Netamin Szőlőmag kapszula

60 db kapszula

  • Ez a termék már nem rendelhető a babalesz.hu oldalán. Helyette ajánljuk a Netamin Ashwagandha kapszulát - részleteket >>ide kattintva<< találsz!
  • Magyar bio szőlőből, növényi kapszulában
  • Hatékony, természetes antioxidáns a szabad gyökök okozta káros, termékenységcsökkentő hatások kivédésére
  • A stressz, életmód hatására keletkezett szabad gyökök károsítják a spermiumokat
  • A stressz zavart okozhat a menstruációban, peteérésben
  • A szőlőmag növeli a test ellenálló képességét a stresszel szemben
  • Egy hónapra elegendő 60 db kapszula
  • 100% növényi termék

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok

Termékleírás

A szőlőmag egyike a természet leghatékonyabb antioxidánsainak. Az antioxidáns hatóanyagok hozzájárulnak sejtjeink oxidatív stresszem szembeni védelméhez. Az oxidatív stresszt azok a káros szabad gyökök okozzák, melyek helytelen életmód és környezeti tényezők hatására felszaporodnak a szervezetben – például fokozódó stressz, hajszoltság, mozgásszegény életmód, dohányzás, alkoholfogyasztás, környezetszennyezés eredményeként.

Stressz hatása a termékenységre

Hallottál már a káros szabad gyökökről? A szabad gyökök instabil molekulák a szervezetünkben, melyeknek egy páratlan elektronjuk van, ezért keresgélve, szabadon kószálnak a szervezeten belül (ezért „szabadok”), hogy párt találjanak maguknak. Gyakorlatilag bármit megtesznek, hogy párt találjanak maguknak: a szervezetet belülről „széttépve” pusztítják, vagy, ami még rosszabb, roncsolják a sejteket.Ezért képesek arra is, hogy nagymértékben károsítsák a spermiumok és petesejtek épségét is.1, 2

Egy átlagos ember sejtjeit minden nap több tízezer támadás éri a szabad gyökök által. A szervezetünk általában képes viszonylag könnyedén legyőzni őket az antioxidánsok segítségével, de léteznek olyan esetek, amikor ez nincs így: ha túlzottan sok szabad gyök képződik, vagy szervezetünknek nem áll elég antioxidáns rendelkezésére. Ez a túlzott szabadgyök-képződés általában a nagymértékű stressz hatása.

A stressz más módon is kihathat a termékenységre: férfiak és nők esetében is vezethet csökkent libidóhoz, férfiaknál akár kifejezett merevedési zavarokhoz, nőknél hüvelyszárazsághoz is.3 Befolyásolhatja a spermiumok mennyiségét és minőségét, vagy a menstruációs ciklus szabályosságát.4

OGYÉI szám: 22712/2019. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Hivatkozások
1 Ruder EH, Hartman TJ, Goldman MB. Impact of oxidative stress on female fertility. Curr Opin Obstet Gynecol. 2009 Jun;21(3):219-22.
2 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18.
3 Graziottin A. Libido: the biologic scenario. Maturitas. 2000 Jan;34 Suppl 1:S9-16.
4 Nagma S, Kapoor G, Bharti R, et al. To evaluate the effect of perceived stress on menstrual function. J Clin Diagn Res. 2015 Mar;9(3):QC01-3.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Szőlőmag – természetes segítség a stresszel szemben


Dr. Szent-Györgyi Albert, a híres magyar tudós fedezte fel, hogy a szőlőmag a természetben megtalálható egyik legkoncentráltabb antioxidáns-forrás. Szabadgyök-semlegesítő hatása hússzor erősebb az E-vitaminnál és ötvenszer erősebb a C-vitaminnál.1 Az antioxidánsok hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez. A szőlőmag ezért kifejezetten ajánlott mindazoknak, akik szeretnék természetes módon védeni testüket az oxidatív stressz okozta káros egészségügyi hatásoktól.

“Ne stresszelj rá!”


