Netamin Króm (krómium-pikolinát)

Termékkép
  • inzulinrezisztencia esetére
  • a króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
  • túlsúly csökkentését célzó diéta mellé
  • túlzott édességvágy esetén
  • 200 mcg krómium-pikolinát minden tablettában
  • 30 tabletta

 

Normál ár: 990 Ft
Kosárba teszem

Az inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb ok, ami a női meddőség hátterében áll. Ha a szervezetünk megfelelően működik, akkor cukortartalmú táplálék fogyasztása során a következő történik:
az inzulin nevű anyag, mely a hasnyálmirigyben termelődik, egyfajta „szállítóeszközként” segít eljutni a cukornak a megfelelő helyre, hogy ott felszívódjon és hasznosuljon. Inzulinrezisztencia esetén zavar keletkezik ebben a folyamatban, bizonyos szerveink felveszik a táplálkozás útján bevitt szükséges cukrot, míg mások nem. A hasnyálmirigy ezért úgy érzi, folyamatosan szükségünk van inzulinra, így a kelleténél magasabb az inzulinszint, de egyúttal a vércukorszint is.

Ez a fokozott inzulintermelés igazi láncreakciót indít be a testben, negatívan érintve a petefészek működését is. A teljes hormonrendszer felborul, így fordulhat elő, hogy aki inzulinrezisztenciával küzd, annak több, mint 70% esélye van arra, hogy jóval nehezebben, vagy nem fog teherbe esni.

Az inzulinrezisztencia tipikus tünetei:

–    hasi típusú elhízás
–    menstruációs zavarok (rendszertelen, kimaradozó menstruáció)
–    meddőség, nehezített teherbe esés
–    gyakori édességvágy, állandó, fokozott éhség
–    étkezés utáni fáradtság
–    fokozott szőrnövekedés, bőrproblémák

FONTOS: gyakori, hogy PCOS (policisztás ovárium szindróma) egyúttal inzulinrezisztenciával is együtt jár.

AZ INZULINREZISZTENCIA KEZELHETŐ – SEGÍT A KRÓM!

Az inzulinrezisztencia egy kezelhető, helyrehozható állapot, amiben a diéta és mozgás mellett tudományosan alátámasztott segítséget adhat a fokozott króm bevitel is.

A króm ugyanis bizonyítottan hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, segít csökkenteni a megemelkedett inzulinszintet. A megfelelő mennyiségű krómot táplálék-kiegészítővel tudjuk bevinni, ezek közül is a legjobban hasznosuló forma a krómium-pikolinát.

A króm népszerűségét jelzi mind a cukorbetegség, mind az annak kapuját jelentő inzulinrezisztencia esetén, hogy orvosok is kifejezetten ajánlják szedését, esettől függően 200-600 mcg/nap adagolással.

A króm a legtermészetesebb harcostársa a szervezetnek inzulinrezisztencia esetén: az inzulin-és vércukorszint helyreállításában való aktív közreműködésével lehetőséget teremt a test egyéb folyamatainak, így a petefészek működésének normalizálására is.

A vércukorszint egyensúlyba kerülésének másik előnye, hogy csökken az édességek utáni kínzó vágy, így a túlsúly csökkentésére irányuló életmódváltás is jelentősen sikeresebb lehet.


Hatóanyag-tartalom 1 tablettában:
200 mcg krómium pikolinát

Felhasználási utasítás:
Felnőtteknek napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés közben, vagy étkezés után.

OGYÉI szám: 19474/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Hozzászólások