Életmód-csomag PCOS esetére
PCOS esetén folytatott speciális életmód mellé

1 havi adag

  • Különleges vitamincsomag kifejezetten a PCOS által érintett hölgyek számára
  • Kizárólag vitaminokat, gyógynövényeket és természetes hatóanyagokat tartalmaz
  • Összetevői több oldalról támogatják a női szervezetet a sikeres fogantatás és a hormonegyensúly megteremtése érdekében
  • Tudományos kutatásokon alapuló összetétel
  • Kiváló kiegészítője a policisztás ovárium szindróma esetén folytatott speciális életmódnak
  • 4 természetes készítmény egy csomagban, állandó akciós áron
  • A csomagban található termékek összértéke 18 140 Ft, ám a kedvezményes csomagár ehelyett állandóan 16 790 Ft
  • INGYENES KISZÁLLÍTÁS már egy csomag esetén is!

1 db szállítása FoxPost automatába:
Ingyenes

További szállítási módok
18140 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
16790 Ft A te megtakarításod:
-1350 Ft (7%)

Termékleírás

PCOS: Ne engedd, hogy ez a négy betű uralja az életed!

A PCOS, azaz a policisztás ovárium szindróma az egyik leggyakoribb hormonális betegség, amely becslések szerint minden tizedik termékeny korú nőt érinti, és sok esetben termékenységi problémákhoz vezet. Bár nevét a petefészek jellegzetes elváltozásairól kapta, valójában rendkívül összetett probléma, ami több szervet is érinthet és a teljes anyagcserére, hormonrendszerre komoly hatással van.

Ebben a speciális csomagban megtalálhatóak azok a természetes hatóanyagok, melyekről tudományos vizsgálatok is igazolták, hogy a helyes táplálkozás és megfelelő életmódbeli változtatások mellett támogathatják a PCOS tüneteinek hatékonyabb kezelését.

A PCOS a női termékenység egyik legfőbb ellensége

A PCOS-t a termékenységi gondok, meddőség vezető okaként tartják számon. Statisztikák alapján az anovulációs jellegű terméketlenségért az esetek 80%-ában a PCOS a felelős (anovuláció = peteérés hiánya). Összességében a PCOS-es nők 70-80%-a szenved termékenységi problémáktól.1
Habár ezek a számok önmagukban sötét képet festenek, tudnod kell, hogy a teherbeesés PCOS esetén sem elérhetetlen álom, Több tudatosságot és általában több próbálkozást is igényel, de kutatások szerint terhességek és gyermekek számában sincs jelentős eltérés a PCOS-es és a nem PCOS-es nők között.2

A PCOS leggyakoribb tünetei:

•    pattanásos, zsíros bőr
•    rendszertelen női ciklus (kevesebb, mint 22 napos vagy több, mint 35 napos), esetleg pecsételő vérzés
•    meddőség
•    hajhullás, esetleg kopaszodás
•    túlsúly vagy elhízás
•    erőteljesebb szőrnövekedés (arc, mellbimbók környéke, kar, has)

A kutatók a PCOS-t az inzulinhoz is kapcsolják, mivel sok ezzel küzdő nő szervezetében túl sok inzulin található, azaz inzulinrezisztens lesz. Az inzulin túl magas szintje arra serkenti a petefészket, hogy több férfi nemi hormont termeljen.

A PCOS kialakulásának okai:

A PCOS kialakulásának oka pontosan nem ismert, azonban feltehetően szerepet játszhat az öröklött genetikai hajlam, az inzulinrezisztencia és az életmódbeli vagy környezeti tényezők.

Genetika: A PCOS-es nők közvetlen rokonainak (lányainak vagy lánytestvéreinek) akár 50%-os esélye van arra, hogy ők is PCOS-esek lesznek.

Inzulinrezisztencia & életmód: Az inzulinrezisztens egyéneknél az inzulin nem tudja megfelelő mértékben kifejteni a vércukorszint-csökkentő hatását, amire a szervezet még több inzulin termelésével reagál. Ez megnöveli az androgének (pl. tesztoszteron) termelését a petefészkekben, ami hozzájárulhata PCOS tüneteinek megjelenéséhez. A PCOS-es nők inzulinrezisztenciája eredhet genetikai hajlamból (tehát lehet egy PCOS-es nő egészséges testsúlyú, mégis inzulinrezisztens), túlsúlyból (helytelen táplálkozás és mozgáshiány miatt), illetve a kettő kombinációjából.

