Zeusz 2-csomag férfiaknak
Hármas hatás a férfi egészség megőrzéséért!

1 havi adag

 • Férfi termékenység, potencia és prosztatavédelem - természetesen!
 • ProCreation férfiaknak, Maca Gyökér kivonat és Fűrészpálma kapszula 1 csomagban!
 • Gyógynövény-kivonatok, ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak
 • A Maca elősegíti a szexuális vágyat, segíthet növelni a spermiumok mennyiségét és mozgékonyságát
 • A fűrészpálma hozzájárul a prosztata egészségének fenntartásához
 • Állandó csomagkedvezménnyel!
 • INGYENES KISZÁLLÍTÁS már egy csomag esetén is!

1 db szállítása FoxPost automatába:
Ingyenes

További szállítási módok
17925 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
16850 Ft A te megtakarításod:
-1075 Ft (6%)

Termékleírás

Komplex segítség férfiaknak: elképesztően sok hatóanyag a normál termékenység és egészséges nemi működés támogatására, egy közös csomagban!

Magyarországon minden ötödik pár küzd meddőséggel és az esetek majdnem felében a pár férfi tagja miatt késik a gyermekáldás. Elengedhetetlen hát, hogy a férfiak is tudatosan támogassák termékenységüket, helyes táplálkozással, életmóddal és a szükséges tápanyagok pótlásával.

A férfiaknál az esetek túlnyomó többségében a spermiumok vagyis hímivarsejtek alacsony száma, illetve gyenge minősége okoz gondot, de a hormonális, nemi és szexuális zavarok, illetve a prosztataproblémák is negatívan befolyásolják a termékenységet.

A babalesz.hu szakértői csapata azért állította össze a Zeusz 2 csomagot, hogy még a Zeusz 1 csomagnál is hatékonyabb és sokoldalúbb segítséget nyújtson a termékenységüket természetes úton támogatni kívánó férfiaknak. A Zeusz 1 „tápanyagbombáját” is felülmúlja ez az összeállítás, hiszen a ProCreation férfiaknak termékenység támogató kapszula és a Netamin Fűrészpálma kapszula mellett a Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula is megtalálható benne!

Ismerkedj meg kicsit részletesebben is ezzel a 3 termékkel:

Meggyőződésünk, hogy napjaink egyik legeredményesebb, férfi termékenységet támogató készítménye a ProCreation férfiaknak termékenység támogató kapszula. A termék 39 speciális összetevőt (!) tartalmaz, ezzel a legkomplexebb a férfi termékenységet támogató termékek piacán. Összetevői a férfi szervezet reproduktív funkcióit támogatják: koncentrált formában tartalmazza azokat a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, melyek az egészséges spermaszámhoz, valamint spermaaktivitáshoz és a sikeres megtermékenyüléshez szükségesek. Emellett számos, több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény speciális kombinációját vonultatja fel.

A férfiak nemzőképességét alapvetően meghatározza a prosztata egészsége. A férfiak 70%-a élete folyamán előbb-utóbb szembesülni kénytelen a prosztata jóindulatú megnagyobbodásával, ami a prosztata nem megfelelő működéséhez vezethet. A Netamin Fűrészpálma 450mg kapszula fűrészpálmát vagy más néven szabalpálmát tartalmaz, ami hozzájárul a prosztata normál működéséhez, támogatja a 45 év feletti férfiak normál húgyúti funkcióinak fenntartását, segíti a vizelet áramlását.

A Netamin Maca Gyökér kivonat kapszula a népszerű perui gyógynövény 4:1 arányú kivonatát tartalmazza, napi adagja 2000 mg Maca gyökér pornak felel meg. A Maca (Lepidium meyenii) évezredeken át az inkák szuperétele volt: többek között 19 aminosavat, omega-6 és -9 zsírsavakat, linolénsavat, olajsavat, vitaminokat, ásványi anyagokat, makaén és makamid nevű egyedi növényi vegyületeket is tartalmaz. Modern kutatások szerint a férfi nemi működésre, szexuális vágyra, potenciára, termékenységre, illetve energiaszintre is pozitív hatással lehet.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

PROCREATION FÉRFIAKNAK:

Az alábbiakban részletesen olvashatsz a ProCreation férfi termékenység támogató kapszula 39-féle összetevőjének hatásmechanizmusáról.

