TesztoMAX csomag férfiaknak
Alacsony tesztoszteronszint esetére

1 havi adag

 • Komplex csomag férfiaknak, az egészséges tesztoszteronszint támogatásához
 • A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon, meghatározza a termékenységet is
 • A csomagban található hatóanyagok közül:
 • ...az astaxanthin és fűrészpálma kutatások alapján pozitívan befolyásolhatja a tesztoszteronszintet
 • ...a D-vitamin a hormonrendszer és termékenység egyik alapvető vitaminja
 • ...a cink hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
Ingyenes

Szállítás akár 1 nap alatt - bővebben
10260 Ft helyett csak
9645 Ft A te megtakaritasod:
-615 Ft (6%)

Termékleírás

A tesztoszteron a férfi egészség alappillére

Mi teszi férfivá a férfit? Sokféle választ lehet adni erre a kérdésre, ám ha szigorúan biológiai alapon nézzük, akkor az egyik legfontosabb tényező a tesztoszteron.

A tesztoszteron az elsődleges androgén, azaz férfi nemi hormon, amelynek 95%-át a herék állítják elő. Optimális szintje nemcsak serdülőkorban, a férfi nemi jelleg kialakulása miatt fontos, hanem később is elengedhetetlen – többek között a mentális jóllét, az egészséges izomzat és csontozat, a szexuális vágy, a normál spermiumszám és termékenység fenntartásához.

Sajnos az alacsony tesztoszteronszint ma járványszerű probléma: egy átlagos férfinek ma kb. 30%-kal kevesebb tesztoszteron van a vérében, mint az 1980-as években volt!1 Egy amerikai tanulmány szerint 30 éves kor felett 4-ből 1 férfi tesztoszteronhiányban szenved, de többségük nem is tud róla.2 Nem véletlen, hogy ezzel egyidejűleg a termékenységi mutatók is zuhanórepülést vettek.

Kinek és mikor ajánlott a TesztoMAX csomag férfiaknak?

Alapvetően minden férfinak! De különösképpen azoknak, akiknél vérvizsgálat útján is alacsony tesztoszteronszintet mutattak ki, akik tapasztalják magukon a tesztoszteronhiány intő jeleit, illetve akik termékenységi problémákkal (pl. alacsony spermiumszámmal) küzdenek.

A TesztoMAX csomagba szakértőink a megfelelő tesztoszteronszint legfontosabb támogatóit válogatták össze, a kiegyensúlyozott étrend és egészséges életmód komplex kiegészítésére. A hatóanyagok egyedi kombinációja kifejezetten a felnőtt férfi szervezet igényeihez lett igazítva, figyelembe véve a tudományos kutatási eredményeket és vásárlói tapasztalatokat is.

A csomagban található termékek:

 • Astaxanthin kapszula E-vitaminnal
 • Fűrészpálma kapszula
 • D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
 • Szerves CINK tabletta EXTRA MAGNÉZIUMMAL

Külön-külön megvásárolva a négy termék ára összesen 10.260 Ft lenne, a TesztoMAX csomagban azonban extra csomagkedvezménnyel, 9645 Ft-ért a tiéd!

Milyen jelek utalnak az alacsony tesztoszteronszintre?

 • Szexuális vágy csökkenése
 • Merevedési gondok
 • Ondó mennyiségének csökkenése
 • Fáradékonyság, gyengeség
 • Izomtömeg csökkenése
 • Testzsírgyarapodás, elhízás
 • Hajhullás
 • Depresszió, ingerlékenység, koncentrációzavar
 • Feledékenység

Hivatkozások:
1 Travison TG, Araujo AB, O’Donnell AB, et al. A population-level decline in serum testosterone levels in American men. J Clin Endocrinol Metab. 2007;92(1):196-202.
2 Araujo AB, Esche GR, Kupelian V, et al. Prevalence of symptomatic androgen deficiency in men. J Clin Endocrinol Metab. 2007;92(11):4241-4247.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Astaxanthin + Fűrészpálma

