Netamin Mio-inozitol por + AJÁNDÉK Babalesz Ovulációs teszt
100% tisztaságú myo-inositol por + 5 db tesztcsík

50 adag + 5 db tesztcsík

  • Speciális termékcsomag nőknek, az egészséges peteérés támogatására
  • Egy doboz (50 adag) 100% tisztaságú mio-inozitol por + AJÁNDÉK Ovulációs teszt a peteérés idejének meghatározására!
  • Kiváló kombináció, ha babavállalás a cél
  • Peteérés precíz nyomonkövetése + petesejtek egészségének támogatása
  • Kutatások szerint a mio-inozitol hatóanyag támogathatja:
  • ...a rendszeres peteérést (ovulációs funkciót)
  • ...a rendszeres menstruációs ciklust
  • ...a petesejtek minőségét

1 db szállítása GLS futárral:
990 Ft

További szállítási módok
3880 Ft helyett csak
2890 Ft A te megtakaritasod:
-990 Ft (26%)

Termékleírás

A termékcsomagban 100% tisztaságú, adalékanyagoktól mentes mio-inozitol por található (100 gramm = 50 adag), valamint AJÁNDÉK Ovulációs gyorsteszt, ami segít meghatározni a peteérés idejét!

Az inozitol (vagy inositol) egy vitaminszerű anyag, amit korábban még a B-vitaminok csoportjába soroltak és B8-vitaminnak is neveztek. Ma már tudjuk, hogy valójában nem vitamin, hanem egy természetesen előforduló karbociklusos poliol (cukoralkohol), ami nélkülözhetetlen alkotóeleme a sejthártyáknak.

Az emberi szervezet glükóz felhasználásával képes előállítani inozitolt, illetve bizonyos élelmiszerekben is megtalálható, leginkább gabonafélékben, gyümölcsökben, babban és diófélékben. Az élőlények szöveteiben a mio-inozitol (myo-inositol) az inozitol leggyakrabban előforduló formája, élettani szempontból a legfontosabb.

Kutatási eredmények arra utalnak, hogy a mio-inozitol pozitívan hathat a petefészek-működésre, peteérésre, ezért hasznosnak bizonyulhat rendszertelen vagy hiányzó peteérés esetén.1-6

A Babalesz OVULÁCIÓS gyorsteszt csomagonként 5 db tesztcsíkot tartalmaz. Az otthon elvégezhető teszt pár percen belül eredményt ad, pontosan és megbízhatóan előrejelzi a peteérést. Pozitív eredmény esetén a peteérés 24-48 órán belül várható, és a fogamzás érdekében a szexuális együttlét 24 óra múlva, de legfeljebb 48 órán belül javasolt.


Hivatkozások:
1 Unfer V, Facchinetti F, Orrù B, et al. Myo-inositol effects in women with PCOS: a meta-analysis of randomized controlled trials. Endocr Connect. 2017 Nov;6(8):647-658.
2 Unfer V, Raffone E, Rizzo P, et al. Effect of a supplementation with myo-inositol plus melatonin on oocyte quality in women who failed to conceive in previous in vitro fertilization cycles for poor oocyte quality: a prospective, longitudinal, cohort study. Gynecol Endocrinol. 2011 Nov;27(11):857-61.
3 Caprio F, D’Eufemia MD, Trotta C, et al. Myo-inositol therapy for poor-responders during IVF: a prospective controlled observational trial. J Ovarian Res. 2015 Jun 12;8:37.
4 Nas K, Tűű L. A comparative study between myo-inositol and metformin in the treatment of insulin-resistant women. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):77-82.
5 Vitale SG, Rossetti P, Corrado F, et al. How to Achieve High-Quality Oocytes? The Key Role of Myo-Inositol and Melatonin. Int J Endocrinol. 2016;2016:4987436.
6 Madhavi GB, Shamili. G, Ramadevi E, et al. Role of Myo-Inositol in patients with polycystic ovary syndrome. Int J Intg Med Sci. 2018; 5(3):583-86.

