Netamin Maca Gyökér kivonat

Termékkép
  • Maca gyökér 4:1 arányú kivonata – 100% növényi termék!
  • A napi adag (1 kapszula) 2000 mg Maca gyökér pornak felel meg
  • Nők és férfiak körében is kedvelt gyógynövény
  • Támogathatja a női termékenységet
  • Kutatások alapján segíthet a spermiumok egészségét
  • Támogathatja mind a férfi és női nemi működést, hormonrendszert
  • 60 db kapszula, 2 havi adag (napi 1 kapszula)
Normál ár: 2990 Ft
Kosárba teszem

A maca gyökér egy olyan, tradicionálisan a termékenység javítására és a hormonrendszer kiegyensúlyozására használt gyógynövény, amit a mai napig nagy sikerrel használnak világszerte. Nők és férfiak egyaránt élvezhetik jótékony hatásait, melyekről napjainkban már egyre több tudományos kutatási eredmény is tanúskodik.

Ismerd meg az inkák ősi szuperételét!

A Maca (Lepidium meyenni) egy gyökérzöldség, ami a közép-perui Andokban fejlődik kemény körülmények között, 4000 méter magasság fölött. Ezzel a Maca gyökér a világ egyik legmagasabban termő növénye! Már évezredek óta használják: az inkák ősi szuperétele volt, amit az energia, az állóképesség és a termékenység fokozására fogyasztottak.

A Maca gyökeret a perui őslakosok régóta igen értékes növényként tartják becsben. Rengeteg tápanyaggal (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szénhidrátok) megújítja, felfrissíti, új életerővel tölti fel a szervezetet. Úgy gondolják, hogy javítja a szellemi teljesítményt, ezért “perui ginzengnek” is szokás nevezni. Már a perui bennszülött lakosok is erős vágyfokozónak tekintették, és a szexuális funkció, illetve a termékenység javítására is alkalmazták.

Értékes tápanyagok valóságos tárháza

Nem túlzás azt állítani, hogy a Maca gyökér valódi tápanyagbomba, ami tényleg méltó a szuperétel elnevezésre. A szárított Maca gyökér 13-16% fehérjét, 8,5% élelmi rostot, 19 esszenciális aminosavat, A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitamint, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, nátriumot, káliumot, kalciumot, számos glükozinolátot, 20 szabad zsírsavat, valamint makaén és makamid nevű egyedi vegyületeket tartalmaz.

Tudományos kutatások a Maca gyökér jótékony hatásairól

A PubMed adatbázisa (biológiai és orvosi vonatkozású tudományos publikációk gyűjteménye) több száz tudományos cikket tartalmaz a Maca gyökérről. Ezek rendkívül széles körben vizsgálják a növény különböző pozitív hatásait: a sportteljesítménytől kezdve az agyi funkción, memórián át egészen a termékenységig.

A következőkben ezek közül két fő területet emelünk ki:

Női és férfi termékenység

Már a perui őslakosok is tudták, hogy a Maca gyökér kedvezően hat a libidóra, és növelheti a termékenységet emberek és állatok esetében is. Az utóbbi évek tudományos kutatásai alapján valóban igaz lehet, hogy a Maca gyökér férfiaknál és nőknél egyaránt javíthatja a szexuális teljesítményt és szexuális vágyat, támogathatja mind a férfi és női nemi működést, fokozhatja a női termékenységet, segíthet növelni a spermiumok mennyiségét és mozgékonyságát.

Egy 2001-ben publikált tanulmány szerint a Maca javítja a spermatermelést és a spermiumok motilitását (mozgékonyságát). 1  2010-ben dél-amerikai kutatók írták le tanulmányukban, hogy megfigyelések alapján a Maca gyökér pozitívan hat a spermatermelésre, és a spermaminőség minden mutatójára (motilitás, vitalitás, morfológia).2

Egy 2015-ös tanulmány ugyancsak megerősítette ezt: a maca gyökér 12 hétig történő szedése során növekedést figyeltek meg a spermium koncentrációban és motilitásban.3

A kutatási eredmények arra utalnak, hogy a Maca gyökér nők esetében is pozitívan befolyásolhatja a termékenységet, feltehetően a hormonális egyensúly helyreállítása, az ösztrogéndominancia csökkentése és a kedvező ösztrogén/progeszteron egyensúly támogatása révén.4

Egy 2010-es szisztematikus áttekintő tanulmány szerint a Maca gyökér jelentős hatással lehet a szexuális funkcióra vagy szexuális vágyra, egészséges menopauzás nők, egészséges felnőtt férfiak, illetve enyhe erekciós diszfunkcióban szenvedő férfiak esetében.5

Hormonális egészség

A Maca gyökér a hormonháztartásra szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatással bírhat, férfiak és nők esetében egyaránt. Maga a Maca gyökér egyáltalán nem tartalmaz hormonokat, ellenben azok „forrására” hatással van: hatékonynak tűnik a hipotalamusz és a hipofízis (agyalapi mirigy) működésének helyreállításában, ezzel a szervezet TELJES hormontermelését támogatja.6 A hipotalamusz felel a hormonrendszer működéséért, s amennyiben helyes a működése, úgy a hormonháztartás optimális egyensúlyba kerül.

