Progeszteron természetesen válogatás-csomag
Progeszteronhiány okozta ciklus-és hormonzavarok enyhítéséhez

 • Komplex hatóanyag-kombináció az egészséges progeszteronszint támogatásához
 • A progeszteron az egyik legfontosabb női nemi hormon, nem csak a terhesség létrejöttében van szerepe
 • A progeszteron hiánya menstruációs zavarokat, PMS-t, migrént, hangulatingadozást és egyéb testi-lelki panaszt okozhat
 • Csomagunkba olyan tudományosan vizsgált összetevőket válogattunk, melyek pozitív hatást fejthetnek ki a női szervezet progeszterontermelésére
 • Barátcserje, természetes E-vitamin komplex és nyújtott felszívódású C-vitamin
 • Ha a termékenység-támogatás a célod, akkor ajánljuk Progeszteron+termékenység csomagunkat ide kattintva
 • 2 HAVI ADAG! Állandó csomagkedvezménnyel, ingyenes szállítással!

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
9943 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
8995 Ft A te megtakarításod:
-948 Ft (10%)

Termékleírás

Progeszteron természetesen, azaz a test saját progeszteron-termelését támogató hatóanyagok, akciós árú válogatás-csomagban. Természetes összetevők az egészséges progeszteronszint támogatásához és a progeszteronhiány okozta cikluszavarok egyéb testi és lelki tünetek enyhítéséhez.

2 havi adag háromféle termékből, kedvezményes csomagáron, 9943 Ft helyett -10% kedvezménnyel csak 8995 Ft-ért:

 • Barátcserje kapszula 390 mg – 100% növényi termék, ellenőrzött forrásból, finomra őrölt por formájában a megfelelő felszívódásért
 • Természetes E-vitamin komplex kapszula – az E-vitamin 4 legfontosabb formáját (alfa, béta, gamma és delta) tartalmazza, melyek a természetben együtt fordulnak elő
 • C-vitamin 1000 mg tabletta – nyújtott felszívódású, a folyamatos C-vitamin ellátottságért, csipkebogyóval és hasznosulást segítő bioflavonoidokkal

Progeszteron: sokkal több, mint egy „terhességi hormon”

Mai modern világunkban folyamatos terheléseknek vagyunk kitéve: pl. krónikus stressz, környezeti méreganyagok, helytelen táplálkozás, gyógyszerek, hormonkészítmények. A női hormonegyensúly megteremtése és fenntartása nem könnyű feladat, de tudatos lépésekkel igenis lehetséges!

A progeszteront időnként a terhesség hormonjának is nevezik, hiszen nélkülözhetetlen szerepet tölt be a terhesség létrejöttében, majd fenntartásában. Ez azt sugallja, hogy egészséges szintje csak akkor fontos, ha teherbe szeretnél esni – pedig ez egyáltalán nem igaz!

A progeszteron igazi multitalentum:

 • szabályozza a menstruációt
 • javítja az agyműködést és a hangulatot
 • segíti az alvást
 • szabályozza a vérnyomást
 • védi a csontok egészségét
 • rugalmasan tartja a bőrt
 • segít csökkenteni a rák kockázatát

Az ösztrogén a provokáló, a progeszteron az ellensúlyozó hormon – ha kettejük kényes egyensúlya felborul, az komoly hatással van a női egészségre és ezzel együtt a mindennapokra is.

Alacsony progeszteronszint: ezekből a jelekből veheted észre

Nagyon sok nő szenved progeszteronhiányban, de meddőség, vetélés vagy egyéb problémák esetében is általában csak sokadik lépésként ellenőrzik az orvosok a progeszteronszintet. Az alacsony progeszteronszint ösztrogén dominanciához vezet, aminek számos jele lehet.

 • Erős vagy hosszú ideig tartó vérzés
 • Rendszertelen vagy kimaradó menzesz
 • Pecsételő vérzés a menzesz előtt
 • Rövid menstruációs ciklusok
 • Erős PMS tünetek
 • Mellfeszülés, mellfájdalom
 • Migrének vagy fejfájások
 • Ingerlékenység, depresszió, szorongás
 • Alvászavarok
 • Súlygyarapodás, puffadás
 • Fáradékonyság, koncentrációs zavarok
 • Csökkent libidó

Nem megfelelő progeszteronszint esetén a meddőség, vetélés, koraszülés, mióma, endometriózis és a mellrák kockázata is magasabb. Ezért is kritikus fontosságú a progeszteronszint helyreállítása.

Progeszteron természetesen: támogasd tested progeszteron-termelését

Progeszteronhiány esetén lehetséges a hormon közvetlen pótlása (tablettával, krémmel). Ez azonban egyáltalán nem serkenti a petefészek hormontermelését – sőt ellenkezőleg, a hormonpótlás hatására a természetes progeszterontermelésből vesz vissza a szervezet.

