Netamin Vegán D-vitamin szájspray 3000 NE
100% növényi termék

15 ml - kb. 120 adag

 • Növényi D3-vitamin tartalmú szájspray, MCT kókuszolajjal, természetes narancs ízzel
 • 100% VEGÁN termék, természetes alapanyagokból
 • magas hatóanyag-tartalommal: 3000 NE D-vitamin/fújás
 • A hagyományos kapszuláknál gyorsabb és hatékonyabb felszívódás
 • 120 adag
 • Kutatások szerint a D-vitamin:
 • ...növelheti a sikeres beágyazódás esélyét
 • ...elengedhetetlen a női/férfi hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • ...hiánya hozzájárulhat a női/férfi termékenységi problémák kialakulásához
 • Magyarország 95%-a D-vitamin-hiányos!

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
4990 Ft

Termékleírás

GYORS, KÉNYELMES ÉS HATÉKONY MEGOLDÁS A D-VITAMIN PÓTLÁSÁRA!

Az enyhén narancsos ízű Netamin Vegán D-vitamin szájspray egyetlen fújással biztosítja az orvosok által javasolt bevitel 100%-át! D3V®-vitamint tartalmaz, ami 100%-ban növényi eredetű, GMO-mentes és fenntartható algából kinyert D3-vitamin (kolekalciferol). Megegyezik az emberi szervezet által természetesen előállított formával.

Spray használatával a D-vitamin a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódva közvetlenül a véráramba kerül, kikerülve az emésztőrendszert. Kutatások szerint így a D-vitamin felszívódása jelentősen gyorsabb és akár 2,6-szer hatékonyabb lehet, mint kapszulák/tabletták esetében.1

A termék kókuszolajból kinyert MCT olajban, oldott formában tartalmazza a D-vitamint. Az MCT olaj olyan stabil zsírsavakból áll, amelyek fokozzák a zsírban oldódó D-vitamin felszívódását. A stabilitást emellett természetes E-vitamin (d-alfa-tokoferol) is segíti.

D-vitamin: amire minden egyes sejtednek szüksége van

Tudományos kutatások során felfedezték, hogy jóformán testünk minden szövetében és sejtjében találhatóak D-vitamint érzékelő receptorok.2 Arra is fény derült, hogy a D-vitamin az emberi testet alkotó 30 ezer génből kb. 2000-re közvetlen vagy közvetett szabályozó hatással van.3,4

Nem véletlen, hogy vizsgálatok a D-vitamin-hiányt összefüggésbe hozták számtalan betegség kialakulásával vagy romlásával, például szívbetegségekkel, cukorbetegséggel, pajzsmirigy rendellenességekkel vagy meddőséggel.5-8

A D-vitamin jótékony hatásai*

 • hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
 • hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához
 • hozzájárul a normál fogazat fenntartásához
 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • szerepet játszik a sejtosztódásban

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

MÉG NEM SZEDSZ D-VITAMINT? AKKOR 95% AZ ESÉLYE, HOGY D-VITAMIN-HIÁNYBAN SZENVEDSZ!

A D-vitamin elsősorban a bőrben képződik, a napfény UVB sugarainak hatására. Modern életmódunk miatt azonban évszaktól függetlenül egyre nehezebb biztosítani a szervezet megfelelő D-vitamin ellátottságát. Az októbertől márciusig tartó időszak különösen kritikus, ilyenkor étrend-kiegészítés nélkül egyszerűen lehetetlen elég D-vitaminhoz jutni. Emiatt egyes felmérések szerint tél végére a lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos!

Emellett a kor előrehaladtával is jelentős mértékben csökken a szervezet D-vitamin előállító képessége, valamint emésztőrendszeri betegségek és bizonyos gyógyszerek szedése is hatással lehet a D-vitamin szintre.

D-vitamin pótlás könnyen, hatékonyan: mindössze egy fújás a Netamin Vegán D-vitamin szájspray-vel!

Egy huszonöt főből álló nemzetközi D-vitamin-szakértői testület 2010-ben megfogalmazott álláspontja szerint 75-100 nmol/l (30-40 ng/ml) D-vitamin vérszint elérése a cél.9 Ehhez átlagosan egy felnőttnek napi 2000-3000 NE D3-vitamint szükséges bevinnie.10

A Netamin Vegán D-vitamin szájspray 1 fújással 3000 NE/75 mcg D3-vitamint biztosít, vagyis az orvosok és szakértők által javasolt napi bevitel 100%-át!

A Netamin Vegán D-vitamin szájspray nemcsak azoknak ideális, akik nem szeretnek kapszulákat vagy tablettákat beszedni: speciális formulájának köszönhetően gyorsabban, hatékonyabban juttatja el a D-vitamint a véráramba. A kellemes narancs ízről természetes ízesítővel gondoskodtunk.


