Netamin Probio10 kapszula
10-féle probiotikus baktériumfaj egy kapszulában

30 db kapszula

 • 10-féle probiotikus baktériumfaj egy kapszulában
 • Válogatott Lactobacillusok és Bifidobacteriumok
 • Nők és férfiak számára egyaránt hasznos táplálékkiegészítő
 • Komplex védelem a bélflóra és az immunrendszer számára
 • Kutatások szerint a bélflóra állapota hatással lehet a termékenységre
 • PCOS és endometriózis esetén is a bélflóra egyensúlyának felborulását figyelték meg
 • 30 db kapszula

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
990 Ft

További szállítási módok
2490 Ft

Termékleírás

A Netamin Probio10 kapszula egy komplex étrend-kiegészítő készítmény, amely az emberi szervezet számára jótékony baktériumokat tartalmaz. Mivel összesen 10-féle hasznos baktériumfaj különböző hatásait egyesíti, ezért rendkívül sokoldalúan képes támogatni az egészséget, a női és férfi termékenységet.

Kiváló ár-érték arány: 10 összetevő, 1 havi adag, hihetetlenül kedvező áron!

Barátságos baktériumok: miért van rájuk szükséged?

A „baktérium” szó hallatán sokaknak elsőre a betegségek jutnak eszébe, pedig nagyon sok hasznos baktérium is létezik, melyek jelenléte szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen. A legfrissebb kutatási eredmények alapján testünkben a baktériumok és emberi sejtek egymáshoz viszonyított aránya 1:1.1

Az emberi szervezet számára hasznos, élő mikroorganizmusokat, melyek velünk együtt élnek, probiotikus baktériumoknak nevezzük. A probiotikus szó görög eredetű, jelentése: az életért, az élet számára.

Gyomor- és bélrendszerünkben több mint 100 000 milliárd baktérium él, amelyek körülbelül 30 nemzetség mintegy 400-500 fajához tartoznak és nagyon komplex ökológiai rendszert alkotnak. Igen fontos szerepet játszanak az emésztőrendszer megfelelő működésében, de számos egyéb módon is támogatják az optimális egészségi állapot fenntartását.

Tudtad-e például, hogy az immunrendszer 70-80 százaléka a belekben található? 2

Ezért a bélflóra bakteriális egyensúlya fontos szerepet játszik immunrendszerünk kielégítő működésében.

Netamin Probio10: 10-féle jótékony baktériumfaj komplex keveréke

A „barátságos baktériumok” sokoldalúan szolgálják egészségünket. Casey Adams Ph.D. a probiotikumok szerepéről írt könyvében (Probiotics – Protection Against Infection) több mint 100 jótékony hatást részletez.

A leggyakoribb és egyben legtöbbet tanulmányozott baktériumfajok a Lactobacillus és a Bifidobacterium nemzetségekbe tartoznak, a tudományos szakirodalom ezeket tartja a legfontosabb probiotikus organizmusoknak. 3-4 A Netamin Probio10-be ebből a két nemzetségből került be összesen 10 különböző jótékony baktériumfaj, a széles körű és komplex egészségvédelem érdekében:

 • Lactobacillus Acidophilus
 • Lactobacillus Lactis
 • Bifidobacterium Breve
 • Bifidobacterium Longum
 • Lactobacillus Casei
 • Lactobacillus Rhamnous
 • Bifidobacterium Bifidum
 • Lactobacillus Plantarum
 • Lactobacillus Bulgaricus
 • Lactobacillus Salvarius

OGYÉI szám: 20871/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.


Hivatkozások:
1 Sender R, Fuchs S, Milo R. Revised Estimates for the Number of Human and Bacteria Cells in the Body. PLoS Biol. 2016 Aug 19;14(8):e1002533
2 Furness JB, Kunze WA, Clerc N. Nutrient tasting and signaling mechanisms in the gut. II. The intestine as a sensory organ: neural, endocrine, and immune responses. Am J Physiol. 1999 Nov;277(5 Pt 1):G922-8.
3 Matur E, Eraslan E. The impact of probiotics on the gastrointestinal physiology. New advances in the basic and clinical gastroenterology: InTech; 2012.
4 Islam SU. Clinical Uses of Probiotics. Medicine (Baltimore). 2016 Feb;95(5):e2658.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A probiotikus, hasznos baktériumok a bélflóra legfontosabb alkotórészei. Tudjuk, hogy az emésztéshez nagyon fontosak, és az immunvédelemben is kiemelt szerepet töltenek be. Az viszont még jóval kevésbé köztudott, hogy a mikrobiom – azaz az emberi testben élő mikroorganizmusok összessége – a női és férfi termékenységre is jelentős hatással van.

Hogyan befolyásolja a bélflóra a termékenységet?

