Netamin Spirulina Alga tabletta
Növeli a test vitalitását.

360 db tabletta

  • A természet igazi “multivitamin” készítménye
  • Segít a test számára leküzdeni a stressz okozta káros hatásokat
  • Növeli a szervezet ellenálló képességét, vitalitását
  • Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz
  • Természetes támogatás férfiaknak és nőknek szervezetük erősítésére
  • 360 tabletta, 4 havi adag 1 tégelyben
  • Kiváló ár-érték arány
  • Laboratóriumban tesztelt, biztonságos készítmény

1 db szállítása GLS futárral:
990 Ft

További szállítási módok
3990 Ft

Termékleírás

A spirulina alga kitűnő választás mindazoknak, akik szeretnének tudatosan készülni a gyermekvállalásra.

A spirulina algát a tenger multivitamin készítményének is hívhatnánk, ez a mikroszkopikus vízinövény ugyanis tele van az emberi szervezet számára értékes tápanyagokkal, éppen ezért kutatások tucatjai elemzik folyamatosan a benne rejlő lehetőségeket.

Hogyan segíthet a spirulina alga a babát tervező pároknak?

A spirulina algát sok szakértő nevezi szupertápláléknak. Az tesz valamit érdemessé erre a jelzőre, ha egészségünkre előnyös hatásai kivételesen magasak, és jelentősen nagy számban tartalmaznak antioxidánsokat, vitaminokat, nyomelemeket.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által működtetett Nemzeti Tápanyag Adatbázis1 adatai alapján 100 gramm spirulina alga a következőket tartalmazza:1

spirulina alga termékenység fokozására
A nagyításhoz kattints a képre.

Vitaminok és ásványi anyagok

A spirulina alga gazdag A-, B1-, B2-, B6-, E-, és K-vitaminokban, valamint vasat, kalciumot, káliumot, mangánt, cinket, rezet és szelént is nagyobb mennyiségben tartalmaz. Ezek mind esszenciális, vagyis a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok!

Fehérje

A természetes élelmiszerek közül a spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma (65-71% között). Mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza – összesen pedig 18 aminosavat. Ez mindkét nem számára lényeges, hiszen a fehérje nélkülözhetetlen a szervezet számára, mivel olyan aminosavakból áll, melyek a testszövetek építőkövei, beleértve a csontokat, izmokat, bőrt, hajat, sőt, bizonyos hormonokat is! A fehérje alkotóeleme a női petesejtnek és a férfi hímivarsejteknek is (az ondó tömegének 50%-a fehérje).

Antioxidánsok

Fontos kiemelni, hogy a spirulina alga rengeteg olyan vitamint, ásványi anyagot és egyéb növényi vegyületet (pl. polifenolok, fikocianinok) tartalmaz, amelyek természetes antioxidánsok. Az antioxidánsok hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok hatástalanításához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez.

Fontos tudni, hogy az oxidatív folyamatokat elindító szabad gyökök rengeteg károsodást képesek kiváltani a testünkben, kutatások szerint számos betegség okozói, emellett károsítják a spermiumok és petesejtek egészségét is.2, 3, 4 Keletkezésük köthető a stresszes életmódhoz, gyümölcsökben, zöldségekben szegény táplálkozáshoz, környezetszennyezéshez, mozgásszegény életmódhoz és egyéb tényezőkhöz.

A Netamin Spirulina Alga laboratóriumban tesztelt, biztonságos készítmény!

Talán Te is olvastál olyan cikkeket, mely szerint a spirulina fogyasztása veszélyes is lehet, mivel sajnos egy részük nehézfémektől szennyezett, ám Téged ennek a réme nem fenyeget! A Babalesz oldalán mindig biztonságos készítményeket vásárolhatsz, ezt a spirulina készítményt is laborban ellenőrizték, garantáltan ólomtól, higanytól, kadmiumtól és fertőző baktériumoktól mentes!

4 hónapra elegendő adagot tartalmaz! Próbáld ki Te is a természet adta egyik legkomplexebb vitamin és nyomelem forrást!

