Életmódcsomag INZULINREZISZTENCIA esetére
IR esetén folytatott speciális életmód mellé

1 havi adag

  • Ez a termékcsomag speciálisan az inzulinrezisztenciában szenvedő, babát tervező hölgyek számára készült
  • Gyógynövények, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek kombinációja
  • Bizonyított összetevők, melyek segítenek az inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében és a hormonális egyensúly fenntartásában
  • Fogantatás, terhesség természetes és komplex támogatása, inzulinrezisztencia esetén.
  • Állandó csomagkedvezménnyel!
  • A csomagban található termékek összértéke 9750 Ft, ám a kedvezményes csomagár ehelyett 8970 Ft.

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
9750 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
8970 Ft A te megtakarításod:
-780 Ft (8%)

Termékleírás

Új összetétel!

Sokan félnek a változásoktól, pedig a változás gyakran fejlődéssel jár együtt. Mi, a babalesz.hu csapata, hiszünk abban, hogy megéri újítani, változtatni a megszokott dolgokon, ha ezzel még hatékonyabban tudjuk szolgálni a TE egészségedet.

Bízhatsz abban, hogy figyelemmel követjük a legújabb tudományos eredményeket és azoknak megfelelően fejlesztjük folyamatosan a termékeinket. Ha bármin változtatunk, akkor annak egyértelmű, szakmai tényekkel alaposan alátámasztott okai vannak. Nincs ez másképp az új INZULINREZISZTENCIA esetére összeállított csomagunk esetében sem – még precízebb összetétel új termékeinkből, kedvező áron!


Az inzulinrezisztencia a termékenységi problémák vezető okai között szerepel, de természetes segítséggel Te is sokat tehetsz azért, hogy tested folyamatait normalizáld ! Különleges vitamincsomagunk az összetevők egyedi kombinációjával gondoskodik a vércukorszint normalizálásáról és a hormonális egyensúlyról, hogy a megtermékenyülés sikeres legyen!

Teherbe esni inzulinrezisztencia mellett

A teherbeesés napjainkban sajnos nem olyan egyszerű, mint régebben. A női termékenység csökkenése, illetve meddőség hátterében manapság számos tényező állhat, ezek közül vezető helyen áll a cukorbetegség „előszobájának” is nevezett inzulinrezisztencia. Pontos adatok nem ismertek, de szakértők szerint az inzulinrezisztencia több százezer nőt érinthet Magyarországon.

Az inzulinrezisztencia egy szénhidrátanyagcsere-zavar. Ekkor a zsír-és izomsejtek érzéketlenek az inzulinra, és hogy megfelelő legyen a vércukorérték, a hasnyálmirigy több inzulint kezd termelni. Az erre érzékeny szervek azonban nem tudnak megfelelően működni. Ilyen szerv például a petefészek, ami a betegség következtében „meghibásodik” – ez vérzészavarral és teherbeesési nehezítettséggel jár.

A magas inzulinszint peteérési zavarokhoz vagy akár a peteérés elmaradásához vezethet. Emellett ronthatja a megtermékenyített petesejt megtapadását, ami a beágyazódás sikertelenségét és vetélést okozhat. Ezért van, hogy inzulinrezisztencia esetén a hölgyek többsége teherbeesési, terhességi problémákkal küzd.

Szintén IR-hatásnak tulajdonítható a tesztoszteron szint növekedése, melynek következménye a bőr fokozott faggyútermelése, a pattanások megjelenése, a hajhullás, a férfias típusú szőrnövekedés. Az inzulinrezisztens hölgyek közel fele tapasztal hasi típusú elhízást is.

Az inzulinrezisztencia egyúttal a policisztás petefészek betegség (PCOS) alapja is, ami szintén fő okozója a termékenységi problémáknak.

Ma tehát bizonyított tény, hogy a kezeletlen inzulinrezisztencia meddőséget okoz vagy nehezített teherbeesést. De van megoldás! Életmódbeli változtatásokkal – rendszeres, heti legalább 3×30 perc mozgás és megfelelő étrend – illetve a vitamin és ásványi anyagok pótlásával, természetes gyógynövényekkel hatékonyan kezelhető a betegség.

Ez a speciális csomag azért jött létre, hogy természetes úton támogassa az inzulinrezisztencia leküzdésére és termékenységed helyreállítására irányuló életmódbeli törekvéseidet.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Babalesz Életmódcsomag Inzulinrezisztencia esetére - a terhesség, fogantatás természetes támogatására!

A termékeket úgy választottuk ki, hogy együttesen komplex hatást fejtsenek ki: egyrészt segítsenek az inzulinrezisztenciát kordában tartó életmód-váltásban, másrészt a férfihormonok hatását kompenzálják és elősegítsék a megtermékenyülést.