A-vitamin A szakirodalom esszenciális termékenység-vitaminként ismeri ezt a zsírban oldódó vitamint. Ha termékenységről van szó, a vitaminok közül a zsírban oldódóaknak különösen nagy a jelentőségük.1 A termékenységre gyakorolt pozitív hatását több mechanizmuson keresztül fejti ki. Dr. Weston A. Price a világ több pontján is vizsgált olyan népcsoportokat, ahol különösen magas a termékenység. Megfigyelte, hogy főképp olyan ételeket esznek, melyek A-vitamin tartalma különösen magas.2 Az A-vitamin semlegesíti a termékenység-károsító szabad gyököket, ezzel kulcsszerepet játszik a spermaképződésben (spermatogenezis).3 Kimutatták, hogy az egészséges mennyiségű és minőségű spermával rendelkező férfiak szervezetében jelentősen magasabb az A-vitamin szintje, mint a csökkent számú és csökkent mozgékonyságú spermiumokkal rendelkező férfiaknál.4

C-vitamin Az egyik legfontosabb termékenység-fokozó vitamin. Szent-Györgyi Albert felfedezése az egész test egészsége szempontjából fontos, de a termékenységben kulcsszerepet tölt be. A C-vitamin erős antioxidáns, és – ha lehet egyáltalán rangsorolni – a legfontosabb vitamin. Növeli a spermaszámot és a spermák aktivitását. 1979-ben W.A.Harris és kollégái egy 40 steril férfin végzett kísérlet során két csoportra osztotta az alanyokat: egyik felük C-vitamint szedett, a másik fele hatástalan placebót. A placebót szedő ún. kontrollcsoport esetében nem volt tapasztalható változás, míg a C-vitamint szedő csoport minden egyes tagjának (!) felesége teherbe esett a kísérlet 60 napja alatt.5 A herében a C-vitamin koncentrációja 20-szor magasabb, mint a test más részeiben.6 Elégtelen C-vitamin-fogyasztás esetén az ott betöltendő szerepét nem tudja ellátni ez az összetevő. Tanulmányok sora bizonyította, hogy a C-vitamin növeli a sperma minőségét azáltal, hogy megvédi a spermát és a benne lévő DNS-t a sérüléstől.7 Kutatások vizsgálták, hogy a DNS bizonyos hibái akadályozzák a spermiumokat abban, hogy a megtermékenyítésig eljussanak, illetve növelik a születési rendellenességek esélyét.8 A Texasi Orvosi Egyetemen végzett klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az elégtelen C-vitamin bevitel a spermiumok összetapadását okozhatja.9 Ez az összetapadás ilyen esetekben akkor tapasztalható, mikor a spermiumok együtt úsznak és az összetapadás miatt akadályozzák egymás az előrehaladásban.

D3-vitamin Zsírban oldódó vitamin, aminek kulcsfontosságú szerepe van a férfi reproduktív rendszerben. Kutatások alapján a férfi szervezet alacsony D-vitamin szintje negatívan befolyásolja a nemi hormonok szintjét, a teljes spermaszámot, a spermiumok alakját és mozgékonyságát.10 Ebből arra lehet következtetni, hogy a D-vitaminnak fontos szerepe van a spermaképződésben és a férfi nemi működésben, összefoglalva a termékenységben. In vitro laboratóriumi vizsgálatok szintén arra utalnak, hogy a D-vitaminnak kiemelt szerepe van a szteroid hormonok (pl. ösztrogének, androgének) termelésében.11 Amikor meddő férfiak 150 napon át D-vitamin kiegészítőt kaptak, a spontán terhesség esélye megháromszorozódott!12

E-vitamin Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású zsírban oldódó vitamin. Emberi vizsgálatokban is bizonyított, hogy pozitívan hathat a termékenységre. A spermiumok termelésében és minőségében játszik kulcsszerepet. Az E-vitamin pótlása az alacsony spermaszámmal és rossz mozgékonyságú spermiumokkal rendelkező férfiak esetében javította a spermaszámot és a mozgékonyságot is.13 Az E-vitamin kiegészítés emellett meggátolja a lipidperoxidációt és semlegesíti a DNS károsodást okozó szabad gyököket is. Ennek eredményeképp napi 300 mg E-vitamin 6 hónapon át történő szedése 60%-kal javíthatja a spermiumok mozgékonyságát!14

K2-vitamin Zsírban oldódó vitamin, ami az egészséges keringési rendszerben és csontrendszerben játszik szerepet.

