Netamin Máriatövis komplex kapszula
Egészséges máj- és epeműködés támogatására

30 kapszula

  • Máriatövis-kivonat, kurkuma és gyermekláncfű-kivonat egy kapszulában!
  • Gyógynövények, amelyek kutatások szerint támogathatják:
  • ...az egészséges máj- és epeműködést
  • ...a hormonegyensúlyt és méregtelenítést
  • ...az ösztrogének egészséges anyagcseréjét és lebontását
  • ...a gyulladások csökkentését

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
2990 Ft

Termékleírás

Miért fontos a máj megfelelő védelme?

A máj az egyik legfontosabb szervünk, szinte minden élettani funkcióban részt vesz, mégsem kap olyan sok figyelmet, mint számos egyéb szerv (pl. szív, gyomor, pajzsmirigy). Mivel a máj nem jelez fájdalom-érzettel, ha beteg és támogatásra szorul, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan tegyünk egészségéért.

A máj legfőbb feladatai:

  • a szervezetbe jutó méreganyagok ártalmatlanítása
  • vitaminok, ásványi anyagok raktározása
  • hormonháztartás működtetése, a felesleges hormonok kivezetése
  • a vércukor- és koleszterinszint szabályozásában való közreműködés

Szerintünk a máj igenis megérdemli a törődést, különösképpen a női hormonegyensúlyban, miómák és endometriózis elleni küzdelemben betöltött szerepe miatt. Ezért állítottuk össze a Netamin Máriatövis komplex kapszulát, amely népszerű gyógynövényeket és N-acetil-ciszteint is tartalmaz, a májregeneráció és a máj egészséges működésének támogatására!

OGYÉI szám: 21836/2019. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A Netamin Máriatövis komplex kapszula összetevői segítik a máj és az epe működését, aminek különösen nagy jelentősége van nőgyógyászati problémák esetén. A máj egyik fontos feladata ugyanis a méregtelenítés, amelynek kiemelt része a felesleges hormonok (pl. ösztrogén) lebontása és szervezetből történő kivezetése.

Bizonyított tény, hogy az ösztrogén anyagcsere egyensúlyának felborulása, valamint a xenoösztrogének (külső, szintetikus ösztrogén források, pl. BPA, parabének, ftalátok) szervezetbe jutása ösztrogén dominanciát okoz. Ilyenkor az ösztrogén hormon túlsúlyba kerül az azt kiegyensúlyozó progeszteronnal szemben.

Az ösztrogén dominancia összefüggésbe hozható többek között a mell- és petefészekrák, PCOS, endometriózis és mióma kialakulásának nagyobb kockázatával.1

A máriatövis és gyermekláncfű kivonata segítik az egészséges májfunkciókat, a máj hormon-metabolizáló képességét, az ösztrogén egészséges anyagcseréjét és lebontását a májban.2-5 Hormonháztartásra gyakorolt pozitív hatásaik miatt ezek a gyógynövények hasznosak lehetnek ösztrogén domináns állapotok esetén.

A Netamin Máriatövis komplex kapszula kurkuma port is tartalmaz. A kurkuma természetes antioxidáns és gyulladáscsökkentő növény. Aktív hatóanyaga, a kurkumin kutatások szerint segíthet a méh simaizomzatának burjánzását meggátolni6, úgynevezett programozott sejthalált (apoptózis) kiváltani a daganatos sejtekben,7 valamint csökkenteni a jóindulatú daganatok kialakulását a méh falában.8

Mindezek mellett kutatások alapján a máriatövis és gyermekláncfű is erős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezhet.5,9

A termékben N-acetil-cisztein is található extra összetevőként. Ez a cisztein nevű aminosav stabilabb formája, erős antioxidáns hatással. A test regenerálódási folyamatait támogatja és kutatások alapján a máj méregtelenítő funkcióját is.10,11

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1 Patel S, Homaei A, Raju AB, et al. Estrogen: The necessary evil for human health, and ways to tame it. Biomed Pharmacother. 2018 Jun;102:403-411.
2 Pepping J. Milk thistle: Silybum marianum. Am J Health Syst Pharm. 1999;56(12):1195-1197.
3 Saller R, Melzer J, Reichling J, et al. An updated systematic review of the pharmacology of silymarin. Forsch Komplement med. 2007 Apr;14(2):70-80.
4 Pradhan SC, Girish C. Hepatoprotective herbal drug, silymarin from experimental pharmacology to clinical medicine. Indian J Med Res. 2006 Nov;124(5):491-504.
5 Loguercio C, Festi D. Silybin and the liver: from basic research to clinical practice. World J. Gastroenterol. 2011 May 14;17(18):2288-301.
6 Tsuiji K, Takeda T, Li B et al. Inhibitory effect of curcumin on uterine leiomyoma cell proliferation. Gynecol Endocrinol. 2011 Jul;27(7):512-7.
7 Li B, Takeda T, Tsuiji K, et al. Curcumin induces cross-regulation between autophagy and apoptosis in uterine leiomyosarcoma cells. Int J Gynecol Cancer. 2013 Jun;23(5):803-8.
8 Malik M, Mendoza M, Payson M, et al. Curcumin, a nutritional supplement with antineoplastic activity, enhances leiomyoma cell apoptosis and decreases fibronectin expression. Fertil Steril. 2009 May;91(5 Suppl):2177-84.
9 Wirngo FE, Lambert MN, Jeppesen PB. The Physiological Effects of Dandelion (Taraxacum Officinale) in Type 2 Diabetes. Rev Diabet Stud. 2016 Summer-Fall;13(2-3):113-131.
10 Khoshbaten M, Aliasgarzadeh A, Masnadi K, et al. N-acetylcysteine improves liver function in patients with non-alcoholic Fatty liver disease. Hepat Mon. 2010 Winter;10(1):12-6.
11 Quig D. Cysteine metabolism and metal toxicity. Altern Med Rev. 1998 Aug;3(4):262-70.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi egy kapszula, lehetőleg főétkezés előtt.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
Máriatövis-kivonat (standardizált kivonat 5:4, 80% sylimarin-tartalommal)250 mg-
N-acetil-cisztein100 mg-
Gyermekláncfű-kivonat (4:1)80 mg-
Kurkuma por (Curcuma longa)60 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: máriatövis (Sylibum marianum) magjának standardizált kivonata, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), növényi kapszula, n-acetil-cisztein, gyermekláncfű (Taraxum officinale) gyökerének kivonata (10:1), kurkuma (Curcuma longa) por, csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.