De miért kéne kívülről bevinned a progeszteront? Hiszen van egy tökéletes „progeszteron-termelő gépezeted”: a saját tested! Bizonyos természetes (és hormonmentes!) tápanyagokkal támogathatod tested saját progeszteron-termelését. Ez a termékcsomag ilyen tápanyagokat tartalmaz!

Hivatkozások
1 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013;79(7):562-575.
2 Roemheld-Hamm B. Chasteberry. Am Fam Physician. 2005;72(5):821-824.
3 Chamras H, Barsky SH, Ardashian A, Navasartian D, Heber D, Glaspy JA. Novel interactions of vitamin E and estrogen in breast cancer. Nutr Cancer. 2005;52(1):43-48.
4 Aten RF, Kolodecik TR, Behrman HR. Ovarian vitamin E accumulation: evidence for a role of lipoproteins. Endocrinology. 1994;135(2):533-539.
5 Takasaki A, Tamura H, Taniguchi K, et al. Luteal blood flow and luteal function. J Ovarian Res. 2009;2:1.
6 Mumford SL, Browne RW, Schliep KC, et al. Serum Antioxidants Are Associated with Serum Reproductive Hormones and Ovulation among Healthy Women. J Nutr. 2016;146(1):98-106.
7 Henmi H, Endo T, Kitajima Y, Manase K, Hata H, Kudo R. Effects of ascorbic acid supplementation on serum progesterone levels in patients with a luteal phase defect. Fertil Steril. 2003;80(2):459-461.

Bővebben a hatóanyagokról

Barátcserje

A barátcserje (Vitex agnus castus, chasteberry) egy lilás színű virágzattal rendelkező növény, amit évezredek óta használnak a hormonháztartással kapcsolatos betegségek kezelésére. Nem tartalmaz hormonokat, de összetevői az agyalapi mirigyen keresztül hatnak a petefészek működésére, így a hormonok termelődésére. Kutatások alapján a barátcserje több luteinizáló hormon (LH) termelésére serkenti az agyalapi mirigyet, ami pedig több progeszteron termelésére ösztönzi a petefészket.1,2 Rendszeres szedése segíthet a progeszteronszint és hormonegyensúly helyreállításában, a PMS tünetek enyhítésében, a rendszeres ovuláció és egészséges ciklus megteremtésében.1,2

Természetes E-vitamin komplex

Az E-vitamin egy zsírban oldódó, létfontosságú vitamin, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal és ösztrogénellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Kutatások alapján az E-vitamin segít megóvni a progeszteront az ösztrogén káros hatásai ellen, aminek eredményeképp növekszik és stabilizálódik a progeszteronszint.3 Emellett az E-vitamint a progeszteront termelő sárgatest (corpus luteum) is felveszi az E-vitamint.4 Egy 2009-es kutatásban E-vitamin-pótlás hatására a sárgatest-elégtelenségben, vagyis progeszteronhiányban szenvedő nők 67%-ánál emelkedett a progeszteronszint és 83%-nál javult a sárgatest vérellátása.5

C-vitamin csipkebogyóval, bioflavonoidokkal

A C-vitamin egy vízben oldódó, létfontosságú vitamin, amely a petesejtet érlelő tüsző folyadékában jelentősen magasabb szinten van jelen, mint a vérben – tehát szerepe lehet a tüszőérésben. A magasabb C-vitamin-szint egészséges nőknél összefüggést mutat a progeszteron magasabb szintjével.6 Egy kutatásban sárgatest-elégtelenségben szenvedő nőknél napi 750 mg C-vitamintól 3 hét után jelentősen, átlagosan 77%-kal javult a progeszteronszint.7 A sárgatest-elégtelenség a C-vitamint szedő nők 53%-ánál, míg a hatóanyagot nem tartalmazó placebót szedő nők 22%-ánál javult. 6 hónap után a C-vitamin csoportból 19-en, a placebo csoportból 5-en estek teherbe.

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 1 db Barátcserje 390 mg kapszula Ebéd előtt: 1 db C-1000 mg tabletta, 1 db Természetes E-vitamin komplex kapszula

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Barátcserje kapszula:
Hatóanyag1 kapszula tartalmaz
Barátcserje390 mg
Természetes E-vitamin kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV%
Természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből)300 mg 2500%
C-vitamin tabletta:
HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
C-vitamin1000 mg1250 %
Csipkebogyó-kivonat (4:1)25 mg-
Citrus bioflavonoidok (10% heszperidin)25 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén)

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.