B-vitaminok Tiamin (B1-vitamin), Riboflavin (B2-vitamin), Niacin (B3-vitamin), B6-vitamin, Folsav (B9-vitamin), B12-vitamin, Pantoténsav (B5-vitamin) A B-vitaminok számtalan klinikai vizsgálatban bizonyítottan támogatják a reproduktív funkciókat, ezáltal növelik a termékenységet mind a férfiak, mind a nők esetében. Vannak olyan, önmagukat termékenység-fokozóként feltüntető természetes készítmények, melyek szinte csak B-vitaminokat tartalmaznak. Ez alapjában véve jó dolog, de természetesen nem feltétlenül elegendő. Fontosságát azonban mindenképp jelzi. Meddő nőknek a szakirodalom B6-vitaminkúrát javasol mindenekelőtt alkalmazni: sok esetben önmagában már ez megoldást jelenthet. Férfiak esetében különösen a B12-vitamin van a figyelem fókuszában termékenység szempontjából. Egy vizsgálatban B-12 vitamint adtak nagy dózisban férfiaknak, akik spermaszáma 20 millió/ml alatt volt. 27%-uk esetében a spermaszám 100 millió/ml fölé növekedett.15 Egy másik vizsgálat során B12-vitamin szedésével a vizsgálatban résztvevők 57%-nál tapasztaltak egyértelmű növekedést a spermaszámban.16

Kalcium A kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme, emellett elengedhetetlen az izmok és az idegrendszer hatékony működéséhez, de rendkívül fontos szerepet tölt be különböző sejtfolyamatokban is. A kalcium az emberi test tömegének 1,5-2%-át teszi ki.

Vas A vas nélkülözhetetlen az élethez, szükséges a hemoglobin (vörösvértestek) képzéséhez, továbbá a mioglobin (az izmok vörös festékanyaga) és bizonyos enzimek keletkezéséhez.

Magnézium A magnéziumhiány a termékenyülési/termékenyítési funkciók súlyos sérüléséhez vezet.17-18 A nem teljes értékű táplálkozás gyakran vezet magnéziumhiányhoz, mely könnyen orvosolható magnézium kiegészítő szedésével.

Cink A cink egy nagyon fontos nyomelem, mely a férfiak szexuális és reproduktív funkcióiban kiemelkedő szerepet játszik. A termékenység számos kulcsfontosságú területén elengedhetetlen, így az egészséges hormonháztartásban, a spermiumok egészséges fejlődésében és azok aktivitásában.19-20 Egy klinikai vizsgálat során 37 steril férfit kezeltek cink-szulfáttal. Mindegyiküknek a spermaszáma alacsonyabb volt, mint 25 millió/ml. 22 esetben krónikusan alacsony tesztoszteronszint volt mérhető a vizsgálat elején, az ő esetükben a spermaszám 8 millió/ml-ről 20 millió/ml-re növekedett. A 22 férfi közül 9-nek esett teherbe a felesége a vizsgálat ideje alatt.21

Szelén Fontos, antioxidáns hatású nyomelem. Mind a tesztoszteron-termeléshez, mind a spermiumok előállításához szükséges.22 Szelénhiány esetén a spermiumok motilitása (mozgása) csökken, mert a farokrészük rövidül vagy deformálódik.23 A spermiumok előállításához olyannyira nélkülözhetetlen, hogy egy férfi szervezetében található összes szelén fele a herékben és a szaporítószervekben található. Egy 1993-as dupla-vak klinikai vizsgálat során a vizsgálatban részt vett férfiak spermaszáma 100%-kal megemelkedett a szelénpótlás hatására, míg a hatóanyagmentes placebót szedő férfiak spermaszáma változatlan maradt.24 A szelén kritikus szerepet játszik a DNS-láncok másolásában, ami a születési rendellenességek kialakulásának megakadályozásában fontos.25

Réz Értékes nyomelem, melynek nem elégséges jelenléte, illetve a kalciummal és cinkkel való nem megfelelő egyensúlya egyes szakirodalmi források szerint az egyik leggyakoribb oka a terméketlenségnek.26 A réznek szerepe van a spermaképződésben és kutatások szerint hatással van a spermiumok mozgékonyságára is.27-28 Az idegi folyamatokban, a neurotranszmitterek helyes működéséhez van szükség megfelelő mennyiségű rézre. Túladagolása toxicitáshoz vezethet, ezért – mint mindenben – ennek adagolása kapcsán is az egyensúlyra kell törekedni.

Mangán Nyomelem, mely a termékenységre többféle módon van kihatással29: Kulcsszerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, tehát a szervezetünk energiafelhasználási mechanizmusaiban. Zsírsavak szintézisében van rá szükség – hiányában tehát egyéb rossz következmények mellett a hormonháztartás is sérül, ami terméketlenséghez vezethet Antioxidánsként működik, segíti az immunrendszert a káros sejtfolyamatok elleni küzdelemben a reproduktív szervekben Kihatással van a szervezet magnézium-, vas- és kalciumháztartására. Különböző vitaminok felszívódását segíti, hiányában nem hasznosulnak olyan hatékonyan a bevitt vitaminok Nagyon fontos nyomelem tehát, túladagolását azonban kerülni kell, csak az optimális mennyiségben való jelenléte kívánatos.