Az astaxanthin egy természetben előforduló, vörös-narancssárga színű karotinoid, amely tengeri állatokban található. Legjobb forrása a Haematococcus pluvialis nevű zöld mikroalga – ebből lett kinyerve a Netamin Astaxanthin kapszulában található hatóanyag is. Az „antioxidánsok királya” névvel is szokták illetni, ugyanis a legerősebb természetes antioxidáns, amit jelenleg ismerünk.1,2

A fűrészpálma (Serenoa repens) – más néven törpepálma, szabalpálma, saw palmetto – egy Észak-Amerikában őshonos, kis méretű pálmafajta. Biológiailag aktív hatóanyagai barnás-fekete bogyóiban találhatóak. Jótékony hatásait már az indiánok is felfedezték, és elsősorban férfibajok (prosztata problémák, impotencia, húgyúti fertőzések) kezelésére használták.

Az eddigi kutatások alapján az astaxanthin és a fűrészpálma külön-külön is gátolhatja az 5-alfa-reduktáz nevű enzim működését, amely a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná (DHT) történő átalakításáért felelős.3,4 A DHT-nek többek között a prosztatamegnagyobbodás, prosztatarák kialakulásában és a férfias hajhullásban is szerepe van. Ha kevesebb tesztoszteron alakul át DHT-vá, akkor megnövekszik a szervezet tesztoszteronszintje.

Az astaxanthin emellett a tesztoszteron ösztrogénné történő átalakítását végző aromatáz nevű enzimre is gátló hatással lehet.5

Egy 2008-as, 42 egészséges férfi részvételével végzett klinikai vizsgálatban az astaxanthin, fűrészpálma és cink kombinációja csaknem 40%-kal növelte a vér tesztoszteronszintjét, és jelentős mértékben csökkentette a DHT és az ösztrogén szintjét.5 Egy másik, 2014-ben közzétett, placebo-kontrollált vizsgálatban az astaxanthin és fűrészpálma kombinációja a tesztoszteronszint 38%-os növekedését és a vér DHT- és ösztrogénkoncentrációjának csökkenését érte el.6

D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE

A D3-vitamin (kolekalciferol) egy zsírban oldódó vitamin, amelynek elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, de néhány élelmiszerben is előfordul. A neves New England Journal of Medicine című szakfolyóirat szerint a D-vitamin-hiány világméretű gond. Magyarország földrajzi elhelyezkedése miatt az őszi-téli hónapokban mindenkinek D-vitamin-pótlásra van szüksége, de kutatások szerint a lakosság 50-60%-a még nyáron is D-vitamin-hiányban szenved.

Szakértők szerint a D-vitamin elengedhetetlen a férfi szexuális funkcióhoz.7 Az alacsony D-vitamin-szint kapcsolatban van az alacsony tesztoszteronszinttel, és több kutatás is azt találta, hogy a D-vitamin-szint növelésével együtt jár a tesztoszteron szintjének emelkedése.8-12

Egy 2011-es kutatásban D-vitamin-hiányos férfiak egy csoportja napi 3300 NE (nemzetközi egység) D-vitamint szedett, míg egy másik hatóanyagmentes placebót. A D-vitamin-kiegészítés hatására a teljes tesztoszteronszint kb. 25%-kal, a biológiailag aktív és a vérben szabadon keringő tesztoszteron szintje pedig kb. 20%-kal emelkedett.12 Ezzel szemben a placebo csoportban nem történt számottevő változás.

Szerves cink extra magnéziummal

A cink létfontosságú nyomelem, amely az emberi szervezetben több mint 300 enzim aktivitásához szükséges. Szervezetünk nem tudja előállítani és hosszú távon tárolni sem, ezért külső forrásból kell bevinnünk. Magyarország talajai cinkszegények, ezért gyakori a cinkhiány a lakosság körében!

