Netamin Szerves Króm (króm-pikolinát)
Hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

30 db tabletta

  • Szerves kötésű, jól felszívódó és hasznosuló króm
  • A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
  • A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében
  • Szakértőink kiemelten ajánlják:
  • ...inzulinrezisztencia és PCOS esetére
  • ...vércukorszint-problémák esetére
  • ...túlsúly csökkentését célzó diéta mellé
  • 200 mcg króm-pikolinát minden tablettában
  • Kicsi, könnyen lenyelhető tabletták
  • 1 HAVI ADAG (30 tabletta)

 

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
990 Ft

További szállítási módok
1245 Ft

Termékleírás

A termék szerves kötésben tartalmazza a krómot! De mi ennek a jelentősége?

Az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek kétféle formája létezik: szerves és szervetlen. Általánosságban elmondható, hogy előbbiek felszívódása sokkal jobb, mint az utóbbiaké. A króm esetében sincs ez másképp!

Ez a termék a krómot kizárólag szerves kelát kötésben tartalmazza, króm-pikolinát formájában! A króm-pikolinát magasabb felszívódási aránnyal és jobb biológiai hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen formájú króm. Egyes vizsgálatok szerint a króm-pikolinát akár 10-szer jobb felszívódással rendelkezhet, mint a szervetlen króm-klorid vagy az étrendi króm.1,2

A króm egy esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, a hasnyálmirigy funkciók normál működéséhez elengedhetetlen. A modern élelmiszer-feldolgozási eljárások mellett egyre kevesebb jut szervezetünkbe, ezért szinte kivitelezhetetlen kizárólag táplálkozás útján pótolni a szükséges mennyiséget.

A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához és részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

KRÓM HIÁNYÁBAN A SZERVEZET…:
• energiatermelő folyamatai nem működnek kiegyensúlyozottan = állandó fáradtságérzet, kimerültség
• vércukorszintje ingadozhat = hízás
• megemelkedhet a vércukor- és vérzsírszint = cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata drasztikusan nő

Tudományos vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a vércukor-problémákkal (inzulinrezisztencia, cukorbetegség) küzdő emberek vérében alacsonyabb a króm szintje, mint az egészséges emberekében.3,4

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség felé vezető út egyik legelső lépcsőfoka, egyúttal az inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb ok, aki a női meddőség hátterében áll.

Ha a szervezetünk megfelelően működik, akkor cukortartalmú táplálék fogyasztása során a következő történik: az inzulin nevű anyag, mely a hasnyálmirigyben termelődik, egyfajta „szállítóeszközként” segít eljutni a cukornak a megfelelő helyre, hogy ott felszívódjon és hasznosuljon. Inzulinrezisztencia esetén zavar keletkezik ebben a folyamatban, bizonyos szerveink felveszik a táplálkozás útján bevitt szükséges cukrot, míg mások nem. A hasnyálmirigy ezért úgy érzi, folyamatosan szükségünk van inzulinra, így a kelleténél magasabb az inzulinszint, de egyúttal a vércukorszint is.

Ez a fokozott inzulintermelés igazi láncreakciót indít be a testben, negatívan érintve a petefészek működését is. A teljes hormonrendszer felborul, így fordulhat elő, hogy aki inzulinrezisztenciával küzd, annak több, mint 70% esélye van arra, hogy jóval nehezebben, vagy nem fog teherbe esni.

Az inzulinrezisztencia tipikus tünetei:

– hasi típusú elhízás
– menstruációs zavarok (rendszertelen, kimaradozó menstruáció)
– meddőség, nehezített teherbe esés
– gyakori édességvágy, állandó, fokozott éhség
– étkezés utáni fáradtság
– fokozott szőrnövekedés, bőrproblémák

FONTOS: a PCOS (policisztás ovárium szindróma) csaknem minden esetben inzulinrezisztenciával is együtt jár.

OGYÉI szám: 19474/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.