Krómium-pikolinát A króm egy nyomelem, amely számos életfolyamatunkban fontos szerepet tölt be. A lakosság jelentős részét érintheti a krómhiány, és ennek következményei a romló cukorháztartás, a fizikai és mentális kimerültség. Állatkísérletekkel bizonyították, hogy adagolásával növekszik a spermaszám.30

L-arginin L-alakú aminosav. A spermiumok aktivitását növeli, emellett a spermiumok fejének egészséges kifejlődésben játszik kulcsfontosságú szerepet. Egy klinikai vizsgálatban 178 vizsgálatba vont férfi közül 74%-uknál tapasztaltak spermaszám-növekedést arginin adagolása hatására.31

Kurkuma Az indiai sáfrányként ismert kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Indiában évezredek óta gyűjtik és használják. Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír, ennek köszönhetően számos kedvező egészségügyi hatása van, többek között a stressztűrő képességre, hormonrendszerre és a termékenységre nézve is előnyös lehet.32-33

L-karnitin L-alakú aminosav. Az alacsony karnitin-szint a zsírsavak csökkenését eredményezi a sejtek mitokondriumában, amely az energiatermelésért felelős. Az ejakulációt követő spermaaktivitás szorosan összefügg a karnitin-szinttel. Minél magasabb a karnitin-szint, annál aktívabban mozognak a spermiumok.34

L-taurin L-alakú aminosav. A megfelelő spermaaktivitáshoz fontos. Hiánya terméketlenséghez vezethet.35-36

Osztriga Az osztriga legendás termékenység- és potenciafokozó étel a tengerparti népeknél, mely hírnevét főleg magas cinktartalmának köszönheti (lásd fentebb: cink). Az egyetlen olyan étel, melyről tudományosan bizonyított, hogy növeli a termékenységet.

Ferti-Forté Komplex

A Ferti-Forté komplex a ProCreation férfi termékenység támogató kapszula™ egyik lényeges összetevője. A Ferti-Forté komplex a Nature’s Best Inc. kutatócsapata által fejlesztett komplex rendszer, melynek összetevői szinergikusan erősítik egymás támogató hatását. A Ferti-Forté komplex a következő hasznos összetevőket tartalmazza:

acerola meggy por, maca gyökér por, almapektin, chlorella por, csipkebogyó por, vízitorma levél por, fokhagyma por, fekete ribizli por, bromelain, tengeri moszat por, papaya gyümölcs por, petrezselyem levél por, spenót levél por, spirulina por, panax ginzeng gyökér por, sárgarépa por

A Ferti-Forté komplex összetevőinek részletes leírása:

Acerola cseresznye Az acerola cseresznye régóta használt termékenység-fokozó növény, mely pozitív hatását főleg a benne található organikus C-vitamin tartalmának köszönheti, mely különösen jól hasznosul a szervezetben, jobban, mint az ipari gyártású aszkorbinsav. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a C-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a spermiumok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Almapektin A szervezet méregtelenítésében tölt be fontos szerepet. A reproduktív funkciók napjainkban a legtöbb esetben a környezetből a szervezetben lerakódó toxikus vegyületek felhalmozódása miatt sérülnek. Az almapektin segíthet ezek eltávolításban, hogy a szervezet természetes funkciói ismét helyreállhassanak.

Feketeribizli-mag A feketeribizli-magban lévő esszenciális aminosavak elengedhetetlenek a belső elválasztású mirigyek megfelelő működéséhez.

Bromelain A bromelain egy enzim, amit az ananász (Ananas comosus) belső részéből nyernek ki. Erős gyulladáscsökkentő és immunerősítő.

Sárgarépa Ez az egyszerű haszonnövény számos olyan tápanyagot és enzimet tartalmaz, melyek hiánya terméketlenséghez vezethet (A-provitamint, C-, D-, E-, K-, B1- és B6-vitaminok, biotin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, és egyéb ásványok, lutein, likopin, alfa-, béta- és gamma-karotinok, zeaxantin és xantrofil). Használata ezen hiánybetegség megszüntetésében segít.

Chlorella, spirulina, csendes-óceáni moszat A chlorella szárított édesvízi algakészítmény, míg a spirulina és a csendes-óceáni moszat sós vízben élő növény. Ezen növények magas klorofill-, aminosav-, ásványi anyag- és vitamin tartalma a hormonrendszer és az anyagcsere optimalizálásában és a sérült szövetek újjáépítésében segít.