OGYÉI szám: 22693/2019. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

*A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált.*


Hivatkozások:
1 ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3306?fgcd=&manu=&lfacet=&format=Full&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=11667
2 Pizzino G, Irrera N, Cucinotta M, et al. Oxidative Stress: Harms and Benefits for Human Health. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:8416763.
3 Agarwal A, Aponte-Mellado A, Premkumar BJ, et al. The effects of oxidative stress on female reproduction: a review. Reprod Biol Endocrinol. 2012 Jun 29;10:49.
4 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A spirulina alga antioxidáns tartalmánál fogva segíthet csökkenteni a stressz okozta káros hatások következményeit, hozzájárulhat a női petesejtek és a férfi hímivarsejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A spirulina alga fehérjében, aminosavakban is gazdag. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a spirulina algában összesen 18 aminosav található, beleértve mind a 8 esszenciális aminosavat.

Férfiak esetén a megfelelő minőségű és mennyiségű spermiumok képződéséhez elengedhetetlen a kellő mértékű fehérjebevitel.

Nőknél pedig amerikai kutatás alapján szintén növelheti a termékenységet a megfelelő fehérjebevitel. E kutatás alapján azok a nők, akiknek napi kalóriabevitelét legalább 25%-ban fehérje tette ki, jóval nagyobb eséllyel estek teherbe, mint azok, akik ennél kevesebb fehérjét fogyasztottak.A kutatás alapján a sok fehérjét fogyasztó nők kevesebb eséllyel kívántak meg magas szénhidráttartalmú feldolgozott élelmiszereket, amelyek túlsúlyt és a hormonális egyensúly felborulását eredményezhetik.

A New York-i Meddőségi Központ munkatársai ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a szénhidrát-fehérje arányon van a hangsúly és a cél nem az, hogy töméntelen mennyiségű húsból fedezzük ezt a fehérje szükségletet – éppen ezért kitűnő választás lehet a spirulina alga.1

A spirulina alga olyan folyamatokat támogathat a testben, mint…:

– spermaképződés: egészséges, ép és mozgékony spermiumok termelődése2-3

– ovuláció: csökkentve a stressz okozta káros hatásokat, segítheti az egészséges ovulációs folyamatokat4 – a sejtregeneráció: betegségekből való felépülés5 – vérképzés: gyakran ajánlják vérszegénység esetére is6 – sejtanyagcsere: méreganyagok távozása, energiatermelés7-8

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.


Hivatkozások:
1 consumer.healthday.com/vitamins-and-nutritional-information-27/food-and-nutrition-news-316/can-high-protein-low-carb-diet-boost-fertility-treatment-676074.html
2 Modarresi R, Aminsharifi A, Foroughinia F. Impact of Spirulina Supplementation on Semen Parameters in Patients with Idiopathic Male Infertility: A Pilot Randomized Trial. Urol J. 2019 Feb 21;16(1):78-82.
3 Verzeletti FB, Poletto RS, Bertolin TE, et al. Evaluation of sperm quality in adults after use spirulina platensis and resveratrol. Jornal Brasileiro de Reproducao Assistida 2012;16(5):271‐7.
4 natural-fertility-info.com/spirulina-nutritional-fertility-and-pregnancy-support.html
5 Bachstetter AD, Jernberg J, Schlunk A, et al. Spirulina promotes stem cell genesis and protects against LPS induced declines in neural stem cell proliferation. PLoS One. 2010 May 5;5(5):e10496.
6 Selmi C, Leung PS, Fischer L, et al. The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens. Cell Mol Immunol. 2011 May;8(3):248-54.
7 examine.com/supplements/spirulina/
8 Karkos PD, Leong SC, Karkos CD, et al. Spirulina in clinical practice: evidence-based human applications. Evid Based Complement Alternat Med. 2011;2011:531053.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 3 tabletta, lehetőleg mindig ugyanabban a napszakban, bő folyadékkal. Terhesség esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék további szedéséről.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(3 tabletta)
NRV%
Spirulina alga750 mg-
-=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: Spirulina por, csomósodást gátló (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói)

Hozzászólások