Stressz STOP vitamincsomag – 3 db, gazdaságos kiszerelés
3 csomag, gazdaságos áron

3x2 havi adag

 • 3 csomag, -10% kedvezménnyel
 • Érzed, hogy a "baba-projekt" kezd túlságosan görcsössé válni?
 • Kimerült vagy, fáradt, teendők sokasága vesz körül?
 • A stressz teljesen megmérgezi a hétköznapokat, akár a szexuális életeteket is?
 • A férfi és a női termékenységre is káros hatással lehet a túlzott mértékű stressz
 • A stressz okozta fizikai és lelki tünetek enyhítésében segít speciális válolgatás-csomagunk
 • Szerves Magnézium Trió, Maca gyökér kivonat kapszula és Omega-3 koncentrátum
 • Természetes segítség a stressz fizikai és szellemi tüneteinek enyhítésére nőknek és férfiaknak is
 • Csomagban mindig kedvezőbb az ár!

1 db szállítása FoxPost automatába:
Ingyenes

További szállítási módok
35370 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
31835 Ft A te megtakarításod:
-3535 Ft (10%)

Termékleírás

Szerves magnézium, maca gyökér kivonat és omega-3 zsírsavak. Speciális Stressz STOP vitamincsomagunkban ez a három természetes hatóanyag található, a fizikai és lelki stressz negatív hatásainak ellensúlyozására és a termékenység támogatására.

Röviden a stresszről

Mindenkinek vannak olyan momentumok az életében, amikor feszültnek, idegesnek érzi magát. Munkahelyi, magánéleti vagy akár pénzügyi gondok is kiválthatják a stresszes állapotot – sőt, mind tudjuk, hogy a gyermekvállalást is elkerülhetetlen aggodalom lengi körül.
A stressz bizonyos mértékig hasznos, hiszen testünk a „szorult helyzetekben” így igyekszik támogatni éberségünket, fokozni az energiánkat és koncentrálóképességünket. Normál esetben a stressz egy rövid ideig tartó állapot, amely nem okoz kárt a szervezetünkben. Ha a kiváltó veszély- vagy stresszhelyzet megszűnik, a stresszreakció is elmúlik.
A problémák ott kezdődnek, amikor a stressz krónikussá válik, vagyis hosszú távon is fennmarad, állandósul. Ilyenkor a szervezet teljes működése zavart szenvedhet, például a szív- és érrendszer, az emésztőrendszer, az anyagcsere-folyamatok, az immunrendszer és különösképpen a hormonális rendszer! A stressz sem nőknek, sem férfiaknak nem kedvez a gyermeknemzés szempontjából.

Ne hagyd, hogy a stressz eluralkodjon felettetek!

A babalesz.hu csapata sokszor szembesül olyan történetekkel, ahol a várva várt gyermekáldás szó szerint megfeszített munkával járó „baba-projektté” alakul át, mindkét fél számára rengeteg stresszel és feszültséggel. Bár bizonyított tény, hogy a teljesen egészséges pároknak is eltarthat akár 1 évig is, mire megfogan a gyermekük, azért nehezen elkerülhető, hogy az első pár hónap sikertelensége ne okozzon komoly feszültséget. Ha ez még társul egy megfeszített életmóddal, akkor bizony hamar ördögi kör alakul ki: a hétköznapi stresszre hat a baba-stressz és egymást gerjesztve őrlik fel a párok lelki és testi erejét.

Stressz és a termékenység

A stressz sajnos bizonyítottan rossz hatással van a termékenységre is, amellyel már rengeteg kutatás foglalkozott.
Ilyen például egy 2014-es, Texasban végzett vizsgálat is, amely 500 párt figyelt meg 1 éven át.1 Mindannyian újonnan vágtak bele a családtervezésbe. A párok nőtagjainál minden hónapban figyelték egy bizonyos enzim mennyiségét, amelyből a stressz szervezetükre gyakorolt hatásának mértékére tudtak következtetni. A vizsgálat végén arra jutottak, hogy azoknak a nőknek, akiknek a szervezetében legmagasabb mennyiségben jelen volt ez a bizonyos enzim, 29%-kal kevesebb esélyük van 1 éven belül sikeresen megfoganni, mint azoknak, akiknél a legalacsonyabb mennyiségben volt jelen a magas stresszre utaló enzim. Ehhez hasonló vizsgálatot végeztek Angliában is,2 ugyanezzel az eredménnyel. A stressz közvetlen hatással van a menstruációs ciklusra is, így több oldalról is elmondható: a fokozott stressz negatívan hat a női termékenységre.
Nem jelentenek kivételt azonban a férfiak sem: a stressz oxidatív, sejtkárosító hatása a spermiumok egészségét és mennyiségét is jelentősen befolyásolhatja.3 Emellett a nemi vággyal összefüggésben lévő tesztoszteron (férfi hormon) szintjére is negatívan hat,4 így a stressz a férfi termékenységet is több oldalról csökkentheti.

Milyen egyéb tünetei vannak a stressznek?

Ha fokozott stressznek vagy kitéve, akkor olyan tüneteket tapasztalhatsz magadon, mint..:

 • hirtelen, heves szívdobogás
 • gyakori fejfájás
 • fájdalomérzet a vállakban és nyakban, állkapocsban
 • izomrángások, izomgörcsök
 • folyamatos fáradtságérzés, nehezen induló reggelek
 • gyomorfájdalom, étvágytalanság
 • memóriaproblémák, koncentrálási nehézségek
 • ingerlékenység, hangulatingadozás
 • nemi vágy csökkenése
 • szexuális problémák (merevedési gondok, hüvelyszárazság)

A Stressz STOP vitamincsomagunkat azoknak állítottuk össze, akik érzik, hogy a feszültség kezdi megmérgezni hétköznapjaikat, akár szexuális életüket is. A vitamincsomag minden egyes tagja bizonyítottan hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet, az idegrendszer könnyebben birkózzon meg a stresszel.