Papaya A papaya amellett, hogy nagyon gazdag forrása a proteolitikus enzimeknek, gazdag argininben, (lásd fentebb: arginin) és C-vitaminban (lásd fentebb: C-vitamin) és béta-karotinban. A béta-karotin az ondó minőségét javítja.

Spenót, petrezselyem Ezek a hazánkban is ismert növények magas klorofill, vitamin- és ásványi anyag tartalmukkal segítik a terméketlenséget gyakran előidéző hiánybetegségek gyógyítását és az egészséges funkciók helyreállítását.

Csipkebogyó A csipkebogyó csodálatos termés. Rengeteg vitamint tartalmaz, immunerősítő. Termékenység-fokozó hatása kiemelkedően magas, organikus – természetes, tehát nagyon jól hasznosuló – C-vitamin tartalmából fakad (lásd fentebb: C-vitamin).

Vízitorma A vízitorma az egyik legtáplálóbb növény, melynek revitalizáló hatásáról sokat ír a gyógynövény-szakirodalom. Kiváló forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminoknak, mangánnak, karotinoknak (főleg az éles látáshoz fontos luteinnek és zeaxantinnak), kalciumnak, rostnak, vasnak és réznek. A népi gyógyászatban közismert termékenység-fokozó hatása mellett segít a szív- és érrendszer egészségesen tartásában, a koleszterinszint optimalizálásában.

Fokhagyma A fokhagyma (Allium sativum) görög elnevezésében is szerepel a „gyógyító” név, mely rámutat arra a tényre, hogy ezt a fantasztikus növényt már az egészen ősi időkben is számos pozitív hatása miatt alkalmazták. Erős antioxidáns hatása miatt olyan szinten minden rossz elűzőjének tartották, hogy az ártó szellemeket is fokhagymával igyekeztek távol tartani. Annak ellenére, hogy a fokhagymát nem a romantika összetevőjeként emlegetik erős illata miatt – a termékenységre gyakorolt hatása jelentős lehet. Szeléntartalma kritikus szerepet játszik a DNS-láncok másolásában, ami a születési rendellenességek kialakulásának megakadályozásában fontos. Organikus B6-vitamintartalma emellett erősíti az immunrendszert és a hormonháztartás optimalizálásában segít.

Maca (Lepidium meyenii) A maca egyedül a dél-amerikai Andokban található zöldségfajta, melynek a gyökerét évezredek óta használják. A teljes endokrin hormonrendszert optimalizálja mind a férfiak, mind pedig a nők esetében. Ez úgy valósul meg, hogy az agyalapi mirigy működését állítja helyre.37 Az agyalapi mirigy felel az endokrin hormonrendszer működéséért az emberben, helyes működése esetén a hormonháztartás optimális egyensúlyba kerül. Férfiak esetében a tesztoszteronszint optimalizálását végzi. Ezen hatásával a spanyol felfedezők találkoztak a nyugati civilizációból először, megfigyelték ugyanis, hogy fogyasztásával magasabb potencia és libidó érhető el. A megtermékenyítés szempontjából fontos hatása a spermaszám és a spermiumok aktivitásának növekedése.38-39

Koreai ginzeng Évezredek óta használt keleti gyógynövény, amely hazánkban néhány éve vált ismertté, de igazán jótékony hatását kevesen ismerik. Őshazájában az élet gyökerének nevezik. Az utóbbi 30 évben csaknem ezer tanulmány erősítette meg azt az 5000 éves hírnevet, amely a „gyógynövények királyát”, a ginzenget övezik. Ezen pozitív változásokat főleg a ginzengben található több mint 10-féle ginzenozid okozza, de mindemellett 9-féle vitamint, valamint 3-féle fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Erősítheti az immunrendszert, energizál, normalizálja a hormontermelést, optimalizálja az izomműködést, fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Adaptogén növény, vagyis fokozza a szervezet pszichés vagy fizikai stresszel szembeni ellenálló képességét. Hatására növekszik a szervezet glikogénfelhasználása, amely maga az életet adó energia.

NETAMIN FŰRÉSZPÁLMA:

A Netamin Fűrészpálma 450 mg kapszula aktív hatóanyaga a fűrészpálma (saw palmetto) – más néven szabalpálma – nevű gyógynövény. A fűrészpálma Észak-Amerikában őshonos, kis méretű pálmafajta, aminek biológiailag aktív hatóanyagai barnás-fekete bogyóiban találhatóak. Jótékony hatásait az amerikai indiánok is felfedezték, elsősorban gyakori éjszakai vizelés, heregyulladás, prosztatagyulladás, impotencia, húgyúti fertőzések kezelésére használták.