Bővebben a hatóanyagokról

Peteérés nélkül nincs teherbeesés


A fogantatás egyik elengedhetetlen feltétele az ovuláció, más szóval peteérés. Peteérés során a petefészekben a tüsző megreped, és kiszabadul belőle az érett petesejt, mely a petevezetők egyikén keresztül elindul a méh felé. A terhesség létrejöttéhez a petesejtet a petevezetőben a peteérést követő 24 órán belül meg kell, hogy termékenyítse egy spermium. Ha ez nem történik meg, a petesejt elhal, és többé nem alkalmas a megtermékenyülésre.

A peteérés 28 napos ciklus esetében általában a 14. napon történik, de a 11. és 21. nap között bármikor megtörténhet (rövidebb ciklus esetén előbb, hosszabb ciklus esetén inkább később). Sajnos sok nő esetében a ciklus és peteérés rendszertelen vagy a peteérés akár el is marad (anovuláció). Ennek számos oka lehet, például stressz, környezeti tényezők, gyógyszerszedés, policisztás petefészek szindróma (PCOS), egy dolog azonban közös bennük: a petefészek nem megfelelő működése.

FONTOS TUDNIVALÓ: a rendszeres menstruáció még nem garancia a peteérésre! Érdemes figyelned a peteérés jeleit a testeden, illetve ovulációs tesztet használnod, amit ebben a csomagban ajándékba adunk neked!

A mio-inozitol szerepe a peteérésben

A mio-inozitolt „petefészek vitamin” néven is szokták emlegetni, ugyanis kutatások azt mutatják, hogy összefüggésbe hozható a jobb petefészek funkcióval és petesejt minőséggel, illetve a magasabb terhességi arányokkal.1

✔️ Kutatások szerint a mio-inozitol javíthatja az inzulinérzékenységet, ami a hormonális egyensúly támogatásra révén segít visszaállítani a peteérést.2 Egy 2010-es vizsgálat a mio-inozitolt hatékonyabbnak találta ezen a téren a metformin nevű, inzulinérzékenység-fokozó gyógyszernél is!3
✔️ Tanulmányok kimutatták a mio-inozitol jelenlétét a petesejtet tartalmazó tüsző folyadékában, illetve azt is bizonyították, hogy a mio-inozitol javíthatja a petesejt minőségét és a peteérést.4-6 Ez a PCOS-ben szenvedő nőknél különösképpen fontos.7
✔️ A mio-inozitol helyreállíthatja a petefészek receptorainak FSH-ra és LH-ra való érzékenységét, melyek a peteéréshez elengedhetetlen hormonok.1
✔️ A mio-inozitol segíthet javítani a tüszők egészségét és a beágyazódási arányokat is az IVF (lombikbébi) kezelésben résztvevő nőknél.8

Egy 2007-ben, a European Review for Medical and Pharmacological Sciences című tudományos folyóiratban publikált tanulmány arra jutott, hogy a mio-inozitol szedése támogatja a petefészek funkciót és a menstruációs ciklikusságot.9 A tudósok 92 rendszertelen menstruációs ciklussal rendelkező nőt vontak be a vizsgálatba, akiket 14 héten át figyeltek meg. 47 nőnek folsavat adtak placebóként, míg 45 nőnek emellett 4 gramm mio-inozitolt is. A mio-inozitolt szedők esetében jelentősen nagyobb volt azoknak az aránya (70%), akiknél javult a petefészek funkció és helyreállt a petefészek működésének normális ritmusa (14 hét alatt legalább 3-szor volt peteérésük). Emellett az első peteérés is jelentősen hamarabb megtörtént a kezelt nőknél (24,5 nap a mio-inozitol csoportban, 40,5 nap a placebo csoportban).

A peteéréssel kapcsolatos problémák egyik leggyakoribb oka a PCOS. Papaleo és munkatársai vizsgálatokat végeztek, hogy megállapítsák, a mio-inozitol képes lehet-e javítani a PCOS-es nők petefészek funkcióját.10,11 Egyik kutatásukban 25 PCOS-es nőnek 6 hónapon át adtak 2 gramm mio-inozitolt és 200 mcg folsavat, napi két alkalommal. Minden alany menstruációs zavarokkal küzdött (ritka vagy hiányzó vérzés, vagyis 6 vagy kevesebb menstruációs ciklus egy éven belül). A mio-inozitolos kezelés hatására 25 nőből 22-nek volt legalább egy spontán menstruációs ciklusa a 6 hónap alatt, ebből 18-nál a 6 hónapos kutatási időszak alatt végig fennmaradt a normális ovulációs ciklus. Ez idő alatt 10 teherbeesés történt.10

