Netamin L-karnitin komplex tabletta zöld teával és krómmal
3 hatóanyag 1 kapszulában

60 tabletta

  • L-karnitin-tartarát, zöld tea és króm kombinációja
  • Kutatások alapján a hatóanyagok…:
  • támogathatják a zsírégetést, a zsírok anyagcseréjét
  • részt vesznek az energiatermelő folyamatokban
  • segíthetnek az inzulin- és vércukorszint szabályozásában
  • hasznosak lehetnek túlsúly, PCOS, inzulinrezisztencia esetén

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
3490 Ft

Termékleírás

Komplex formula három közkedvelt hatóanyaggal: L-karnitin, zöld tea kivonattal és krómmal kiegészítve!

Az L-karnitin természetes, vitaminszerű anyag, amely fontos szerepet játszik a szervezet zsíranyagcseréjében és energiatermelő folyamataiban. Legnagyobb arányban a vázizomzat tartalmazza, de a májban és a vesében is megtalálható.

Az L-karnitin világszerte népszerű fogyókúrás hatóanyag, akárcsak a zöld tea, amelynek kivonata szintén megtalálható ebben a termékben. Harmadik összetevő a króm, amely részt vesz a makrotápanyagok anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

A Netamin L-karnitin komplex tablettát ajánljuk mindazoknak, akik:

  • …termékenységük javítása érdekében fogyni szeretnének
  • …inzulinrezisztenciában és/vagy PCOS-ben szenvednek
  • …állandóan ingadozik a vércukorszintjük, folyton éhesek
  • …2-es típusú cukorbetegségben szenvednek és kiegészítő kezelést keresnek

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A súlyfelesleg már önmagában felboríthatja a hormonháztartást, ovulációs zavarokat és meddőséget okozhat – a problémákat azonban tovább tetézi, ha inzulinrezisztencia is jelen van. Az inzulinrezisztencia az androgének (pl. tesztoszteron) és ösztrogének emelkedett szintjével jár, amely „olaj a tűzre”: további hízást, szőrösödést, bőrproblémákat, termékenységi problémákat okoz.

Az elhízottság és az inzulinrezisztencia a meddőség leggyakoribb okával, a policisztás ovárium szindrómával azaz PCOS-sel is kéz a kézben jár. Egyes kutatások szerint a PCOS-ben szenvedő nők 90%-át érinti a túlsúly vagy elhízottság és az inzulinrezisztencia.

Mi jelenthet megoldást? A tudományos bizonyítékok is egyértelműen igazolják, helyes táplálkozással és életmódbeli lépésekkel jelentős javulások érhetőek el. Céljaid elérésében olyan természetes hatóanyagok is segíthetnek, mint az L-karnitin, zöld tea és króm!

Hogyan segíthet az L-karnitin?
Az L-karnitinnek fontos szerepe van a szervezet energiatermelésében, a zsír energiává alakításában. Egy 2017-es összefoglaló tanulmány szerint az L-karnitin hasznos kiegészítő hatóanyag az inzulinrezisztens betegek kezelésében.1 Egy másik, 2019-ben publikált elemzés 37 korábbi kutatási eredmény alapján arra jutott, hogy jelentős mértékben csökkentheti az éhomi vércukor értékét, az inzulinszintet, az inzulinrezisztenciát jelző HOMA-értéket és a hosszú távú vércukorszintet jelző HbA1c értékét.2 Egy 2016-os klinikai vizsgálatban a karnitin PCOS-es nőknél csökkentette a testsúlyt, derék- és csípőbőséget és az inzulinrezisztenciát.3

Hogyan segíthet a zöld tea kivonat?
Egyre több tudományos vizsgálat bizonyítja, hogy a zöld tea anyagcsere-serkentő hatóanyagai révén hozzájárulhat a fogyáshoz és a normál testsúly fenntartásához. Ezt a hatást egy 2009-es összegző tanulmány is megerősítette, amely 49 korábbi kutatást elemzett a témában.4 Ennek egyik oka, hogy a zöld tea hatóanyagai révén gátolja a katekol-O-metiltranszferáz enzimet, fokozva a termogenezist azaz a testzsír elégetését. A zöld tea a zsír felhalmozódását is segíthet megelőzni.

Hogyan segíthet a króm?
A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Segíti a jobb inzulinhasznosulást a szervezet számára, ezért kiemelt szerepe lehet az inzulinrezisztencia csökkentésében. Emellett a gyakori éhségérzetnek és édesség utáni fokozott vágynak is gátat szabhat, hiszen segíthet megelőzni a hirtelen jelentkező, jelentős mértékű vércukor- és inzulinszint-ingadozásokat.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1 Xu Y, Jiang W, Chen G, et al. L-carnitine treatment of insulin resistance: A systematic review and meta-analysis. Adv Clin Exp Med. 2017;26(2):333-338.
2 Fathizadeh H, Milajerdi A, Reiner Ž, et al. The effects of L-carnitine supplementation on glycemic control: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. EXCLI J. 2019 Aug 19;18:631-643.
3 Samimi M, Jamilian M, Ebrahimi FA, et al. Oral carnitine supplementation reduces body weight and insulin resistance in women with polycystic ovary syndrome: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clin Endocrinol (Oxf). 2016;84(6):851-857.
4 Hursel R, Viechtbauer W, Westerterp-Plantenga MS. The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. Int J Obes (Lond). 2009 Sep;33(9):956-61.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 2 tabletta szedése javasolt. A tablettákat lehetőleg testmozgás előtt 1-2 órával, bő vízzel nyelje

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 tabletta)
NRV%
Króm100 mcg250%
L-karnitin
(L-karnitin-tartarát)
682 mg-
Zöld tea kivonat
(30% polifenol tartalommal)
100 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: L-karnitin-tartarát, kalcium-karbonát, tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium), zöld tea kivonat, bevonat (polivinil-alkohol, titán-dioxid, talkum, polietilén-glikol, maltodextrin, vörös, sárga és barna vasoxid), emulgeálószer (hidroxi-propil-metil-cellulóz (bevonatban is)), csomósodást gátlók (zsírsavak magnézium-sói, szilícium-dioxid), króm-klorid
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.