A modern klinikai kutatások bebizonyították, hogy a fűrészpálma segíthet csökkenteni az 5-alfa-reduktáz nevű enzim aktivitását, amely a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja át. A DHT erőteljesen stimulálja a prosztata sejtek burjánzását, ezzel prosztatamegnagyobbodást okoz. Ez a megnagyobbodás 30 éves kor körül indul el, kellemetlen tünetei 40 év felett a férfiak ötödét, 50 év felett a férfiak felét, 70 év felett pedig a férfiak 75 százalékát érintik:

 • gyakori és hirtelen vizelési inger
 • gyenge vizeletsugár
 • megszakadó vizeletsugár,
 • vizeletcsepegés
 • erekciós zavarok
 • termékenységi problémák

Ha bővebben is érdekel, hogy mi köze a prosztata egészségének a férfi termékenységhez, kattints ide! (https://www.babalesz.hu/cikkek/mi-koze-a-prosztata-egeszsegenek-a-spermiumok-egeszsegehez/)

A fűrészpálma szerencsére segíthet a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tüneteinek enyhítésében, hozzájárul a prosztata egészséges működéséhez, segíti a vizelet áramlását és támogatja a 45 év feletti férfiak normál vizelési funkcióit. A prosztata egészségének megóvását SOHA nincs túl későn vagy túl korán elkezdeni, különösképpen azért, mert egy másik, a termékenységre szintén hatással levő betegség, a prosztatagyulladás jellemzően fiatal (45 év alatti) férfiaknál fordul elő! A fűrészpálma szedése tehát gyakorlatilag minden életkorban ajánlott, a tudatos prosztatavédelem és termékenység támogatás részeként.

NETAMIN MACA GYÖKÉR KIVONAT KAPSZULA

A Maca (Lepidium meyenii, perui zsázsa, perui ginzeng) gyökérzöldség, ami a közép-perui Andokban fejlődik kemény körülmények között, 4000 méter magasság fölött. Az inkák vitalizáló táplálékként nagyra becsülték. Több mint 300 illat-, színanyag és illóolaj található benne, rengeteg foszfort, szénhidrátot, jódot, vasat, fehérjét, esszenciális zsírsavakat és vitaminokat tartalmaz.

A Maca gyökér kiegyensúlyozó hatással lehet a hormonháztartásra, de hormonokat egyáltalán nem tartalmaz: a hormonrendszer karmesterének is nevezett agyalapi mirigy működését segíthet helyreállítani. Emellett cinktartalma a tesztoszterontermelés és szexuális vágy egyik alapeleme.

Modern kutatások szerint a Maca gyökér elősegítheti a szexuális vágyat, segíthet növelni a szexuális potenciát, támogathatja a férfi nemi működést és segíthet növelni a spermiumok mennyiségét és mozgékonyságát (motilitását) is.40-44

2010-ben dél-amerikai kutatók írták le tanulmányukban, hogy megfigyelések alapján a Maca gyökér pozitívan hat a spermatermelésre, és a sperma minőség minden mutatójára (motilitás, vitalitás, morfológia).45 Ezt egy 2015-ös kutatás is megerősítette ezt: a maca gyökér 12 hétig történő szedése során növekedést figyeltek meg a spermium koncentrációban és motilitásban.46

A Maca gyökér a benne található rengeteg értékes tápanyagnak és természetes növényi vegyületnek köszönhetően megújítja, felfrissíti a szervezetet. Kiváló energiaforrás, támogatja a fizikai és szellemi teljesítményt, segíthet fenntartani az optimális állóképességet és életerőt, ezért fogyasztása minden férfinek hasznos lehet, életkortól vagy életmódtól függetlenül.


* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások:
1 Giahi L, Mohammadmoradi S, Javidan A, et al. Nutritional modifications in male infertility: a systematic review covering 2 decades. Nutr Rev. 2016 Feb;74(2):118-30.
2 westonaprice.org/health-topics/mens-health/restoring-male-fertility/
3 Hogarth CA, Griswold MD. The key role of vitamin A in spermatogenesis. J Clin Invest. 2010 Apr;120(4):956-62.
4 Al-Azemi MK, Omu AE, Fatinikun T, et al. Factors contributing to gender differences in serum retinol and alpha-tocopherol in infertile couples. Reprod Biomed Online. 2009 Oct;19(4):583-90.
5 Harris WA, Harden TE, Dawson EB. Apparent effect of ascorbic acid medication on semen metal levels. Fertil Steril. 1979 Oct;32(4):455-9.
6 Cheraskin E. Vitamin C: Who Needs It? New York: Arlington Press, 1993.
7 Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, et al. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed (Yazd). 2016 Dec;14(12):729-736.
8 Majzoub A, Agarwal A, Esteves SC. Understanding sperm DNA fragmentation. Transl Androl Urol. 2017 Sep;6(Suppl 4):S535-S538.
9 González ER. Sperm swim singly after vitamin C therapy. JAMA. 1983 May 27;249(20):2747, 2751.
10 Rehman R, Lalani S, Baig M, et al. Association Between Vitamin D, Reproductive Hormones and Sperm Parameters in Infertile Male Subjects. Front Endocrinol (Lausanne). 2018 Oct 16;9:607.
11 Hofer D, Münzker J, Schwetz V, et al. Testicular synthesis and vitamin D action. J Clin Endocrinol Metab. 2014 Oct;99(10):3766-73.
12 Blomberg Jensen M, Lawaetz JG, Petersen JH, et al. Effects of Vitamin D Supplementation on Semen Quality, Reproductive Hormones, and Live Birth Rate: A Randomized Clinical Trial. J Clin Endocrinol Metab. 2018 Mar 1;103(3):870-881.
13 ElSheikh MG, Hosny MB, Elshenoufy A, et al. Combination of vitamin E and clomi. citrate in treating patients with idiopathic oligoasthenozoospermia: A prospective, randomized trial. Andrology. 2015 Sep;3(5):864-7.
14 Suleiman SA, Ali ME, Zaki ZM, et al. Lipid peroxidation and human sperm motility: protective role of vitamin E. J Androl. 1996 Sep-Oct;17(5):530-7.
15 Sandler B, Faragher B. Treatment of oligospermia with vitamin B12. Infertility 1984; 7:133-8.
16 Kumamoto Y, Maruta H, Ishigami J, et al. Clinical efficacy of mecobalamin in the treatment of oligozoospermia–results of double-blind comparative clinical study. Hinyokika Kiyo 1988; 34:1109-1132.
17 Valsa J, Skandhan KP, Khan PS, et al. Calcium and magnesium in male reproductive system and in its secretion. I. Level in normal human semen, seminal plasma and spermatozoa. Urologia. 2015 Jul-Sep;82(3):174-8.
18 Valsa J, Skandhan KP, Avni KP, et al. Calcium and magnesium in male reproductive system and in its secretion.Part II* within-subject variability in human seminal plasma and spermatozoa. Urologia. 2008 Apr-Jun;75(1):94-6.
19 Galdes A, Vallee BL. Categories of zinc metalloenzymes. In: Sigel HI (ed). Metal ions in biological systems. New York: Dekker, 1983:1.
20 Fallah A, Mohammad-Hasani A, Colagar AH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men's Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod Infertil. 2018 Apr-Jun;19(2):69-81.
21 Netter A, Hartoma R, Nahoul K. Effect of zinc administration on plasma testosterone, dh.testosterone, and sperm count. Arch Androl. 1981 Aug;7(1):69-73.
22 Flohe L. Selenium in mammalian spermiogenesis. Biol Chem 2007; 388: 987-995.
23 Hawkes WC, Turek PJ. Effects of dietary selenium on sperm motility in healthy men. J Androl. 2001 Sep-Oct;22(5):764-72.
24 MacPherson A, Scott R, Yates R. The effect of selenium supplementation in subfertile males. Trace Elem Man Anim 1993; 19(6): 566-570.
25 Kim GY. What should be done for men with sperm DNA fragmentation? Clin Exp Reprod Med. 2018 Sep;45(3):101-109.
26 Wong WY, Flik G, Groenen PM, et al. The impact of calcium, magnesium, zinc, and copper in blood and seminal plasma on semen parameters in men.Reprod Toxicol. 2001 Mar-Apr;15(2):131-6.
27 Ogórek M, Gąsior Ł, Pierzchała O, et al. Role of copper in the process of spermatogenesis. Postepy Hig Med Dosw (Online). 2017 Aug 9;71(0):663-683.
28 Eidi M, Eidi A, Pouyan O, et al. Seminal plasma levels of copper and its relationship with seminal parameters. Iran J Reprod Med. 2010;8:6.
29 Tuormaa TE. The adverse effects of manganese deficiency on reproduction and health: A literature review. J Orthemolecular Med 1996;11;2:69-79.
30 Anderson RA, Polansky MM. Dietary chromium deficiency effect on sperm count and fertility in rats. Biol Trace Elem Res. 1981 Mar;3(1):1-5.