A maca gyökér a pajzsmirigyet is segítheti feladatai ellátásában: az Andok lakói már évezredekkel ezelőtt használták erre a célra.7 A szakirodalomban egyetértés van arról, hogy a pajzsmirigy egészsége nagyon fontos szerepet tölt be a női nemi hormonok egyensúlyában, fogamzóképes korban és menopauza alatt/után is. Egy 2006-os kutatásban a maca rendszeres szedésétől már 2 hónap után kiegyensúlyozódott a pajzsmirigyhormonok szintje.8

A Maca a változókorba lépő (premenopauzás), illetve már változókorban lévő hölgyek legjobb barátja.9-10
Egy 2011-ben publikált szisztematikus áttekintő tanulmány alapján a Maca hasznosnak bizonyulhat a menopauzás tünetek kezelésében, úgy mint a hőhullámok, szorongás, depresszió és szexuális diszfunkció.11 A Maca gyökeret a hagyományos gyógyászatban gyakran használják a PMS (premenstruációs szindróma) tünetek enyhítésére is.

Tudnivalók a Netamin Maca gyökér kivonat kapszuláról

A termék 100% növényi eredetű, beleértve a kapszulahéjat is. Egy doboz 60 db kapszulát tartalmaz.

Hatóanyagok

Minden egyes kapszula 500 mg-ot tartalmaz maca gyökér 4:1 arányú kivonatából, azaz 2000 mg Maca gyökér pornak megfelelő mennyiséget.

Alkalmazás

Naponta egy kapszula étkezés előtt, bő folyadékkal, szétrágás nélkül lenyelve.

Összetevők

maca gyökér kivonat, növényi kapszula, csomósodást gátló (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), maltodextrin.

OGYÉI szám: 20389/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt  kérje ki kezelőorvosa tanácsát a termék szedéséről!


Hivatkozások:

1 Gonzales GF, Cordova A, Gonzales C, et al. Lepidium meyenii (Maca) improved semen parameters in adult men. Asian J Androl. 2001 Dec;3(4):301-3.
2 Tancara BQ, Cortez J, Velez G, et al. Effect of the Lepidium meyenii (Maca) on the spermatogenesis and the spermatic quality of subjects with diagnosis of infertility: study of cases. BIOFARBO. 2010;18(2):61–70.
3 Melnikovova I, Fait T, Kolarova M, et al. Effect of Lepidium meyenii Walp. on Semen Parameters and Serum Hormone Levels in Healthy Adult Men: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:324369.
4 medcraveonline.com/JNHFE/JNHFE-06-00217.pdf
5 Shin BC, Lee MS, Yang EJ, et al. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010 Aug 6;10:44.
6 medcraveonline.com/JNHFE/JNHFE-06-00217.pdf
7 Meissner HO, Kapczynski W, Mscisz A, Lutomski J. Use of gelatinized maca (lepidium peruvianum) in early postmenopausal women. Int J Biomed Sci. 2005 Jun;1(1):33-45.
8 Meissner HO, Mscisz A, Reich-Bilinska H, et al. Hormone-Balancing Effect of Pre-Gelatinized Organic Maca (Lepidium peruvianum Chacon): (III) Clinical responses of early-postmenopausal women to Maca in double blind, randomized, Placebo-controlled, crossover configuration, outpatient study. Int J Biomed Sci. 2006 Dec;2(4):375-94.
9 Meissner HO, Kapczynski W, Mscisz A, Lutomski J. Use of gelatinized maca (lepidium peruvianum) in early postmenopausal women. Int J Biomed Sci. 2005 Jun;1(1):33-45.
10 Meissner HO, Mrozikiewicz P, Bobkiewicz-Kozlowska T, et al. Hormone-Balancing Effect of Pre-Gelatinized Organic Maca (Lepidium peruvianum Chacon): (I) Biochemical and Pharmacodynamic Study on Maca using Clinical Laboratory Model on Ovariectomized Rats. Int J Biomed Sci. 2006 Sep;2(3):260-72
11 Lee MS, Shin BC, Yang EJ, et al. Maca (Lepidium meyenii) for treatment of menopausal symptoms: A systematic review. Maturitas. 2011 Nov;70(3):227-33.

Hozzászólások