a cink, szelén, vagy az olyan erős antioxidánsok mint az astaxanthin, alfa-liponsav. Kínálatunkban elsősorban a FertiMax csomagot ajánljuk, de a csomag egyes elemei külön-külön is megvásárolhatóak.

A spermavizsgálat alacsony motilitást mutatott ki nálam. Ezen szeretnék javítani.

A megfelelő spermaszám önmagában nem elég, ugyanannyira fontos a spermiumok mozgási tulajdonsága, azaz motilitása is: csakis egy jól úszó spermium képes elérni és megtermékenyíteni a petesejtet. Egészségesnek az számít, ha a spermiumoknak legalább 40%-a mozog.11 A MotilMAX csomag összetevői kutatások alapján támogathatják a spermiumok energiatermelését és motilitását.

Alacsony a tesztoszteronszintem, szeretném természetes úton növelni.

A tesztoszteronszint férfiakban kulcsfontosságú hormon, meghatározza a szexuális működést és a termékenységet is. Ha tudod (vagy éppen csak úgy érzed), hogy alacsony a tesztoszteronszinted, akkor az életmódváltás mellé javasoljuk a megfelelő étrend-kiegészítést: a cink, a magnézium és a D-vitamin alaptápanyagok a megfelelő tesztoszteron-termeléshez, de igazoltan alacsony tesztoszteron-szint esetén érdemes lehet a fűrészpálma és astaxanthin kombinációját is alkalmaznod kutatási eredmények alapján.12


Nem találtál olyan opciót, amiből magadra ismertél volna? Ne aggódj, szinte 100%, hogy neked is tudunk segíteni – életmódtanácsokkal, természetes gyógymódokkal, étrend-kiegészítőkkel. Keress minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 • E-mail: hello@babalesz.hu
 • Facebook: facebook.com/babalesz
 • Telefon: 70/601-99-99
 • Személyesen: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144. (Natural Herbal Kft.)

Dietetikus segítségét szeretnéd étrended összeállításához? Ehhez is találsz segítséget oldalunkon! Kattints ide és tudj meg többet online tanácsadásunkról Király Évával, a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatának tagjával.


Hivatkozások:
1 Ahn SH, Lee I, Cho S, et al. Predictive Factors of Conception and the Cumulative Pregnancy Rate in Subfertile Couples Undergoing Timed Intercourse With Ultrasound. Front Endocrinol (Lausanne). 2021;12:650883.
2 Taylor A. ABC of subfertility: extent of the problem. BMJ. 2003;327(7412):434-436.
3 Dunson DB, Baird DD, Colombo B. Increased infertility with age in men and women. Obstet Gynecol. 2004;103(1):51-56.
4 Hassan MA, Killick SR. Effect of male age on fertility: evidence for the decline in male fertility with increasing age. Fertil Steril. 2003;79 Suppl 3:1520-1527.
5 Lum KJ, Sundaram R, Buck Louis GM, Louis TA. A Bayesian joint model of menstrual cycle length and fecundity. Biometrics. 2016;72(1):193-203.
6 Clark AM, Ledger W, Galletly C, et al. Weight loss results in significant improvement in pregnancy and ovulation rates in anovulatory obese women. Hum Reprod. 1995;10(10):2705-2712.
7 https://www.monash.edu/medicine/sphpm/mchri/pcos/guideline
8 Macer ML, Taylor HS. Endometriosis and infertility: a review of the pathogenesis and treatment of endometriosis-associated infertility. Obstet Gynecol Clin North Am. 2012;39(4):535-549.
9 Sakumoto T, Tokunaga Y, Tanaka H, et al. Insulin resistance/hyperinsulinemia and reproductive disorders in infertile women. Reprod Med Biol. 2010;9(4):185-190.
10 Kdekian A, Sietzema M, Scherjon SA, Lutgers H, van der Beek EM. Pregnancy Outcomes and Maternal Insulin Sensitivity: Design and Rationale of a Multi-Center Longitudinal Study in Mother and Offspring (PROMIS). J Clin Med. 2021;10(5):976.
11 Kumar N, Singh AK. Trends of male factor infertility, an important cause of infertility: A review of literature. J Hum Reprod Sci. 2015;8(4):191-196.
12 Angwafor F 3rd, Anderson ML. An open label, dose response study to determine the effect of a dietary supplement on dihydrotestosterone, testosterone and estradiol levels in healthy males. J Int Soc Sports Nutr. 2008;5:12.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.