A cink bizonyítottan hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához – feltehetően a herék tesztoszterontermelő sejtjeire van hatással. Kutatásokban kimutatták, hogy a cinkhiány tesztoszteronhiányhoz vezethet, illetve azt is, hogy ilyen esetekben cinkpótlással helyreállítható a tesztoszteron normál szintje.13-16 A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában is.

Kutatások alapján a szerves kötésű cink (cink-glükonát) felszívódása és biológiai hasznosulása is jobb, mint a szervetlen cink vegyületeké (cink-oxid, cink-szulfát).17-19 Szerves cink szedésekor a mellékhatások (pl. emésztőrendszeri panaszok) esélye is kisebb, mint szervetlen cink esetében.20-22

A magnézium létfontosságú ásványi anyag, több mint 600 enzim alkotóeleme és további 200 enzim aktiválója.23 Férfiaknak legalább napi 400 mg magnéziumra van szüksége, de a fejlett országokban rendkívül gyakori a magnéziumhiány, a lakosság akár 70-80%-át is érintheti.24 Emellett az érzelmi, fizikai stressz és a fokozott fizikai aktivitás is növeli a magnézium ürülését a szervezetből.

A magnézium részt vesz a tesztoszterontermelésben, kutatások alapján a tesztoszteronszint csökkenését magnéziumhiány is okozhatja, ilyen esetekben pedig a magnézium pótlása növeli a tesztoszteronszintet.25 Egy kutatásban napi 10 mg/testsúlykilogramm magnézium szedésétől 4 hét alatt növekedett a tesztoszteronszint a sportoló és az ülő életmódot folytató férfiak körében is – a sportolóknál ugyanakkor nagyobb volt a növekedés.26