A termékenységi problémák hátterében nagyon sokféle ok állhat, és sok esetben akár együttesen több tényező is a fogantatás útjába állhat – ilyenkor nem egyszerű megoldást találni. A jó hír, hogy a bélflóra egészségének támogatásával pozitívan tudunk hatni számos olyan tényezőre, amely a termékenységet csökkentheti, a teherbeesést akadályozhatja – és ezt tudományos eredmények sora bizonyítja:

Nemkívánatos (káros) mikroorganizmusok

A káros baktériumok vagy gombák befolyásolhatják egy nő termékenységét. 1-2 A nemkívánatos mikroorganizmusok nem csak a spermára hatnak negatívan, de a megfogant baba számára is kevésbé kedvező környezetté teszik az anya testét. A bélflóra normalizálása segít kiszorítani ezeket a káros élőlényeket a szervezetből, beleértve azokat is, melyek ronthatják a termékenységet.

A bélflóra szerepe a PCOS és endometriózis kialakulásában

A legfrissebb kutatási eredmények alapján a bélflóra összetételének zavarai, a mikrobiális egyensúly felborulása kiválthatja vagy tovább ronthatja az endometriózis állapotát. Állatkísérletek megállapították, hogy az endometriózisban szenvedő állatok szervezetében a Lactobacillusok szintje alacsonyabb, mint az egészséges állatokéban. 3-4 Ezen a téren további, embereken végzett vizsgálatokra lesz szükség, hogy pontosabban megértsük a probiotikus baktériumok endometriózisban betöltött szerepét.

Egy 2018-ban publikált tanulmányban kutatók felfedezték, hogy a PCOS-ben szenvedő nők bélflórájában sokkal kisebb a bélbaktériumok sokfélesége (diverzitása). 5 Ez arra utalhat, hogy a bélflóra sokfélesége negatív összefüggésben áll a hiperandrogenizmussal (a férfihormonok magas szintje, férfias típusú szőrösödés), ami a PCOS gyakori tünete. Feltételezhetően a bél mikrobióm visszaállítása segíthet a PCOS kezelésében.

Gyulladásos folyamatok

Az irritáció, sérülés vagy káros organizmusok miatt kialakuló ideiglenes gyulladások hatással lehetnek a nők menstruációs ciklusára és immunrendszerére, ami megnehezítheti a fogamzást és a terhességet.6 Számos probiotikus baktériumfajról kimutatták, hogy hatékonyan enyhítik a gyulladásokat, valamint az egészséges termékenységet is támogatják.7-8 Egy 33 ezer nő részvételével végzett tanulmány megállapította, hogy a probiotikumok szedésétől csökkennek a gyulladások, illetve javulhatnak az azokhoz kapcsolódó terhességi problémák egy része is. 9

Sperma egészsége

A spermában is találhatóak élő mikroorganizmusok, és kutatások alapján ezek összetétele befolyásolhatja a termékenységet! Egy 2014-es tanulmány rámutatott, hogy amikor a jótékony Lactobacillusok vannak túlsúlyban a spermában, akkor sokkal valószínűbb, hogy a spermiumok egészségesek. 10 Egy 2017-es kutatásban asztenozoospermiában (csökkent sperma mozgékonyságban) szenvedő férfiaknál a probiotikus baktériumok szedésétől jelentős mértékben javult a sperma minőség (mozgékonyság, DNS töredezettség, ROS szint). 11

A pajzsmirigy egészsége

A bélrendszer állapota szoros összefüggést mutat a pajzsmirigy egészségével. A gyomrunkban és beleinkben élő mikroorganizmusok fontos hatással vannak a szervezet hormontermelésére, például az inaktív T4 pajzsmirigyhormon aktív T3-má történő átalakítása is részben a béltraktusban történik. Ha a bélflóra egyensúlya felborul, nem csak ez az átalakítási folyamat szenved kárt, de gyulladások is keletkezhetnek, melyek negatívan hatnak a pajzsmirigy működésére.

Kutatásokból kiderült, hogy a Hashimoto thyreoiditis nevű autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedő betegek bélflórájának más az összetétele és más a jó és rossz baktériumok aránya, mint egészséges embereknél.12-14 Egy tanulmány szerint a bélflóra egyensúlyzavara szerepet játszhat a Hashimoto thyreoiditis és a pajzsmirigy-túlműködést okozó Basedow-kór kialakulásában is.15Súlyfelesleg

A női és a férfi termékenység növeléséhez egyaránt fontos az ideális testsúly megtartása. Friss kutatások szerint a bélflóra egészsége közrejátszik ennek sikerességében, ezért a jótékony baktériumok bevitelére fontos odafigyelni. 12-13

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.