31 Schacter A, Goldman J, Zukerman Z. Treatment of oligospermia with the amino acid arginine. J Urol 1973;110:311-3.
32 Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its' Effects on Human Health. Foods. 2017 Oct 22;6(10). pii: E92.
33 Al-Suhaimi EA, Al-Riziza NA, Al-Essa RA. Physiological and therapeutical roles of ginger and turmeric on endocrine functions. Am J Chin Med. 2011;39(2):215-31.
34 Mongioi L, Calogero AE, Vicari E, et al. The role of carnitine in male infertility. Andrology. 2016 Sep;4(5):800-7.
35 Holmes RP, Goodman HO, Hurst CH, et al. Hypotaurine in male reproduction. Adv Exp Med Biol. 1992;315:437-41.
36 Asano A, Roman HB, Hirschberger LL, et al. Cysteine dioxygenase is essential for mouse sperm osmoadaptation and male fertility. FEBS J. 2018 May;285(10):1827-1839.

37 Sánchez JML, Serrano ZA, Durán JA, et al. Peruvian maca and possible impact on fertility. J Nutr Health Food Eng. 2017;6(5):165-166.
38 Gonzales GF, Cordova A, Gonzales C, et al. Lepidium meyenii (Maca) improved semen parameters in adult men. Asian J Androl. 2001 Dec;3(4):301-3.
39 Melnikovova I, Fait T, Kolarova M, et al. Effect of Lepidium meyenii Walp. on Semen Parameters and Serum Hormone Levels in Healthy Adult Men: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:324369.
40 Shin BC, Lee MS, Yang EJ, et al. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010 Aug 6;10:44.
41 Gonzales GF, Córdova A, Vega K, et al. Effect of Lepidium meyenii (MACA) on sexual desire and its absent relationship with serum testosterone levels in adult healthy men. Andrologia. 2002 Dec;34(6):367-72.
42 Gonzales GF, Cordova A, Gonzales C, et al. Lepidium meyenii (Maca) improved semen parameters in adult men. Asian J Androl. 2001 Dec;3(4):301-3.
43 Zhang Y, Zhou F, Ge F. Effects of combined extracts of Lepidium meyenii and Allium tuberosum Rottl. on erectile dysfunction. BMC Complement Altern Med. 2019 Jun 18;19(1):135.
44 Lee MS, Lee HW, You S, et al. The use of maca (Lepidium meyenii) to improve semen quality: A systematic review. Maturitas. 2016 Oct;92:64-69.
45 Tancara BQ, Cortez J, Velez G, et al. Effect of the Lepidium meyenii (Maca) on the spermatogenesis and the spermatic quality of subjects with diagnosis of infertility: study of cases. BIOFARBO. 2010;18(2):61–70.
46 Melnikovova I, Fait T, Kolarova M, et al. Effect of Lepidium meyenii Walp. on Semen Parameters and Serum Hormone Levels in Healthy Adult Men: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:324369.

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 2 db ProCreation férfiaknak kapszula Délutáni órákban, étkezés előtt: 1 db Maca Gyökér kivonat kapszula Vacsora előtt: 1 db Fűrészpálma kapszula

Hatóanyag-táblázat, összetevők

ProCreation férfiaknak
ÖsszetevőHatóanyag-tartalom a napi adagban
(2 kapszula tartalma)
NRV%*
E-vitamin124 mg1033%
C-vitamin60 mg75%
Cink25 mg250%
B1-vitamin (Tiamin)20 mg1818%
B2-vitamin (Riboflavin)
20 mg1428%
B3-vitamin (Niacin)
20 mg125%
B6-vitamin
20 mg1428%
B5-vitamin (Pantoténsav)
10 mg166%
Vas5 mg36%
Mangán5 mg250%
A-vitamin3000 mcg375%
Réz2 mg200%
Folsav400 mcg200%
Króm120 mcg300%
Szelén100 mcg181%
K-vitamin100 mcg133%
B12-vitamin20 mcg800%
D-vitamin10 mcg200%
L-arginin100 mg-
L-karnitin50 mg-
L-taurin50 mg-
Osztriga-kivonat
50 mg-
Kurkuma-kivonat( 95% standardizált kivonat)50 mg-
GYÓGYNÖVÉNY KOMPLEX
(acerola meggy por, maca gyökér por, almapektin, chlorella por, csipkebogyó por, vízitorma levél por, fokhagyma por, fekete ribizli por, bromelain, tengeri moszat por, papaya gyümölcs por, petrezselyem levél por, spenót levél por, spirulina por, panax ginzeng gyökér por, sárgarépa por)
25 mg-
Fűrészpálma kapszula
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
NRV%
Fűrészpálma (Saw palmetto - Serenoa repens) (gyümölcs)450 mg-
 Maca gyökér kivonat kapszula
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
*NRV%
Maca gyökér kivonat
(4:1 arányú kivonat)
500 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.