A mio-inozitol az oociták, vagyis a megtermékenyítetlen petesejtek minőségére is pozitív hatással lehet. Ezt például egy 2011-ben publikált vizsgálat bizonyította, amelyben a mio-inozitollal történő kezelés eredményeképp jobb lett az érő petesejtek minősége, valamint a jó minőségű petesejtek száma is növekedett.12

A csomagban a rendszeres, egészséges peteérést támogató mio-inozitol mellett a Babalesz OVULÁCIÓS gyorsteszt is helyet kapott, teljesen INGYENESEN!Az ovulációs teszt a peteérés előrejelzésének nagyon pontos és megbízható eszköze. Szabálytalan ciklus, teherbeesési problémák (pl. PCOS) esetén kifejezetten ajánlott a használata, de alapvetően minden nőnek hasznos segítség lehet a tudatos babatervezéshez. A megfelelően időzített együttlét az egészséges terhesség és a baba egészsége miatt is fontos, hiszen a komplikációk, rendellenességek kockázatát növeli az, ha túlérett, megöregedett petesejt termékenyül meg.
Hivatkozások:
1 McCulloch F. 8 Steps to Reverse Your PCOS: a Proven Program to Reset Your Hormones, Repair Your Metabolism and Restore Your Fertility. Austin, TX: Greenleaf Book Group Press; 2016.
2 Unfer V, Facchinetti F, Orrù B, et al. Myo-inositol effects in women with PCOS: a meta-analysis of randomized controlled trials. Endocr Connect. 2017 Nov;6(8):647-658.
3 Raffone E, Rizzo P, Benedetto V. Insulin sensitiser agents alone and in co-treatment with r-FSH for ovulation induction in PCOS women. Gynecol Endocrinol. 2010 Apr;26(4):275-80.
4 Chiu TT, Rogers MS, Law EL, et al. Follicular fluid and serum concentrations of myo-inositol in patients undergoing IVF: relationship with oocyte quality. Hum Reprod. 2002 Jun;17(6):1591-6.
5 Chiu TT, Rogers MS, Briton-Jones C, et al. Effects of myo-inositol on the in-vitro maturation and subsequent development of mouse oocytes. Hum Reprod. 2003 Feb;18(2):408-16.
6 Vitale SG, Rossetti P, Corrado F, et al. How to Achieve High-Quality Oocytes? The Key Role of Myo-Inositol and Melatonin. Int J Endocrinol. 2016;2016:4987436.
7 Akbari Sene A, Tabatabaie A, Nikniaz H, et al. The myo-inositol effect on the oocyte quality and fertilization rate among women with polycystic ovary syndrome undergoing assisted reproductive technology cycles: a randomized clinical trial. Arch Gynecol Obstet. 2019 Jun;299(6):1701-1707.
8 Simi G, Genazzani AR, Obino ME, et al. Inositol and In Vitro Fertilization with Embryo Transfer. Int J Endocrinol. 2017;2017:5469409.
9 Gerli S, Papaleo E, Ferrari A, et al. Randomized, double blind placebo-controlled trial: effects of myo-inositol on ovarian function and metabolic factors in women with PCOS. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2007 Sep-Oct;11(5):347-54.
10 Papaleo E, Unfer V, Baillargeon JP, et al. Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: a novel method for ovulation induction. Gynecol Endocrinol. 2007 Dec;23(12):700-3.
11 Papaleo E, De Santis L, Baillergeon JP, et al. Addition of myo-inositol to clomiphene citrate in PCOS patients clomiphene-resistant for ovulation induction. Molecular Human Reproduction. 2009;24:i74. Abstract.
12 Ciotta L, Stracquadanio M, Pagano I, et al. Effects of myo-inositol supplementation on oocyte's quality in PCOS patients: a double blind trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2011 May;15(5):509-14.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 2 gramm mio-inozitol por (2 csapott mokkáskanálnyi, vagy 4 ml-nek megfelelő mennyiség) folyadékban elkeverve, lehetőleg közvetlenül étkezések előtt, vagy közben fogyasztva.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 gramm)
*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
-=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.