Mio-inozitol

A mio-inozitol (myo-inositol) egy természetes anyag, amit korábban a B-vitaminok csoportjába soroltak (B8-vitamin). Ma már tudjuk, hogy valójában egy szénhidrát molekuláról van szó, amit az emberi szervezet is képes bizonyos mennyiségben előállítani, méghozzá glükózból. Emellett az élelmiszerek közül leginkább gabonafélékben, gyümölcsökben, babban és diófélékben fordul elő.

A mio-inozitol jelentőségét jól mutatja, hogy gyakorlatilag minden emberi szövetben előfordul.

Szakemberek előszeretettel ajánlják inzulinrezisztencia, vércukor-problémák, PCOS és egyéb hormonális zavarok esetén, illetve a termékenység helyreállításának támogatására. A mio-inozitolról kutatások bizonyították, hogy javíthatja a sejtek inzulinérzékenységét.1-2 Az eddigi kutatások alapján elmondható, hogy a mio-inozitol fogyasztása enyhítheti a PCOS tüneteit, csökkentheti a tesztoszteronszintet, segíthet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében, illetve a hormonális zavarokból adódó menstruációs rendellenességek megszüntetésében.3-4-5-6-7-8

További vizsgálatok arra is rámutattak, hogy a tüszőfolyadék magasabb mio-inozitol szintje összefüggésben áll a petesejt minőségének, illetve érésének javulásával.9 Egy 2012-es tanulmány szerint a mio-inozitol még azoknál a nőknél is javíthatja a termékenységet, akik nem szenvednek semmilyen hormonális betegségben!10

Habár az inozitolnak összesen 9 különböző formája van, a két leggyakrabban használt és legtöbbet kutatott természetes forma a mio-inozitol és a d-kiro-inozitol. A mio-inozitol felszívódása azonban egyes források szerint 10-szerese a d-kiro-inozitolnak, ezért a mio-inozitol az ideális választás.11

 

Útifű maghéj és almapektin (rostok)Az egészséges étrend egyik alapja a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása. A legtöbb ember sajnos csak mintegy 15g rostot fogyaszt naponta, míg a megfelelő bevitel minimum 25 g lenne. Az útifű maghéj hozzájárul a normál bélműködéshez, emellett segíti kontrollálni a vérzsír-, a koleszterin- és vércukor szintet. A rostszegény, illetve hirtelen vércukor emelkedést okozó ételekből álló étrend növelheti a 2-es típusú diabétesz kialakulását. Egy 2018-ban, a Journal of Nutrition című tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a magas élelmi rostbevitel és az inzulinrezisztencia csökkenése között egyértelmű kapcsolat figyelhető meg.12 Hasonló eredményekre jutott egy 2013-ban, a British Journal of Nutrition című szaklapban publikált tanulmány is.13 Minél több rostot tartalmaz az étrend, annál kevésbé valószínű, hogy magas a vércukorszintünk.

A Netamin GlükoVitál kapszulában található hatóanyagokrólA Netamin GlükoVitál kapszula egy egyedülállóan komplex készítmény, melyet az egészséges vércukorszint támogatására fejlesztettünk ki. Összesen 13 különböző hatóanyag található benne: vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövény-kivonatok, összeválogatva egyetlen kapszulába!

A termék összetevői közül a króm és a fahéj hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, a biotin részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, a folsav segít csökkenteni a fáradtság és kimerültség érzését, a magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Az összetevők között továbbá megtalálható az inulin is, egy vízben oldódó növényi rost. A vízben oldódó rostokról köztudott, hogy emésztés során felszívják és megtartják a vizet, így zselészerű anyagot képeznek a gyomorban és a bélben, lassítják az emésztést, aminek következtében képesek stabilizálni a vércukorszintet.

A termékben D-vitamin is van, ugyanis kutatások az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták a PCOS tüneteinek súlyosbodásával, a termékenységi problémákkal, az inzulinrezisztenciával, a magasabb vércukorszinttel prediabétesz és 2-es típusú diabétesz esetén is.14-15-16-17-18

A Netamin GlükoVitál kapszula gyógynövény-kivonatok kombinációját is tartalmazza. Ezek a gyógynövényeket a több évszázados, tradicionális felhasználás, illetve a modern tudományos kutatások alapján is segíthetnek a vércukorszint normalizálásában, az inzulinérzékenység javításában, az inzulinrezisztencia és cukorbetegség megelőzésében vagy kiegészítő kezelésében. A termékben található növényi kivonatok: aloe vera, máriatövis, görögszéna, szegfűszeg, keserűfű, olajfalevél.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.


Hivatkozások

1 Croze ML, Soulage CO. Potential role and therapeutic interests of myo-inositol in metabolic diseases. Biochimie. 2013 Oct;95(10):1811-27.

2 Muscogiuri G, Palomba S, Laganà A, et al. Inositols in the Treatment of Ins.-Mediated Diseases. Int J Endocrinol. 2016;2016:3058393.