Hivatkozások:

1 Haahr T, Jensen JS, Thomsen L, et al. Abnormal vaginal microbiota may be associated with poor reproductive outcomes: a prospective study in IVF patients. Hum Reprod. 2016 Apr;31(4):795-803.

2 Pelzer ES, Allan JA, Waterhouse MA, et al. Microorganisms within human follicular fluid: effects on IVF. PLoS One. 2013;8(3):e59062.

3 Laschke MW, Menger MD. The gut microbiota: a puppet master in the pathogenesis of endometriosis? Am J Obstet Gynecol. 2016 Jul;215(1):68.e1-4.

4 Itoh H, Sashihara T, Hosono A, et al. Lactobacillus gasseri OLL2809 inhibits development of ectopic endometrial cell in peritoneal cavity via activation of NK cells in a murine endometriosis model. Cytotechnology. 2011 Mar;63(2):205-10.

5 Torres PJ, Siakowska M, Banaszewska B, et al. Gut Microbial Diversity in Women With Polycystic Ovary Syndrome Correlates With Hyperandrogenism. J Clin Endocrinol Metab. 2018 Apr 1;103(4):1502-1511.

6 Weiss G, Goldsmith LT, Taylor RN, et al. Inflammation in reproductive disorders. Reprod Sci. 2009 Feb;16(2):216-29.

7 Groeger D, O’Mahony L, Murphy EF, et al. Bifidobacterium infantis 35624 modulates host inflammatory processes beyond the gut. Gut Microbes. 2013 Jul-Aug;4(4):325-39.

8 Bhandari P, Rishi P, Prabha V. Positive effect of probiotic Lactobacillus plantarum in reversing LPS-induced infertility in a mouse model. J Med Microbiol. 2016 May;65(5):345-350.

9 Brantsaeter AL, Myhre R, Haugen M, et al. Intake of probiotic food and risk of preeclampsia in primiparous women: the Norwegian Mother and Child Cohort Study. Am J Epidemiol. 2011 Oct 1;174(7):807-15.

10 Weng SL, Chiu CM, Lin FM, et al. Bacterial communities in semen from men of infertile couples: metagenomic sequencing reveals relationships of seminal microbiota to semen quality. PLoS One. 2014 Oct 23;9(10):e110152.

11 Valcarce DG, Genovés S, Riesco MF, et al. Probiotic administration improves sperm quality in asthenozoospermic human donors. Benef Microbes. 2017 Apr 26;8(2):193-206.

12 Virili C, Fallahi P, Antonelli A, Benvenga S, Centanni M. Gut microbiota and Hashimoto's thyroiditis. Rev Endocr Metab Disord. 2018;19(4):293-300.

13 Knezevic J, Starchl C, Tmava Berisha A, Amrein K. Thyroid-Gut-Axis: How Does the Microbiota Influence Thyroid Function?. Nutrients. 2020;12(6):1769.

14 Zhao F, Feng J, Li J, et al. Alterations of the Gut Microbiota in Hashimoto's Thyroiditis Patients. Thyroid. 2018;28(2):175-186.

15 Fröhlich E, Wahl R. Microbiota and Thyroid Interaction in Health and Disease. Trends Endocrinol Metab. 2019;30(8):479-490.

16 Sanchez M, Darimont C, Drapeau V, et al. Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women. Br J Nutr. 2014 Apr 28;111(8):1507-19.

17 Zhang Q, Wu Y, Fei X. Effect of probiotics on body weight and body-mass index: a systematic review and meta-analysis of randomized, controlled trials. Int J Food Sci Nutr. 2015 Aug;67(5):571-80.

Adagolási javaslat

Napi 1 kapszula szedése javasolt bő folyadék fogyasztással. Figyelmeztetés: a termék dióféléket, tejet, kagyló- és rákféléket, halat és szóját is feldolgozó gyárban készült!

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
*NRV%
Lactobacillus Acidophilus0,25 milliárd CFU-
Lactobacillus Lactis0,125 milliárd CFU-
Bifidobacterium Breve0,125 milliárd CFU-
Bifidobacterium Longum0,125 milliárd CFU-
Lactobacillus Casei0,125 milliárd CFU-
Lactobacillus Rhamnous0,11 milliárd CFU-
Bifidobacterium Bifidum0,095 milliárd CFU-
Lactobacillus Plantarum0,075 milliárd CFU-
Lactobacillus Bulgaricus62,5 millió CFU-
Lactobacillus Salvarius62,5 millió CFU-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. CFU – Colony-forming unit, azaz telepképző egység Összetevők: Térfogatnövelő (mikrokristályos cellulóz), zselatin kapszulahéj, csomósodásgátló (magnézium-sztearát), Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Lactis, Bifidobacterium Breve, Bifidobacterium Longum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Rhamnous, Bifidobacterium Bifidum, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Salvarius.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.