Testsúly: A túlsúly rosszabbítja az inzulinrezisztenciát és a PCOS tüneteit. Az egészséges testsúly elérése segíthet enyhíteni, megszüntetni bizonyos tüneteket, mint például a rendszertelen menstruációt vagy a fokozott szőrnövekedést. (Ebben a cikkünkben hosszabban írtunk arról, milyen módszerek segíthetnek a fogyásban PCOS esetén).

A kezeletlen PCOS hosszú távon súlyos szövődmények kockázatával jár:

•    Nőgyógyászati problémák: menstruációs zavarok, meddőség, terhességgel kapcsolatos komplikációk (pl. korai vetélés, magas vérnyomás)
•    Belgyógyászati betegségek: 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, metabolikus szindróma, szív- és érrendszeri zavarok

Habár a PCOS egyelőre nem gyógyítható, de a tünetek visszafordíthatóak, és a megfelelő kezeléssel megakadályozható a további állapotromlás. Pár egyszerű természetes gyógymód segítségével, életmódbeli változtatásokkal helyreállhat a szervezet működése és lehetségessé válik a megtermékenyülés.

>> Ide kattintva elérheted valamennyi szakértői cikkünket a PCOS témájában.

Tartozz Te is azon nők közé, akik eldöntötték, hogy kezükbe veszik egészségük irányítását és felveszik a küzdelmet a PCOS ellen – teljesen természetes úton! A megfelelő életmód és kezelés kiegészítésére használd speciális PCOS válogatás-csomagunkat, kiegészítve a cikkeinkben nyújtott tanácsokkal, így komplex segítséget adhatsz a szervezetednek az egészséges működésének helyreállításához!

Spórolj termékcsomagjainkkal!

Ennek a 4 terméknek az ára, külön-külön megvásárolva 18 140 Ft, ám ebben a csomagban mindössze 16 790 Ft-ért juthatsz hozzájuk!

A megtakarításod: 1350 Ft!

A termékcsomag nem gyógyszereket tartalmaz, hanem étrend-kiegészítőket és funkcionális élelmiszereket. A termékek szedése nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes étrendet, sem a szakorvosi ellátást. A termékcsomag által elért eredmény nem garantált és egyénenként eltérő lehet.


Hivatkozások:
1 Melo AS, Ferriani RA, Navarro PA. Treatment of infertility in women with polycystic ovary syndrome: approach to clinical practice. Clinics (Sao Paulo). 2015 Nov;70(11):765-9.
2 Holton S, Papanikolaou V, Hammarberg K, et al. Fertility management experiences of women with polycystic ovary syndrome in Australia. Eur J Contracept Reprod Health Care. 2018 Aug;23(4):282-287.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*Barátcserje

A barátcserje egy rendkívül népszerű gyógynövény a menstruációs ciklus zavaraira és a PCOS tüneteinek enyhítésére. Hormonháztartás kiegyensúlyozó hatása miatt évszázadok óta alkalmazzák termékenységi problémák ellen. Az agyalapi mirigyre hatva szabályozza az LH-termelést (a magas LH-szint a PCOS-es betegekre jellemző), amivel jó hatással lehet a progeszteron-szintre, így segítheti az egészséges menstruációs ciklust.1-2 Emellett csökkenti a prolaktin-szintet, amivel enyhítheti a PMS-t, segítheti a tüszőrepedést és javíthatja a fogantatás esélyét.3-4 Egy 2014-es meta-analízis 33 tudományos kutatás eredményét vizsgálta át, és arra jutott, hogy a barátcserje jótékony hatással bír a PCOS-ben szenvedő nők tüneteire.5

Fűrészpálma

A fűrészpálma egy olyan gyógynövény, ami antiandrogén tulajdonságokkal rendelkezik, blokkolja az 5-alfa-reduktáz aktivitást és csökkenti a tesztoszteron aktívabb DHT-vá (dihidrotesztoszteronná) alakulását. Ezzel megelőzhető a PCOS több kellemetlen tünete is, mint például a szőrösödés, emellett serkenti az elvékonyodó haj megerősödését.6 A természetgyógyászok előszeretettel ajánlják a fűrészpálmát PCOS esetén, mert segít visszaállítani a hormonok természetes egyensúlyát.