OGYÉI szám: 24002/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Hivatkozások:
1 Grammatikopoulou MG, Gkiouras K, Nigdelis MP, et al. Efficacy of Vitamin D3 Buccal Spray Supplementation Compared to Other Delivery Methods: A Systematic Review of Superiority Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2020 Mar 4;12(3). pii: E691.
2 Lappe JM. The role of vitamin D in human health: a paradigm shift. J Evid Based Comp Alt Med. 2011;16:58-72
3 Nagpal S, Na S, Rathnachalam R. Noncalcemic actions of vitamin D receptor ligands. Endocr Rev. 2005 Aug;26(5):662-87.
4 Holick MF. Vitamin D deficiency. N Engl J Med. 2007 Jul 19;357(3):266-81.
5 Apostolakis M, Armeni E, Bakas P, et al. Vitamin D and cardiovascular disease. Maturitas. 2018 Sep;115:1-22.
6 Berridge MJ. Vitamin D deficiency and diabetes. Biochem J. 2017 Mar 24;474(8):1321-1332.
7 Mackawy AM, Al-Ayed BM, Al-Rashidi BM. Vitamin d deficiency and its association with thyroid disease. Int J Health Sci (Qassim). 2013 Nov;7(3):267-75.
8 Ranjana H. Role of vitamin D in infertility. J Public Health Policy Plann 2017; 1: 8-10.
9 Souberbielle JC, Body JJ, Lappe JM, et al. Vitamin D and musculoskeletal health, cardiovascular disease, autoimmunity and cancer: Recommendations for clinical practice. Autoimmun Rev. 2010 Sep;9(11):709-15.
10 Grant WB, Cross HS, Garland CF, et al. Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe. Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A szervezet D3-vitamin szintje, a termékenység és a hormonegyensúly között nagyon szoros összefüggést mutattak ki klinikai vizsgálatok

Egy Yale Egyetemen végzett kutatás szerint a termékenységi problémákkal küzdő nők 93%-a D-vitamin-hiányos1, de a férfiak esetében sem ritka, hogy a meddőség és az alacsony D-vitamin szint egyszerre van jelen.

Az Európai Endokrinológiai Folyóiratban 2012-ben megjelent szisztematikus irodalom-áttekintés2 valamint az ezt követően publikált, további tudományos publikációk megállapításai:

A D-vitamin nők esetében:
 • növelheti a progeszteronszintet, ami a menstruációs ciklust szabályozza és a sikeres beágyazódás esélyét növeli
 • csökkentheti a policisztás ovárium-szindróma (PCOS), a női meddőség leggyakoribb okának az esélyét, valamint PCOS esetén hozzájárulhat a tünetek javításához (beleértve a termékenységet)3
 • pozitívan befolyásolhatja a mesterséges megtermékenyítés (IVF/ICSI) sikerességét4
 • csökkentheti az endometriózis, a női meddőségi esetek harmadáért felelős betegség esélyét
Kutatások szerint a D-vitamin közvetlen hatással van az anti-Müller hormon (AMH) szintjére, ami meghatározza a petefészek-tartalékot, vagyis a fejlődési potenciállal rendelkező petesejtek számát.5,6 A magasabb D-vitamin koncentrációval rendelkező nőknek jobb a petefészek-tartaléka, mint az optimálisnál alacsonyabb D-vitamin koncentrációval rendelkező nőknek.

A D-vitamin férfiak esetében:
 • nélkülözhetetlen a nemzőképes, mozgékony és egészséges alakú spermiumok termeléséhez, és a megfelelő spermaszám eléréséhez, ezáltal a férfiak termékenységét alapvetően határozza meg
 • növelheti a tesztoszteronszintet, ami pozitív hatással lehet a libidóra (a szexuális teljesítményre)


A pajzsmirigy egészségére is hatással van!

Kutatások megfigyelték, hogy a D-vitamin-hiány és a pajzsmirigy betegségek között kapcsolat áll fenn: egy kínai tanulmány az autoimmun pajzsmirigy betegségben szenvedők 82%-ánál7, míg egy 2011-es tanulmány a Hashimoto-thyreoiditis-ban szenvedők 92%-ánál mutatott ki alacsony D-vitamin szintet8!

Hasonlóképp pajzsmirigy-alulműködés esetén is jelentősen alacsonyabb D-vitamin szintet mértek egy indiai tanulmányban.9 2017-ben kimutatták, hogy a vér magas (≥125 nmol/L) D-vitamin szintje javítja a pajzsmirigy-funkciót és 30%-kal csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés kockázatát!10

Terhesség és szoptatás alatt sem szabad megfeledkezni róla!

A D-vitamin terhesség alatt is kiemelt szerepet kap: ha a várandós kismama szervezete nem rendelkezik kellő mennyiségű D-vitaminnal, akkor a magzathoz sem jut ebből elegendő. Ennek következtében idegrendszere, izomzata, immunrendszere és csontvázrendszere nem tud megfelelő ütemben fejlődni.