Ha már egy ideje próbálkoztok, de még nincs úton a trónörökös, bizonyára Ti is hallottátok már ezt a “jó tanácsot”. Nehéz azonban ebben a helyzetben kikapcsolni az agy folyamatos “kattogását”, érdemes ezért ilyenkor is a természet segítségét kérni.
A szőlőmag ebben is társatok lehet, ugyanis adaptogén hatással bír.2-3 Adaptogénnek nevezzük azokat a természetes anyagokat, amelyek mellékhatások nélkül növelik a test ellenálló képességét a fizikai és lelki stresszhatásokkal szemben. A szőlőmag ráadásul nemcsak növeli a test védekező képességét a stresszel szemben, de segít a feszültség csökkentésében, ellenállóbbá teszi a testet az érzelmi stresszel szemben.4

A krónikus, fokozott, fizikai és/vagy lelki stressz élettani hozadéka az oxidatív stressz és a gyulladás. Tudományosan bizonyított tény, hogy ezek negatívan befolyásolhatják a női és férfi termékenységet is, meddőséget okozhatnak. Ezek a negatív hatások azonban antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületek rendszeres bevitelével hatékonyan mérsékelhetőek, aminek köszönhetően a termékenység is újra helyreállhat normális állapotába.

A szőlőmagban olyan bioaktív anyagok (polifenolok, úgymint rezveratrol és oligomer proantocianidinek) találhatóak, melyek rendkívül erős antioxidánsok és a zsírban oldódó és vízben oldódó szabad gyökök ellen is hatásosak, továbbá a gyulladások csökkentéséhez is hozzájárulnak. 5-6 Kutatások arra jutottak, hogy a szőlőmag jótékony tulajdonságainak köszönhetően a női és férfi termékenységi problémák, meddőség kezelésében és a termékenység fokozásában egyaránt hasznos lehet. 7-10

Összefoglalva: miért jó a szőlőmag a baba-projekt ideje alatt?


A szőlőmagban található polifenolos komponensek elősegítik a sejtek védelmét szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben, csökkentik a gyulladásokat, adaptogén hatása miatt pedig segít az érzelmi, pszichés stressz legyőzésében is – ezért tökéletes kiegészítő a baba-projekt ideje alatt is!

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1 Shi J, Yu J, Pohorly JE, et al. Polyphenolics in grape seeds-biochemistry and functionality. J Med Food. 2003 Winter;6(4):291-9.
2 Sreemantula S, Nammi S, Kolanukonda R, et al. Adaptogenic and nootropic activities of aqueous extract of Vitis vinifera (grape seed): an experimental study in rat model. BMC Complement Altern Med. 2005 Jan 19;5:1.
3 Pasha S, Mahurkar N, Jayaveera KN. Evaluation of Antistress Activity of Vitis vinifera and Chicorium intybus. Research J. Pharm. and Tech. 2014 Dec;7(12):1377-1381.
4 Calapai G, Bonina F, Bonina A, et al. A Randomized, Double-Blinded, Clinical Trial on Effects of a Vitis vinifera Extract on Cognitive Function in Healthy Older Adults. Front Pharmacol. 2017 Oct 31;8:776.
5 Ma ZF, Zhang H. Phytochemical Constituents, Health Benefits, and Industrial Applications of Grape Seeds: A Mini-Review. Antioxidants (Basel). 2017 Sep 15;6(3). pii: E71.
6 https://pdfs.semanticscholar.org/94ce/7654f7304044550349b7991c87bd750a3713.pdf
7 Showell MG, Mackenzie-Proctor R, Jordan V, et al. Antioxidants for female subfertility. Cochrane Database Syst Rev. 2017 Jul 28;7:CD007807.
8 Hamdan M, Jones KT, Cheong Y, et al. The sensitivity of the DNA damage checkpoint prevents oocyte maturation in endometriosis. Sci Rep. 2016 Nov 14;6:36994.
9 Adewoyin M, Ibrahim M, Roszaman R, et al. Male Infertility: The Effect of Natural Antioxidants and Phytocompounds on Seminal Oxidative Stress. Diseases. 2017 Mar 1;5(1). pii: E9.
10 Soleimani M, Masoumi N. The effect of grape seed extract on semen oxidative stress markers in men with idiopathic infertility: a cross-sectional before-after study. Nephro-Urology Monthly. 2017;9(5):e13837.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 2 alkalommal 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 kapszula)
NRV%
Szőlőmag1100 mg-
-=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: bio vörös szőlőmagliszt, hidroxipropil-metil-cellulóz (növényi kapszula)

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.