Hivatkozások
1 webmd.com/women/news/20140324/stress-may-diminish-a-womans-fertility-study-suggests#1
2 nih.gov/news-events/news-releases/nih-study-indicates-stress-may-delay-women-getting-pregnant
3 time.com/138592/stress-sperm/
4 Bhongade MB, Prasad S, Jiloha RC, et al. Effect of psychological stress on fertility hormones and seminal quality in male partners of infertile couples. Andrologia. 2015 Apr;47(3):336-42.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Netamin Szerves Magnézium trió tabletta

 • hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez
 • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
 • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához

Nem véletlen, hogy a magnéziumot „stressz-ellenes ásványnak” tartják. Számos tanulmány igazolja, hogy a szervezet magnézium-tartalma és a stressz szintje között nagyon szoros összefüggés áll fenn. A magnéziumhiány hozzájárulhat a stressz, szorongás, depresszió és álmatlanság kialakulásához. Másfelől a stressz rendkívüli módon növeli a magnézium ürülését a szervezetből, alacsony magnéziumszintet okoz, ami tovább fokozza a negatív tüneteket.1

A termék 3 különböző szerves magnéziumsót tartalmaz, köztük magnézium-biszglicinátot is, mely a glicin aminosav nyugtató, relaxáló hatását is biztosítja.

Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg

 • adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy növeli a pszichés és/vagy fizikai stresszel szembeni ellenállóképességet
 • támogathatja a fizikai és szellemi teljesítményt
 • segíthet fenntartani az optimális állóképességet és életerőt
 • támogathatja mind a férfi és női nemi működést
 • elősegítheti a szexuális vágyat

A Maca (Lepidium meyenni) egy gyökérzöldség, ami a közép-perui Andokban fejlődik kemény körülmények között, 4000 méter magasság fölött. Már évezredek óta használják: az inkák ősi szuperétele volt, amit az energia, az állóképesség és a termékenység fokozására fogyasztottak. Kimutatták, hogy a maca jótékony hatással lehet a hangulatra a szorongás, depresszió és stressz csökkentése révén, valamint a libidót is növelheti.2-3

Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM kapszula

 • koncentrált halolaj, 75% omega-3 tartalommal!
 • 500 mg EPA, 250 mg DHA a napi adagban
 • a DHA hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához (napi 250 mg bevitele esetén)
 • az omega-3 zsírsavakra szüksége van az idegrendszernek
 • az omega-3 zsírsavak segíthetnek a stressz és a szorongás csökkentésében4
 • a termék természetes E-vitamint is tartalmaz, mely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Az omega-3 (EPA és DHA) zsírsavak részt vesznek az idegrendszer és a sejthártyák felépítésében. Kutatások szerint a szervezet omega-3 szintje szoros kapcsolatban áll az agy szerotonin szintjével.5-6A szerotonin a boldogságért felelős hormon, ezért hangulati zavarok, stressz és szorongás idején nagyon sokat segíthet, ha megnöveljük a szintjét. Más tanulmányok eredményei arra utalnak, hogy az omega-3 zsíroknak stresszhelyzetekben adaptogén szerepük lehet, vagyis fokozhatják a szervezet ellenállóképességét.7

Az omega-3 zsírsavak legjobb forrásai a hideg vízi tengeri halak (pl. lazac, makréla, hering, szardella, szardínia), ám Magyarországon ezekből rendkívül keveset fogyasztunk (átlagosan 6 kg évente, míg az európai átlag 20 kg). Ezért az omega-3 pótlására tudatosan oda kell figyelnünk a halfogyasztás növelése, illetve étrend-kiegészítés segítségével.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1Vink R, Nechifor M, editors. Magnesium in the Central Nervous System [Internet]. Adelaide (AU): University of Adelaide Press; 2011.
2examine.com/supplements/maca/
3universityhealthnews.com/daily/aging-independence/maca-benefits-low-libido-in-women-and-stress-relief/
4 Larrieu T, Layé S. Food for Mood: Relevance of Nutritional Omega-3 Fatty Acids for Depression and Anxiety. Front Physiol. 2018 Aug 6;9:1047.
5 Grosso G, Galvano F, Marventano S, et al. Omega-3 fatty acids and depression: scientific evidence and biological mechanisms. Oxid Med Cell Longev. 2014;2014:313570.
6 webmd.com/depression/features/fish-oil-to-treat-depression
7 Bradbury J, Myers SP, Oliver C. An adaptogenic role for omega-3 fatty acids in stress; a randomised placebo controlled double blind intervention study (pilot) [ISRCTN22569553]. Nutr J. 2004 Nov 28;3:20.

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 1 db Netamin Maca gyökér kivonat kapszula bő folyadékkal. Ebéd előtt: 1 db Netamin Omega-3 koncentrátum kapszula. Vacsora előtt: 1 db Netamin Szerves Magnézium Trió tabletta. Figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát a Maca gyökér kivonat szedéséről!

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Szerves Magnézium trió tabletta:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%*
Magnézium (szerves sókban)
összesen:
magnézium-citrátként
magnézium-biszglicinátként és
magnézium-orotátként
200 mg53%
Maca Gyökér kivonat kapszula 500 mg:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
*NRV%
Maca gyökér kivonat
(4:1 arányú kivonat)
500 mg-
Omega-3 KONCENTRÁTUM kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
NRV%
Természetes E-vitamin
(d-alfa-tokoferol)
7,5 mg63%
Omega-3 zsírsavak750 mg
(500 mg EPA -
eikozapentaénsav,
250 mg DHA –
dokozahexaénsav)
-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.