Netamin Szerves CINK tabletta

Termékkép
  • A termék szerves kötésű cinket tartalmaz
  • A cink szerepet játszik a normál termékenység fenntartásában
  • Kutatások alapján javíthatja a sperma minőségét
  • Szerepe van a pajzsmirigy működésében, és a hormonegyensúly fenntartásában is
  • Kiegészítésként segíthet az ösztrogén domináns állapot (pl. PCOS, endometriózis, PMS) enyhítésében
  • Létfontosságú a terhesség alatt is, a magzat számára
  • 60 db-os kiszerelés, 2 havi adag
Normál ár: 1590 Ft
Kosárba teszem

A cink szerepe a női szervezetben (termékenység, hormonegyensúly)

A cink több módon is hasznára válik a női szervezetnek: cinkre szükség van az ösztrogén és a progeszteron termeléséhez, a petesejt-termeléshez, a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, és az egészséges terhességhez is.

A cink az alábbi területeken támogatja a nők reproduktív egészségét:

• Petesejt-termelés: a női szervezetnek bizonyos mennyiségű cinkre szüksége van ahhoz, hogy érett, megtermékenyítésre alkalmas petesejteket tudjon termelni.1
• A normál mennyiségű Graaf-tüsző folyadék szintje: a cink segít fenntartani a megfelelő mennyiségű tüszőfolyadékot. Ha nincs elég folyadék a tüszőkben, a petesejt nem tud a petevezetéken keresztül eljutni a méhig, hogy beágyazódhasson a méh falába.2
• Hormonszabályozás: a cink egyike azon ásványi anyagoknak, melyek segítik a hormonszintek (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) szabályozását a menstruációs ciklus alatt.3 Különösen fontos a menstruációs ciklus 2. és 4. szakaszában.

A cink létfontosságú a magzat számára is a terhesség alatt! A méhlepény nagy mennyiségben elraktározza a cinket, mivel szerepe van a sejtosztódásban, a magzat növekedésében.

Mivel a cink hatással van a női nemi hormonokra, valamint a pajzsmirigy-hormonok előállításához is szükség van rá, kutatások jelenleg is foglalkoznak a különböző hormonális betegségekre gyakorolt kedvező hatásával. A szakirodalomban találhatunk több olyan cikket is, melyek a PCOS (policisztás ovárium szindróma)3-4-5, illetve a PMS (premenstruációs szindróma)6-7 kapcsolatában vizsgálják a cinkbevitel jelentőségét.

Az endometriózis, PCOS, PMS, cisztás és miómás elváltozások egyúttal mind olyan állapotok, melyeknek okozója és súlyosbítója is lehet a pajzsmirigy alulműködés, ezért a megfelelő cinkbevitel elengedhetetlen tényező ezen esetekben.

A cink szerepe a férfiak termékenységében

A megfelelő cinkbevitel nagyon fontos szerepet játszik a férfi termékenységben. Tanulmányok kimutatták, hogy a cink alacsony szintje vagy hiánya összefüggésbe hozható az alacsony tesztoszteron szinttel, a gyenge sperma minőséggel és a férfi meddőség megnövekedett kockázatával.8

Kutatások bebizonyították, hogy alacsony cinkszint esetén egy cink-kiegészítő szedése statisztikailag szignifikáns mértékben képes növelni a sperma mennyiségét, a spermiumok motilitását (mozgékonyság), illetve a normál alakú spermiumok arányát.9-10

Miért jobb szerves kötésű cinket választani?

A szerves kötésű ásványi anyagok felszívódási aránya, hasznosulása jobb, mint a szervetlen kötésűeké (melyek lerakódnak a szervezetben). A szerves kötésű vegyületek kímélik az emésztőrendszert, nem okoznak gyomorbántalmakat.11

A Netamin Szerves Cink tabletta a cinket szerves kötésben tartalmazza! Kutatás is igazolta, hogy a Netamin Szerves Cink tablettában található forma, a cink-citrát felszívódásának mértéke jobb a cink-glükonáténál és a cink-oxidénál is.12

Egyéb tudnivalók

Hatóanyag:

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%*
Cink (szerves kötésben)20 mg200%

A termék a cinket szerves kötésben tartalmazza (cink-citrát-dihidrát).

Alkalmazás:

Felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt, bő vízzel lenyelve.

OGYÉI szám: 19698/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék szedése előtt!


Hivatkozások:

1 Alison M Kim, Stefan Vogt, Thomas V O’Halloran & Teresa K Woodruff. Zinc availability regulates exit from meiosis in maturing mammalian oocytes. Nature Chemical Biology, 2010
2 Ménézo Y, et al. Zinc concentrations in serum and follicular fluid during ovarian stimulation and expression of Zn2+ transporters in human oocytes and cumulus cells. Reprod Biomed Online. 2011 Jun;22(6):647-52.
3 Favier AE. The role of zinc in reproduction. Hormonal mechanisms. Biol Trace Elem Res. 1992 Jan-Mar;32:363-82.
4 Jamilian M, et al. Effects of Zinc Supplementation on Endocrine Outcomes in Women with Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Biol Trace Elem Res. 2016 Apr;170(2):271-8.
5 Hopkinson ZE, et al. Polycystic ovarian syndrome: the metabolic syndrome comes to gynaecology. BMJ. 1998 Aug 1;317(7154):329-32.), az endometriózis (Messalli EM, et al. The possible role of zinc in the etiopathogenesis of endometriosis. Clin Exp Obstet Gynecol. 2014;41(5):541-6.
6 Chocano-Bedoya PO, et al. Intake of selected minerals and risk of premenstrual syndrome. Am J Epidemiol. 2013 May 15;177(10):1118-27.
7 Siahbazi S, et al. Effect of zinc sulfate supplementation on premenstrual syndrome and health-related quality of life: Clinical randomized controlled trial. J Obstet Gynaecol Res. 2017 May;43(5):887-894.
8 Colagar AH, Marzony ET, Chaichi MJ. Zinc levels in seminal plasma are associated with sperm quality in fertile and infertile men. Nutr Res. 2009 Feb;29(2):82-8.
9 Zhao J, Dong X, Hu X, Long Z, Wang L, Liu Q, Sun B, Wang Q, Wu Q, Li L. Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016 Mar 2;6:22386.
10 Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, Nadjarzadeh A. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed (Yazd). 2016 Dec;14(12):729-736.
11 https://www.integrativepractitioner.com/topics/digestive-health/a-review-of-mineral-absorption-with-special-consideration-of-chelation-as-a-method-to-improve-bioavailability-of-mineral-supplements/
12 Wegmüller R, et al. Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. J Nutr. 2014 Feb;144(2):132-6.

Hozzászólások