Netamin Szerves CINK tabletta
Cink-citrát a normál termékenység támogatásához

60 db tabletta

 • A termék szerves kötésű cinket (cink-citrát-dihidrát) tartalmaz
 • A cink szerepet játszik a normál termékenység fenntartásában
 • Kutatások alapján javíthatja a sperma minőségét
 • Szerepe van a pajzsmirigy működésében, és a hormonegyensúly fenntartásában is
 • Kiegészítésként segíthet az ösztrogén domináns állapot (pl. PCOS, endometriózis, PMS) enyhítésében
 • Létfontosságú a terhesség alatt is, a magzat számára
 • 60 db-os kiszerelés, 2 havi adag

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
1999 Ft

Termékleírás

A cink esszenciális nyomelem, ami azt jelenti, hogy ugyan nagyon kis mennyiségben, de létfontosságú az emberi szervezet számára. Jelenlegi ismereteink szerint a cink az emberi test több mint 300 enzimjében van jelen, és elengedhetetlen ezek normális működéséhez.

Mivel a cinket az emberi szervezet nem csak előállítani, de tárolni sem tudja megfelelően, ezért egészségünk érdekében minden nap gondoskodnunk kell a megfelelő bevitelről.

A cink jótékony hatásai*

 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához
 • szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban
 • hozzájárul a normál DNS-szintézishez
 • hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához
 • szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

12 jel, ami cinkhiányra utalhat

 1. Gyenge immunrendszer
 2. Pattanásos bőr, bőrbetegségek
 3. Allergia
 4. Étvágytalanság
 5. Alvászavarok
 6. Állandó rosszkedv, letargia
 7. Hajhullás, köröm- és bőrproblémák
 8. Termékenység csökkenése
 9. Szem- és látásproblémák
 10. Memóriazavarok, figyelemzavar
 11. Gyomor- és bélrendszeri panaszok, hasmenés
 12. Fájdalmas menstruáció

Miért jobb szerves kötésű cinket választani?

A szerves kötésű ásványi anyagok felszívódási aránya, hasznosulása jobb, mint a szervetlen kötésűeké (melyek lerakódnak a szervezetben). A szerves kötésű vegyületek kímélik az emésztőrendszert, nem okoznak gyomorbántalmakat.1
A Netamin Szerves Cink tabletta a cinket szerves kötésben tartalmazza! Kutatás is igazolta, hogy a Netamin Szerves Cink tablettában található forma, a cink-citrát felszívódásának mértéke jobb a cink-glükonáténál és a cink-oxidénál is.2

OGYÉI szám: 19698/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Hivatkozások
1 https://www.integrativepractitioner.com/topics/digestive-health/a-review-of-mineral-absorption-with-special-consideration-of-chelation-as-a-method-to-improve-bioavailability-of-mineral-supplements/
2 Wegmüller R, Tay F, Zeder C, et al. Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. J Nutr. 2014 Feb;144(2):132-6.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A cink szerepe a női szervezetben (termékenység, hormonegyensúly)

A cink több módon is hasznára válik a női szervezetnek: cinkre szükség van az ösztrogén és a progeszteron termeléséhez, a petesejt-termeléshez, a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, és az egészséges terhességhez is.

A cink az alábbi területeken támogatja a nők reproduktív egészségét:

 • Petesejt-termelés: a női szervezetnek bizonyos mennyiségű cinkre szüksége van ahhoz, hogy érett, megtermékenyítésre alkalmas petesejteket tudjon termelni.1
 • A normál mennyiségű Graaf-tüsző folyadék szintje: a cink segít fenntartani a megfelelő mennyiségű tüszőfolyadékot. Ha nincs elég folyadék a tüszőkben, a petesejt nem tud a petevezetéken keresztül eljutni a méhig, hogy beágyazódhasson a méh falába.2
 • Hormonszabályozás: a cink egyike azon ásványi anyagoknak, melyek segítik a hormonszintek (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) szabályozását a menstruációs ciklus alatt.3Különösen fontos a menstruációs ciklus 2. és 4. szakaszában.

A cink létfontosságú a magzat számára is a terhesség alatt! A méhlepény nagy mennyiségben elraktározza a cinket, mivel szerepe van a sejtosztódásban, a magzat növekedésében.

Mivel a cink hatással van a női nemi hormonokra, valamint a pajzsmirigy-hormonok előállításához is szükség van rá, kutatások jelenleg is foglalkoznak a különböző hormonális betegségekre gyakorolt kedvező hatásával. A szakirodalomban találhatunk több olyan cikket is, melyek a PCOS (policisztás ovárium szindróma)4-6, az endometriózis7, illetve a PMS (premenstruációs szindróma)8-9 kapcsolatában vizsgálják a cinkbevitel jelentőségét.