3 Papaleo E, Unfer V, Baillargeon JP, et al. Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: a novel method for ovulation induction. Gynecol Endocrinol. 2007 Dec;23(12):700-3.

4 Ciotta L, Stracquadanio M, Pagano I, et al. Effects of myo-inositol supplementation on oocyte’s quality in PCOS patients: a double blind trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2011 May;15(5):509-14.

5 Artini PG, Di Berardino OM, Papini F, et al. Endocrine and clinical effects of myo-inositol administration in polycystic ovary syndrome. A randomized study. Gynecol Endocrinol. 2013 Apr;29(4):375-9.

6 Gerli S, Papaleo E, Ferrari A, et al. Randomized, double blind placebo-controlled trial: effects of myo-inositol on ovarian function and metabolic factors in women with PCOS. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2007 Sep-Oct;11(5):347-54.

7 Nas K, Tűű L. A comparative study between myo-inositol and metf. in the treatment of i. resistant women. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):77-82.

8 Pintaudi B, Di Vieste G, Bonomo M. The Effectiveness of Myo-Inositol and D-Chiro Inositol Treatment in Type 2 Diabetes. Int J Endocrinol. 2016;2016:9132052. Epub 2016 Oct 11.

9 Chiu TT, Rogers MS, Law EL, et al. Follicular fluid and serum concentrations of myo-inositol in patients undergoing IVF: relationship with oocyte quality. Hum Reprod. 2002 Jun;17(6):1591-6.

10 F Lisi, Carfagna P, Oliva MM, et al. Pretreatment with myo-inositol in non polycystic ovary syndrome patients undergoing multiple follicular stimulation for IVF: a pilot study. Reprod Biol Endocrinol. 2012 Jul 23;10:52.

11 Ostlund RE Jr, Seemayer R, Gupta S, et al. A stereospecific myo-inositol/D-chiro-inositol transporter in HepG2 liver cells. Identification with D-chiro-[3-3H]inositol. J Biol Chem. 1996 Apr 26;271(17):10073-8.

12 Weickert MO, Pfeiffer AFH. Impact of Dietary Fiber Consumption on I. Resistance and the Prevention of Type 2 Diabetes. J Nutr. 2018 Jan 1;148(1):7-12.

13 Breneman CB, Tucker L. Dietary fibre consumption and i.resistance - the role of body fat and physical activity. Br J Nutr. 2013 Jul 28;110(2):375-83.

14 Trummer C, Pilz S, Schwetz V, et al. Vitamin D, PCOS and androgens in men: a systematic review. Endocr Connect. 2018 Mar;7(3):R95-R113.

15 Kanakaraju K, Ranganathan RS, Shankar R. Correlation of vitamin D3 levels and the blood sugar parameters among the patients with type 2 diabetes mellitus. Int J Contemp Med Res. 2017;4:844–847.

16 Bhatt SP, Misra A, Gulati S, et al. Lower vitamin D levels are associated with higher blood glucose levels in Asian Indian women with pre-diabetes: a population-based cross-sectional study in North India. BMJ Open Diabetes Research and Care 2018;6:e000501.

17 Mirhosseini N, Vatanparast H, Mazidi M, et al. Vitamin D Supplementation, Glycemic Control, and I. Resistance in Prediabetics: A Meta-Analysis. J Endocr Soc. 2018 May 25;2(7):687-709.

18 Sung CC, Liao MT, Lu KC, et al. Role of vitamin D in i. resistance. J Biomed Biotechnol. 2012;2012:634195.

 

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 1 adag Netamin Mio-inozitol por Ebéd előtt: 1 db GlükoVitál kapszula. Vacsora előtt: 1 adag Netamin Mio-inozitol por, 1 db Netamin Útifű maghéj+Almapektin tabletta

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Netamin Útifű maghéj+almapektin tabletta
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%
Útifű Maghéj125 mg-
Almapektin60 mg-
D3-vitamin10 mcg200%
Netamin Mio-inozitol por
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 gramm)
*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
Netamin GlükoVitál kapszula fahéjjal
HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula) NRV%*
D3-vitamin50 µg1000%
Folsav30 µg15%
Biotin10 µg20%
Magnézium57 mg15%
Króm40 µg100%
Inulin (90%)200 mg-
Görögszéna kivonat (Trigonella foenum-graecum L. mag, 50 % szaponin)180 mg-
Fahéj kivonat (Cinnamonum cassia kéreg, 10% polifenol)90 mg-
Szegfűszeg kivonat (4:1) (Syzygium aromaticum virágrügy)40 mg-
Máriatövis kivonat (Silybum marianum mag, 40% silymarin)5 mg-
Aloe vera kivonat (10:1) (Aloe vera levél)5 mg-
Keserűfű kivonat (Polygonum cuspidatum gyökér, 50% resveratrol)4,74 mg-
Olajfalevél kivonat (Olea europaea levél 20% oleuropein)4 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.