Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM
Koncentrált halolaj 75% omega-3 zsírsav tartalommal.

60 db kapszula

 • Koncentrált halolaj 75% omega-3 zsírsav-tartalommal
 • 1000 mg halolaj, 750 mg omega-3 /kapszula
 • 500 mg EPA, 250 mg DHA a napi adagban
 • Az omega-3 zsírsavak kutatások alapján:
 • ...pozitív hatással lehetnek a férfi és női termékenységre
 • ...fontos szerepet játszanak a gyermekek agyának fejlődésében is
 • ...hozzájárulnak a megfelelő szív- és agyműködés, illetve a normál látás fenntartásához
 • Biztonságos termék, garantáltan nehézfémmentes, laboratóriumban ellenőrzött
 • 60 db-os kiszerelés (2 havi adag)

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
4990 Ft

Termékleírás

OMEGA-3 KAPSZULA EXTRA MAGAS HATÓANYAG-TARTALOMMAL!

 • Tengeri halolaj koncentrált formában
 • 75%-os omega-3 zsírsav-tartalommal
 • 1000 mg-os kapszulában 750 mg omega-3
 • 500 mg EPA és 250 mg DHA + extra E-vitamin minden egyes kapszulában

Extra magas hatóanyag-tartalmú Omega-3 kapszula természetes E-vitaminnal.

Az omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez (napi legalább 250 mg EPA és DHA bevitele esetén), a DHA hozzájárul a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához (napi 250 mg bevitele esetén).

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Miért olyan fontos egy omega-3 készítmény hatóanyag-tartalma?

A halolajban található omega-3 zsírsavak egészségre gyakorolt hatása széles körben ismert. De mennyire van szükségünk ezekből az omega-3 zsírokból naponta?

Erre nincs egységes válasz, hiszen a testsúly, az életkor, vagy egészségi állapotunk is befolyással van a szervezet omega-3 szükségletére. Mindenképp fontos szempont azonban, hogy NE a halolaj mennyiséget nézzük, hanem annak omega-3 (EPA és DHA) tartalmát!

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) szerint a szívműködésre vonatkozó kedvező hatás napi 250 mg EPA és DHA, míg az agyműködésre és látásra vonatkozó kedvező hatások napi 250 mg DHA bevitelével érhetők el. De ez csak a minimum adag! A kutatásokból az látható, hogy ez a minimálisan javasolt mennyiség sokszor nem elegendő, különösen akkor, ha az alábbi helyzetek valamelyike áll fenn:

– tartós gyulladás a szervezetben
– terhesség, szoptatás
– komoly fizikai és/vagy szellemi terhelés
– hormonális eredetű problémák
– omega-3-tartalmú élelmiszerek (pl. halfélék, olajos magvak) rendszeres fogyasztásának hiánya

A piacon található halolaj kapszulák általában 30% omega-3 zsírsavat tartalmaznak, 18% EPA és 12% DHA arányban. Akinek azonban az életkora, életmódja vagy egészségügyi állapota miatt magasabb EPA- és DHA-zsírsav-mennyiségre van szüksége, annak ezekből az alacsonyabb omega-3 tartalmú termékekből rengeteget kellene bevennie naponta. Ez a zsírbevitelt is indokolatlanul megnövelné, és nem utolsósorban a pénztárcát sem kíméli.

Éppen ezért érdemes ezekben az esetekben olyan ultra koncentrált formulát választani, mint a Netamin OMEGA-3 KONCENTRÁTUM kapszula: már napi 1 kapszula szedésével 500 mg EPA és 250 mg DHA kerül a szervezetbe!
És ez még nem minden! Extra E-vitamint is tartalmaznak a kapszulák, mivel az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, így még körültekintőbb védelmet adhatsz szervezetednek.

A Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM biztonságos termék!

A Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM kapszula biztonságos termék, garantáltan nehézfémmentes, laboratóriumban ellenőrzött! Vizeink szennyezettsége sajnos a halból készült termékek minőségét is érinti, ám a Netamin halolaj tartalmú Omega-3 kapszulája esetében nincs ok az aggodalomra: szigorú vizsgálatokon esett át, hogy a legkiválóbb minőséget adhassuk vásárlóinknak!