A megfelelő cinkbevitelnek szerepe lehet a pajzsmirigy-alulműködést okozó Hashimoto thyreoiditis és egyéb autoimmun betegségek megelőzésében és kezelésében.10,11 Több kutatás is azt találta, hogy a cinkpótlás pozitívan hathat a Hashimoto thyreoiditisben, pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő betegek állapotára, javítja a pajzsmirigyük működését.12-14 Pajzsmirigybetegeknek érdemes a cinket szelénnel is kombinálni.

A cink szerepe a férfiak termékenységében

A megfelelő cinkbevitel nagyon fontos szerepet játszik a férfi termékenységben. Tanulmányok kimutatták, hogy a cink alacsony szintje vagy hiánya összefüggésbe hozható az alacsony tesztoszteron szinttel, a gyenge sperma minőséggel és a férfi meddőség megnövekedett kockázatával.15

Kutatások bebizonyították, hogy alacsony cinkszint esetén egy cink-kiegészítő szedése statisztikailag szignifikáns mértékben képes növelni a sperma mennyiségét, a spermiumok motilitását (mozgékonyság), illetve a normál alakú spermiumok arányát.16-17

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Kim AM, Vogt S, O'Halloran TV, et al. Zinc availability regulates exit from meiosis in maturing mammalian oocytes. Nat Chem Biol. 2010 Sep;6(9):674-81.

2 Ménézo Y, Pluntz L, Chouteau J, et al. Zinc concentrations in serum and follicular fluid during ovarian stimulation and expression of Zn2+ transporters in human oocytes and cumulus cells. Reprod Biomed Online. 2011 Jun;22(6):647-52.

3 Favier AE. The role of zinc in reproduction. Hormonal mechanisms. Biol Trace Elem Res. 1992 Jan-Mar;32:363-82.

4 Abedini M, Ghaedi E, Hadi A, et al. Zinc status and polycystic ovarian syndrome: A systematic review and meta-analysis. J Trace Elem Med Biol. 2019 Mar;52:216-221.

5 Jamilian M, Foroozanfard F, Bahmani F, et al. Effects of Zinc Supplementation on Endocrine Outcomes in Women with Polycystic Ovary syndrome: a Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Biol Trace Elem Res. 2016.Apr;170(2):271-8.

6 Hopkinson ZE, Sattar N, Fleming R, et al. Polycystic ovarian syndrome: the metabolic syndrome comes to gynaecology. BMJ. 1998. Aug 1;317(7154):329-32.

7 Messalli EM, Schettino MT, Mainini G, et al. The possible role of zinc in the etiopathogenesis of endometriosis. Clin Exp Obstet Gynecol. 2014;41(5):541-6.

8 Chocano-Bedoya PO, Manson JE, Hankinson SE, et al. Intake of selected minerals and risk of premenstrual syndrome. Am J Epidemiol. 2013 May 15;177(10):1118-27.

9 Siahbazi S, Behboudi-Gandevani S, Moghaddam-Banaem L, et al. Effect of zinc sulfate supplementation on premenstrual syndrome and health-related quality of life: Clinical randomized controlled trial. J Obstet Gynaecol Res. 2017 May;43(5):887-894.

10 Sanna A, Firinu D, Zavattari P, Valera P. Zinc Status and Autoimmunity: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2018;10(1):68.

11 Morley JE, Gordon J, Hershman JM. Zinc deficiency, chronic starvation, and hypothalamic-pituitary-thyroid function. Am J Clin Nutr. 1980;33(8):1767-1770.

12 Betsy A, Binitha M, Sarita S. Zinc deficiency associated with hypothyroidism: an overlooked cause of severe alopecia. Int J Trichology. 2013;5(1):40-42.

13Mahmoodianfard S, Vafa M, Golgiri F, et al. Effects of Zinc and Selenium Supplementation on Thyroid Function in Overweight and Obese Hypothyroid Female Patients: A Randomized Double-Blind Controlled Trial. J Am Coll Nutr. 2015;34(5):391-399.

14Khan SZA, Lungba RM, Ajibawo-Aganbi U, et al. Minerals: An Untapped Remedy for Autoimmune Hypothyroidism?. Cureus. 2020;12(10):e11008.

15Colagar AH, Marzony ET, Chaichi MJ. Zinc levels in seminal plasma are associated with sperm quality in fertile and infertile men. Nutr Res. 2009 Feb;29(2):82-8.

16Zhao J, Dong X, Hu X, et al. Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016 Mar 2;6:22386.

17Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, et al. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed (Yazd). 2016 Dec;14(12):729-736.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt, bő vízzel lenyelve. Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék szedése előtt!

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%*
Cink (szerves kötésben)20 mg200%
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) Összetevők: csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), cink-citrát-dihidrát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), bevonat (hidroxi-propil-metil-cellulóz, titán-dioxid, polietilén-glikol, talkum)

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.