Kutatások alapján a kismama optimális D-vitamin szintjének fenntartása hozzájárul az alacsony születési súly, születési rendellenességek, preeclampsia (más néven terhességi toxémia), terhességi cukorbetegség és a szülés utáni vérzés kockázatának csökkentéséhez.11, 12 Emellett a legújabb kutatások szerint alacsonyabb lehet az allergiás betegségek (asztma, szénanátha, ételallergia) kialakulásának a kockázata azoknál a gyermekeknél, akiknek az édesanyja magasabb mennyiségű D-vitamin fogyasztott a terhesség alatt.13-15

Szoptatás alatt is oda kell figyelni az optimális D-vitamin bevitelre, a kismama és a baba egészsége érdekében egyaránt. Kizárólagos anyatejes táplálás esetén az anya a gyermek kizárólagos tápanyagforrása, minden vitamint és tápanyagot tőle kap meg az anyatejen keresztül. A baba számára a D-vitamin többek között a csontfejlődés, illetve a fertőzések és a később kialakuló autoimmun betegségek (pl. 1-es típusú cukorbetegség, szklerózis multiplex) kockázatának csökkentése miatt is fontos.16

D-vitamin a menopauza alatt és után

Köztudott, hogy menopauza után a csontsűrűség gyorsan csökkenni kezd, melyben az ösztrogén kritikus szereppel bír. Emiatt a menopauzás nők hajlamosabbak a csontritkulásra. A megfelelő D-vitamin pótlás segít megelőzni a csontvesztést a peri- és posztmenopauzás nőknél.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.
Hivatkozások:
1 Pal L, Shu J, Zeitlian G, et al. Vitamin D insufficiency in reproductive years may be contributory to ovulatory infertility and PCOS. Fertil Steril. 2008;90(Suppl 1):S14–S14.
2 Lerchbaum E, Obermayer-Pietsch B. Vitamin D and fertility: a systematic review. Eur J Endocrinol. 2012 May;166(5):765-78.
3 Jia XZ, Wang YM, Zhang N, et al. Effect of vitamin D on clinical and biochemical parameters in polycystic ovary syndrome women: A meta-analysis. J Obstet Gynaecol Res. 2015 Nov;41(11):1791-802.
4 Zhao J, Huang X, Xu B, et al. Whether vitamin D was associated with clinical outcome after IVF/ICSI: a systematic review and meta-analysis. Reprod Biol Endocrinol. 2018 Feb 9;16(1):13.
5 Grzechocinska B, Dabrowski FA, Cyganek A, et al. The role of vitamin D in impaired fertility treatment. Neuro Endocrinol Lett. 2013;34(8):756-62.
6 Irani M, Merhi Z. Role of vitamin D in ovarian physiology and its implication in reproduction: a systematic review. Fertil Steril. 2014 Aug;102(2):460-468.e3.
7 Chen, G. et. al. “Serum Vitamin D3 Level in Patients with Autoimmune Thyroid Diseases.” Thyroid, Volume 24, Supplement 1, 2014, Poster 18, October 2014.
8 Tamer G, Arik S, Tamer I, et al. Relative vitamin D insufficiency in Hashimoto's thyroiditis. Thyroid. 2011 Aug;21(8):891-6.
9 Idiculla J, Prabhu P, Pradeep R, et al. Vitamin D and primary hypothyroidism: Is there an association?. Thyroid Res Pract 2018;15:34-7
10 Mirhosseini N, Brunel L, Muscogiuri G, et al. Physiological serum 25-hydroxyvitamin D concentrations are associated with improved thyroid function-observations from a community-based program. Endocrine. 2017 Dec;58(3):563-573.
11 Sowell KD, Keen CL, Uriu-Adams JY. Vitamin D and Reproduction: From Gametes to Childhood. Healthcare (Basel). 2015 Nov 9;3(4):1097-120.
12 Palacios C, Kostiuk LK, Peña-Rosas JP. Vitamin D supplementation for women during pregnancy. Cochrane Database Syst Rev. 2019 Jul 26;7:CD008873.
13 Mirzakhani H, Al-Garawi A, Weiss ST, et al. Vitamin D and the development of allergic disease: how important is it? Clin Exp Allergy. 2015 Jan;45(1):114-25.
14 Tian HQ, Cheng L. The role of vitamin D in allergic rhinitis. Asia Pac Allergy. 2017 Apr;7(2):65-73.
15 Finkel J, Cira C, Mazzella L, et al. Adequate Vitamin D3 Supplementation During Pregnancy: Decreasing the Prevalence of Asthma and Food Allergies. Matern Pediatr Nutr. 2015;2(1). pii: 105.
16 Wagner CL, Taylor SN, Johnson DD, et al. The role of vitamin D in pregnancy and lactation: emerging concepts. Womens Health (Lond). 2012 May;8(3):323-40.

Adagolási javaslat

Naponta 1 fújás a nyelv alá. 120 napi mennyiség.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 fújás)NRV%
D3-vitamin75 mcg 1500%
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) Összetevők: MCT olaj (kókuszolajból), természetes narancs ízesítő, d-alfa-tokoferol, kolekalciferol
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.