OGYÉI szám: 21858/2019. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Az omega-3 zsírsavak az emberi szervezet számára legfontosabb tápanyagok közé tartoznak, és mégis, a lakosságnak csak elhanyagolható hányada jut megfelelő mennyiséghez belőle. Az utóbbi évtizedek kutatásai rávilágítottak, hogy az omega-3 (EPA/DHA) hiánya kihat a hormonháztartása, a termékenységre, illetve a terhesség és szoptatás alatt a baba fejlődésére is.

A termékenység javítása omega-3 zsírsavakkal

Az omega-3 zsírsavak termékenységre gyakorolt pozitív hatása már régóta ismert. A DHA kutatások szerint szükséges az egészséges spermium létrejöttéhez, megnövelt bevitele javítja a spermaképet és fokozza a spermiumok mozgását.1

Az omega-3 rendszeres fogyasztása azonban a hölgyek számára is nagyon fontos. Egy 2012-es vizsgálat szerint az omega-3 zsírokban gazdag étrend kitolhatja a nők termékeny időszakát, illetve javíthatja a petesejt minőségét. Egy 2015-ben publikált kutatás az EPA/DHA bevitel és a tüszőérlelő hormon (FSH) szintje közti kapcsolatot vizsgálta meg. Ahogy a menopauzához egyre közelebb kerül egy nő, úgy növekszik az FSH szintje a szervezetében. A kutatók azt figyelték meg, hogy az EPA/DHA zsírsavak pótlásával az FSH szintje csökkenthető, ami a termékenység javulásához vezet.2

A várandósság létrejöttének egyik előfeltétele a tökéletesen működő hormonrendszer. Az esszenciális omega-3 zsírsavak nélkül nem tud az emberi szervezet, így a hormonháztartás sem megfelelően működni, ezért ügyelni kell, hogy mindig megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav legyen jelen a szervezetben. Az omega-3 a krónikus gyulladáshoz kapcsolódó termékenységi problémákon is segíthet: például magas EPA-szinttel rendelkező nők esetén kisebb az endometriózis valószínűsége.3

Az omega-3 kiemelten fontos terhesség és szoptatás alatt is

A teherbeesést követően az omega-3 zsírsavak szerepe kulcsfontosságú marad mind a kismama, mind pedig a gyermek számára. A magzat neurológiai fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű omega-3 jelenléte. Számtalan kutatás igazolta azt is, hogy a megfelelő omega-3 bevitel csökkenti a koraszülés kockázatát.4

A pajzsmirigynek is szüksége van omega-3-ra

Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek, mi magyarok mégis az átlagosnál jóval kevesebbet fogyasztunk belőlük. Gyulladáscsökkentő hatásuk révén jót tesznek a pajzsmirigy egészségének5-6, továbbá növelhetik a pajzsmirigyhormonok felvételét7, segíthetik a testsúly-menedzsmentet8-9 és mérsékelhetik az oxidatív stresszt10. Mindezek miatt szinte elképzelhetetlen az egészséges pajzsmirigy a megfelelő omega-3 bevitel nélkül!

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.


Hivatkozások:
1-4 .omega3innovations.com/blog/the-fertility-boosting-benefits-of-omega-3-fatty-acids/
5 ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072785/
6 Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes. Nutrients. 2010 Mar;2(3):355-74.
7 Souza LL, Nunes MO, Paula GS, et al. Effects of dietary fish oil on thyroid hormone signaling in the liver. J Nutr Biochem. 2010 Oct;21(10):935-40.
8 Hill AM, Buckley JD, Murphy KJ, Howe PR. Combining fish-oil supplements with regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease risk factors. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1267-74.
9 Thorsdottir I, Tomasson H, Gunnarsdottir I, et al. Randomized trial of weight-loss-diets for young adults varying in fish and fish oil content. Int J Obes (Lond). 2007 Oct;31(10):1560-6.
10 Mas E, Woodman RJ, Burke V, et al. The omega-3 fatty acids EPA and DHA decrease plasma F(2)-isoprostanes: Results from two placebo-controlled interventions. Free Radic Res. 2010 Sep;44(9):983-90.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek naponta 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 lágyzselatin kapszula)
NRV%
Természetes E-vitamin
(d-alfa-tokoferol)
7,5 mg63%
Omega-3 zsírsavak750 mg
(500 mg EPA -
eikozapentaénsav,
250 mg DHA –
dokozahexaénsav)
-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: Halolaj (75% omega-3 zsírsav-tartalommal, amelyből 50% EPA és 25% DHA), zselatin, nedvesítőszer (glicerin), tisztított víz, d-alfa-tokoferol.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.