Csukamájolaj

A csukamájolaj az egyik legelső táplálékkiegészítő. Évszázadok óta alkalmazzák számos betegség kiegészítő kezelésében és megelőzésre is. A csukamájolaj természetesen gazdag A- és D- vitamin forrás, emellett értékes omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. A csukamájolaj csökkenti az androgéneket és javítja az inzulin érzékenységet. 2013-ban két sikeres kutatás is kimutatta, hogy az omega-3 zsírsavak enyhítik a PCOS tüneteit az androgén hormonok szintjének kiegyensúlyozásával.7

A ProCreation Nőknek kapszulában található hatóanyagokról:

A ProCreation nőknek termékenység támogató kapszula összetevői kifejezetten a női szervezet reproduktív funkcióit támogatják. Vitamin-, ásványi anyag-tartalma minden olyan összetevőt biztosíts a női szervezet számára, mely az egészséges peteéréshez, a hormonok egyensúlyához és a sikeres megtermékenyüléshez szükséges. Ez egészül ki számos, több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény speciális kombinációjával, mely védelmet nyújt a modern élet rizikófaktorai (stressz, szmog, tápanyaghiány) ellen, és segít a természetes ösztrogén-progeszteron egyensúly helyreállításában. A termék alapos kutatás-fejlesztés eredményeként született, 38 speciális összetevőt (!) tartalmaz, mellyel a legkomplexebb termék ezen a piacon.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.


Hivatkozások: 1 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, et al. V. agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013 May;79(7):562-75.

2 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.

3 Wuttke W, Jarry H, Christoffel V, et al. Chaste tree (V. agnus-castus)--pharmacology and clinical indications. Phytomedicine. 2003 May;10(4):348-57.

4 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.

5 Arentz S, Abbott JA, Smith CA, et al. Herbal medicine for the management of polycystic ovary syndrome (PCOS) and associated oligo/amenorrhoea and hyperandrogenism; a review of the laboratory evidence for effects with corroborative clinical findings. BMC Complement Altern Med. 2014 Dec 18;14:511.

6 http://www.ovarian-cysts-pcos.com/saw-palmetto.html

7 http://www.whitelotusclinic.ca/blog/dr-erica-nd/reduce-testosterone-in-pcos-omega3

 

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 2 db ProCreation nőknek kapszula, 1 db Netamin Csukamájolaj kapszula  Ebéd előtt: 1 db Netamin Csukamájolaj kapszula, 2 db Netamin Barátcserje kapszula Vacsora előtt: 1 db Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula, 1 db Netamin Csukamájolaj kapszula

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Netamin Csukamájolaj FORTE kapszula:
Hatóanyag-tartalomnapi adag (3 kapszula) tartalmazNRV%
A-vitamin
(csukamájolajból)
1125 mcg141%
D-vitamin
(Csukamájolajból)
10 mcg200%
Csukamájolaj1500 mg-
Ebből EPA
(Omega-3 zsírsav)
102 mg-
Ebből DHA
(Omega-3 zsírsav)
96 mg-
Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
Fűrészpálma450 mg
Netamin Barátcserje kapszula:
Hatóanyag1 kapszula tartalmaz
Barátcserje390 mg
ProCreation nőknek kapszula:
ÖsszetevőHatóanyag-tartalom a napi adagban
(2 kapszula tartalma)
NRV%*
C-vitamin80 mg100%
E-vitamin25 mg208%
B1-vitamin (Tiamin)20 mg1818%
B2-vitamin (Riboflavin)20 mg1428%
B3-vitamin (Niacin) 20 mg125%
B6-vitamin20 mg1428%
Vas17 mg121%
Cink15 mg150%
B5-vitamin (Pantoténsav)10 mg166%
Mangán5 mg250%
A-vitamin3000 mcg375%
Réz2 mg200%
Folát800 mcg400%
Króm120 mcg300%
K-vitamin100 mcg133%
Szelén70 mcg127%
B12-vitamin20 mcg800%
D-vitamin10 mcg200%
Kurkuma-kivonat (95%
standardizált kivonat)
50 mg-
Zöld tea kivonat - koffeinmentes (50%
polifenol-tartalommal)
50 mg-
Maca gyökér por20 mg-
Omega-3 (DHA)18 mg-
GYÓGYNÖVÉNY-KOMPLEX
(Acerola meggy, almapektin, feketeribizli-mag,
bromelain, sárgarépa, chlorella,
tengeri moszat, papaya, petrezselyem,
csipkebogyó, spenót, spirulina,
vízitorma, fokhagyma, datolya, panax ginzeng)
25 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.