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások:
1 Niu T, Zhou J, Wang F, et al. Safety assessment of astaxanthin from Haematococcus pluvialis: Acute toxicity, genotoxicity, distribution and repeat-dose toxicity studies in gestation mice. Regul Toxicol Pharmacol. 2020;115:104695.
2 Wan M, Zhang J, Hou D, et al. The effect of temperature on cell growth and astaxanthin accumulation of Haematococcus pluvialis during a light-dark cyclic cultivation. Bioresour Technol. 2014;167:276-283.
3 Anderson ML. A preliminary investigation of the enzymatic inhibition of 5alpha-reduction and growth of prostatic carcinoma cell line LNCap-FGC by natural astaxanthin and Saw Palmetto lipid extract in vitro. J Herb Pharmacother. 2005;5(1):17-26.
4 Iehlé C, Délos S, Guirou O, et al. Human prostatic steroid 5 alpha-reductase isoforms--a comparative study of selective inhibitors. J Steroid Biochem Mol Biol. 1995;54(5-6):273-279.
5 Angwafor F 3rd, Anderson ML. An open label, dose response study to determine the effect of a dietary supplement on dihydrotestosterone, testosterone and estradiol levels in healthy males. J Int Soc Sports Nutr. 2008;5:12.
6 Anderson ML. Evaluation of Resettin® on serum hormone levels in sedentary males. J Int Soc Sports Nutr. 2014;11:43.
7 Tirabassi G, Sudano M, Salvio G, et al. Vitamin D and Male Sexual Function: A Transversal and Longitudinal Study. Int J Endocrinol. 2018;2018:3720813.
8 Nimptsch K, Platz EA, Willett WC, Giovannucci E. Association between plasma 25-OH vitamin D and testosterone levels in men. Clin Endocrinol (Oxf). 2012;77(1):106-112.
9 Wentz L, Berry-Caban C, Eldred J, Wu Q. Vitamin D correlation with testosterone concentration in US army special operations personnel. FASEB 2015;29(1).
10 Wehr E, Pilz S, Boehm BO, et al. Association of vitamin D status with serum androgen levels in men. Clin Endocrinol (Oxf). 2010;73(2):243-248.
11 Tak YJ, Lee JG, Kim YJ, et al. Serum 25-hydroxyvitamin D levels and testosterone deficiency in middle-aged Korean men: a cross-sectional study. Asian J Androl. 2015;17(2):324-328.
12 Pilz S, Frisch S, Koertke H, et al. Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men. Horm Metab Res. 2011;43(3):223-225.
13 Prasad AS, Mantzoros CS, Beck FW, et al. Zinc status and serum testosterone levels of healthy adults. Nutrition. 1996;12(5):344-348.
14 Fallah A, Mohammad-Hasani A, Colagar AH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men's Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod Infertil. 2018;19(2):69-81.
15 Santos HO, Teixeira FJ. Use of medicinal doses of zinc as a safe and efficient coadjutant in the treatment of male hypogonadism. Aging Male. 2020;23(5):669-678.
16 Chang CS, Choi JB, Kim HJ, Park SB. Correlation between serum testosterone level and concentrations of copper and zinc in hair tissue. Biol Trace Elem Res. 2011;144(1-3):264-271.
17 Wegmüller R, Tay F, Zeder C, et al. Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. J Nutr. 2014;144(2):132-136.
18 Siepmann M, Spank S, Kluge A, et al. The pharmacokinetics of zinc from zinc gluconate: a comparison with zinc oxide in healthy men. Int J Clin Pharmacol Ther. 2005;43(12):562-565.
19 Neve J, Hanocq M, Peretz A, et al. Etude de quelques facteurs influençant la biodisponibilité du zinc dans les formes pharmaceutiques à usage oral [Some factors influencing the bioavailability of zinc in oral pharmaceutical dosage forms]. J Pharm Belg. 1993;48(1):5-11.
20 Glutsch V, Hamm H, Goebeler M. Zinc and skin: an update. J Dtsch Dermatol Ges. 2019;17(6):589-596.
21 El-Bakry A, El Safty AM, Abdou AA, et al. Effect of zinc supplementation in zinc-deficient children with attention-deficit hyperactivity disorder. Egypt J Psychiatr. 2019;40(2):86–94.
22 Dreno B, Amblard P, Agache P, et al. Low doses of zinc gluconate for inflammatory acne. Acta Derm Venereol. 1989;69(6):541-543.
23 Caspi R, Billington R, Keseler IM, et al. The MetaCyc database of metabolic pathways and enzymes - a 2019 update. Nucleic Acids Res. 2020;48(D1):D445-D453.
24 DiNicolantonio JJ, O'Keefe JH, Wilson W. Subclinical magnesium deficiency: a principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis [published correction appears in Open Heart. 2018 Apr 5;5(1):e000668corr1]. Open Heart. 2018;5(1):e000668.
25 Maggio M, De Vita F, Lauretani F, et al. The Interplay between Magnesium and Testosterone in Modulating Physical Function in Men. Int J Endocrinol. 2014;2014:525249.
26 Cinar V, Polat Y, Baltaci AK, Mogulkoc R. Effects of magnesium supplementation on testosterone levels of athletes and sedentary subjects at rest and after exhaustion. Biol Trace Elem Res. 2011;140(1):18-23.

Adagolási javaslat

Reggeli közben: 1 db Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula Ebéd közben: 1 db Netamin Astaxanthin kapszula E-vitaminnal, 1 db Netamin Fűrészpálma kapszula Vacsora közben: 2 db Netamin Szerves CINK tabletta EXTRA MAGNÉZIUMMAL

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Netamin D3-vitamin + olívaolaj:
HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
D3-vitamin75 mcg1500%
Netamin Astaxanthin kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 db lágyzselatin kapszula)
NRV%
Természetes astaxanthin
(Algastin® Astaxanthin Oleoresin Haematococcus pluvialis alga kivonatából)
4 mg-
Természetes E-vitamin
(d-alfa-tokoferol)
15 mg125%
Netamin Fűrészpálma kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV %
Fűrészpálma450 mg-
Netamin Szerves CINK tabletta EXTRA MAGNÉZIUMMAL:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 tabletta)
NRV%*
Magnézium266 mg71%
Szerves Cink (cink glükonátból)10 mg100%
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.