Hivatkozások
1 Lewicki S, Zdanowski R, Krzyżowska M, et al. The role of Chromium III in the organism and its possible use in diabetes and obesity treatment. Ann Agric Environ Med. 2014;21(2):331-5.
2 Finney LS, Gonzalez-Campoy JM. Dietary chromium and diabetes: is there a relationship? Clin. Diabetes 1997;15(1):6-10.
3 A scientific review: the role of chromium in insulin resistance. Diabetes Educ. 2004;Suppl:2-14.
4 Anderson RA. Chromium, glucose intolerance and diabetes. J Am Coll Nutr. 1998 Dec;17(6):548-55.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

AZ INZULINREZISZTENCIA KEZELHETŐ – SEGÍT A KRÓM!

Az inzulinrezisztencia egy kezelhető, helyrehozható állapot, amiben a diéta és mozgás mellett tudományosan alátámasztott segítséget adhat a fokozott króm bevitel is.

A króm ugyanis bizonyítottan hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, segít csökkenteni a megemelkedett inzulinszintet. A megfelelő mennyiségű krómot táplálék-kiegészítővel tudjuk bevinni, ezek közül is a legjobban hasznosuló forma a krómium-pikolinát.

A króm népszerűségét jelzi mind a cukorbetegség, mind az annak kapuját jelentő inzulinrezisztencia esetén, hogy orvosok is kifejezetten ajánlják szedését, esettől függően 200-600 mcg/nap adagolással. Egyes kutatásokban sikerrel alkalmazták a krómium tartalmú étrend-kiegészítőket az inzulinrezisztencia és a PCOS kiegészítő kezelésére, a tünetek csökkentésére és a termékenység helyreállítására.1-5

A króm a legtermészetesebb harcostársa a szervezetnek inzulinrezisztencia esetén: az inzulin-és vércukorszint helyreállításában való aktív közreműködésével lehetőséget teremt a test egyéb folyamatainak, így a petefészek működésének normalizálására is.

A vércukorszint egyensúlyba kerülésének másik előnye, hogy csökken az édességek utáni kínzó vágy, így a túlsúly csökkentésére irányuló életmódváltás is jelentősen sikeresebb lehet. Ahogy kutatások is igazolják, a túlsúly önmagában is negatív hatással van a termékenységre, az ovuláció elmaradását okozhatja, megnehezíti a teherbeesést és növeli a terhességi komplikációk kockázatát.6

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1Hua Y, Clark S, Ren J, et al. Molecular mechanisms of chromium in alleviating insulin resistance. J Nutr Biochem. 2012 Apr;23(4):313-9.

2Kleefstra N, Bilo HJ, Bakker SJ, et al. [Chromium and insulin resistance]. Ned Tijdschr Geneeskd. 2004 Jan 31;148(5):217-20.

3Cefalu WT, Bell-Farrow AD, Stegner J, et al. Effect of chromium picolinate on insulin sensitivity in vivo. J Trace Elem Exp Med. 1999;12:71-83.

4Ashoush S, Abou-Gamrah A, Bayoumy H, et al. Chromium picolinate reduces insulin resistance in polycystic ovary syndrome: Randomized controlled trial. J Obstet Gynaecol Res. 2016 Mar;42(3):279-85.

5Amooee S, Parsanezhad ME, Ravanbod Shirazi M, et al. Metformin versus chromium picolinate in clomiphene citrate-resistant patients with PCOs: A double-blind randomized clinical trial. Iran J Reprod Med. 2013 Aug;11(8):611-8.

6 Silvestris E, de Pergola G, Rosania R, et al. Obesity as disruptor of the female fertility. Reprod Biol Endocrinol. 2018 Mar 9;16(1):22.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés közben, vagy étkezés után.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
Króm (krómium-pikolinát)200 mcg500%
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) Összetevők: csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, sztearinsav, zsírsavak magnéziumsói), emulgeálószerek (cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium), krómium pikolinát

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.