Netamin Omega-3 SZUPER (100 db)

Termékkép
  • SZUPER kiszerelés – 100 kapszula
  • Omega-3 zsírsavak halolajból
  • 1000 mg halolaj/kapszula
  • kutatások alapján pozitív hatással lehet a férfi és női termékenységre
  • az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a gyermekek agyának fejlődésében is
  • hozzájárulhat a megfelelő szív- és agyműködés, illetve a normál látás fenntartásához
  • biztonságos termék, garantáltan nehézfémmentes, laboratóriumban ellenőrzött
Normál ár: 2370 Ft
Kedvezményes ár: 1990 Ft
A te megtakarításod:-380 Ft (16%)
Kosárba teszem

Omega-3 zsírsav: az egészséges élet létfontosságú eleme

Az omega-3 esszenciális – azaz szervezetünk számára nélkülözhetetlen – ám kívülről kell bejuttatnunk, mivel a szervezetünk nem képes előállítani, holott elengedhetetlenek egészségünk megőrzéséhez. Legfőbb természetes forrásai a hal és a lenmag. Sajnos a magyar lakosság túlnyomó része sem halételeket, sem egészséges növényi olajokat nem fogyaszt kellő mennyiségben, ennek jelei pedig megmutatkoznak egészségügyi állapotunkban is, így például a nagyszámú szív-és érrendszeri megbetegedésekben.

Az omega-3 két legfontosabb összetevője az EPA és DHA, melyek leginkább arról ismertek, hogy hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához.

A Harvard School of Public Health kutatásának eredménye mindennél többet mond: átlag 2,2 évvel tovább élnek azok az emberek, akik minimum hetente kétszer esznek bőséges mennyiségű halat, mert így megfelelő mennyiségű omega-3-hoz jutnak. 1

A termékenység javítása omega-3 zsírsavakkal

Az omega-3 zsírsavak termékenységre gyakorolt pozitív hatása már régóta ismert. A DHA kutatások szerint szükséges az egészséges spermium létrejöttéhez, megnövelt bevitele javítja a spermaképet és fokozza a spermiumok mozgását.2

Az omega-3 rendszeres fogyasztása azonban a hölgyek számára is nagyon fontos. Egy 2012-es vizsgálat szerint az omega-3 zsírokban gazdag étrend kitolhatja a nők termékeny időszakát, illetve javíthatja a petesejt minőségét. Egy 2015-ben publikált kutatás az EPA/DHA bevitel és a tüszőérlelő hormon (FSH) szintje közti kapcsolatot vizsgálta meg. Ahogy a menopauzához egyre közelebb kerül egy nő, úgy növekszik az FSH szintje a szervezetében. A kutatók azt figyelték meg, hogy az EPA/DHA zsírsavak pótlásával az FSH szintje csökkenthető, ami a termékenység javulásához vezet. 3

A várandósság létrejöttének egyik előfeltétele a tökéletesen működő hormonrendszer. Az esszenciális omega-3 zsírsavak nélkül nem tud az emberi szervezet, így a hormonháztartás sem megfelelően működni, ezért ügyelni kell, hogy mindig megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav legyen jelen a szervezetben. Az omega-3 a krónikus gyulladáshoz kapcsolódó termékenységi problémákon is segíthet: például magas EPA-szinttel rendelkező nők esetén kisebb az endometriózis valószínűsége.4

Az omega-3 kiemelten fontos terhesség és szoptatás alatt is

A teherbeesést követően az omega-3 zsírsavak szerepe kulcsfontosságú marad mind a kismama, mind pedig a gyermek számára. A magzat neurológiai fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű omega-3 jelenléte. Számtalan kutatás igazolta azt is, hogy a megfelelő omega-3 bevitel csökkenti a koraszülés kockázatát.5

A pajzsmirigynek is szüksége van omega-3-ra

Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek, mi magyarok mégis az átlagosnál jóval kevesebbet fogyasztunk belőlük. Gyulladáscsökkentő hatásuk révén jót tesznek a pajzsmirigy egészségének6-7, továbbá növelhetik a pajzsmirigyhormonok felvételét8, segíthetik a testsúly-menedzsmentet9-10 és mérsékelhetik az oxidatív stresszt11. Mindezek miatt szinte elképzelhetetlen az egészséges pajzsmirigy a megfelelő omega-3 bevitel nélkül!

A Netamin Omega-3 SZUPER kiszerelés biztonságos termék!

A Netamin Omega-3 SZUPER kiszerelés biztonságos termék, garantáltan nehézfémmentes, laboratóriumban ellenőrzött! Vizeink szennyezettsége sajnos a halból készült termékek minőségét is érinti, ám a Netamin halolaj tartalmú Omega-3 kapszulája esetében nincs ok az aggodalomra: szigorú vizsgálatokon esett át, hogy a legkiválóbb minőséget adhassuk vásárlóinknak!

Egyéb tudnivalók

Hatóanyag:

HatóanyagA napi adag tartalmaz (egy kapszula)NRV%*
Omega-3 zsírsavak300 mg (180 mg EPA, 120mg DHA)-

Szedés:

Felnőtteknek napi egy-három lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

OGYÉI szám: 18003/2016. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.


Források:

1 https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/higher-blood-omega-3s-associated-with-lower-risk-of-dying-among-older-adults
2-3-4-5 https://www.omega3innovations.com/blog/the-fertility-boosting-benefits-of-omega-3-fatty-acids/
6 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072785/
7 Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes. Nutrients. 2010 Mar;2(3):355-74.
8 Souza LL, Nunes MO, Paula GS, et al. Effects of dietary fish oil on thyroid hormone signaling in the liver. J Nutr Biochem. 2010 Oct;21(10):935-40.
9 Hill AM, Buckley JD, Murphy KJ, Howe PR. Combining fish-oil supplements with regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease risk factors. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1267-74.
10 Thorsdottir I, Tomasson H, Gunnarsdottir I, et al. Randomized trial of weight-loss-diets for young adults varying in fish and fish oil content. Int J Obes (Lond). 2007 Oct;31(10):1560-6.
11 Mas E, Woodman RJ, Burke V, et al. The omega-3 fatty acids EPA and DHA decrease plasma F(2)-isoprostanes: Results from two placebo-controlled interventions. Free Radic Res. 2010 Sep;44(9):983-90.

Hozzászólások