Netamin Fűrészpálma Nőknek kapszula
100% növényi termék

30 db kapszula

 • Kiegészítő a hormonegyensúly támogatásához
 • Magas DHT-szinttel küzdő nők (pl. policisztás ovárium szindróma esetén) egyik legnépszerűbb természetes kiegészítője az Egyesült Államokban
 • 450 mg fűrészpálma egy kapszulában
 • 100% növényi termék
 • A fűrészpálma speciális zsírsavak forrása, amelyek segítenek fenntartani a reprodukciós funkciókat.
 • 1 havi adag

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
990 Ft

Szállítás akár 1 nap alatt - bővebben
1990 Ft

Termékleírás

Mi az a fűrészpálma?

A fűrészpálma (Saw Palmetto, Serenoa Repens) vadon termő gyógynövény, Észak-Amerikában őshonos, akár 700 évig is elél, nagyon ellenálló. Kis méretű pálmafajta, aminek biológiailag aktív hatóanyagai barnás-fekete bogyóiban találhatóak.

Kik használnak fűrészpálmát?

Habár legtöbben még ma is csak úgy ismerik, mint a prosztata egészségének támogatója, vagyis „gyógynövény férfiaknak”, a fűrészpálma valójában ennél sokkal több is lehet!

Az Egyesült Államokban egyre felfelé ível népszerűsége a nők körében, de már Európában is egyre többen fedezik fel jótékony hatásait. Elsősorban azok körében kedvelt, akik természetes DHT-blokkolókat keresnek, PCOS-el (policisztás ovárium szindróma) küzdenek, vagy problémájuk van a libidójukkal. Az online megosztott tapasztalatokból szemezgettünk és fordítottunk Nektek, forrásmegjelöléssel.

„Egy rövid ideje már szedem, két darab 450 mg-os kapszulát egy nap és semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztaltam. A vicces az, hogy az arcomon is van már némi a javulást, de a vállamról és a hátamról szinte teljesen eltűnt az akné! Alig hiszem el!”
KaraKaraKara nevű hozzászóló
(http://www.healthboards.com/boards/3832269-post2.html)

„26 éves nő vagyok és PCOS-el küzdök. Amikor 11-12 éves voltam, egyre többen kezdtek piszkálni az iskolában mert az arcomon sötét színű szőrzet jelent meg…Mostanra odáig jutottam, hogy naponta borotválom az arcom, az állam, a nyakam…Mindössze egy hete szedek Fűrészpálmát, 450 mg-os kiszerelésűt…és a borostám már most sokkal lassabban nő és sokkal puhább is. Ha bárki aggódik, hogy kipróbálja-e a Fűrészpálmát, annak az a tanácsom, próbálja ki! Valószínűleg kellemes csalódás fogja érni.”
Sleepy_head nevű hozzászóló
(http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=145523)

EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) állítás:

A fűrészpálma speciális zsírsavak forrása, amelyek segítenek fenntartani a reprodukciós funkciókat.
Az itt szereplő információ a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítás.

Ez a termék kapszulázott funkcionális élelmiszer. Ez mit jelent? Mivel ez a termék koncentrátumot és ún. standardizált kivonatot nem tartalmaz, a vonatkozó jogszabályok és az OGYÉI állásfoglalása szerint nem kap notifikációs számot. A termék megfelelőségének ellenőrzése ilyen esetben a NÉBIH hatáskörébe tartozik. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.

 

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Hogyan működik?

Hatásmechanizmusát jobban és jobban megismerve az orvosok és kutatók rájöttek, hogy a hormonokra és medencei kötőszövetekre gyakorolt hatása miatt nők is sikerrel alkalmazhatják.1 Az elsődleges női hormon ugyan az ösztrogén, de a női a szervezet is termel tesztoszteront és más férfi hormonokat (androgéneket), mint pl. DHEA-t.

A férfiaknál és a nőknél egyaránt a kor előrehaladtával ezek az androgének elkezdenek DHT-vá átalakulni. Policisztás petefészek (ovárium) szindrómával (PCOS) küzdő nőknél jellemzően magasabb a tesztoszteron és DHT-szint, mint más nőknél, ezért ők sajnos még fogékonyabbak lehetnek a túlzott mértékű átalakításra.2 A fűrészpálma éppen ezt a folyamatot akadályozza meg, vagyis a túlzott mértékű androgén DHT-vá alakulását.3-4

Mit okozhat a megnövekedett DHT-szint a női szervezetben?

 • androgén típusú hajhullás (haj elvékonyodása, ritkulása, fejtetői kopaszodás)
 • túlzott szőrösödés (arc –ajak felett, állon, stb.-, kar, láb, nyak, has, nemi szerv)
 • ingerlékenység, agresszió, folytonos nyugtalanság érzés
 • szőrtüszőgyulladások
 • aknés arcbőr (felnőttkorban)
 • testtömeg növekedés
 • libidócsökkenés
A fűrészpálma medencei kötőszövet-erősítő hatását is egyre több kutatás vizsgálja, ennek hatására egyre több nőgyógyász javasolja szedését medencegyulladás esetén.5

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások:
1 woman.thenest.com/benefits-saw-palmetto-women-5956.html 2 Vassiliadi DA, Barber TM, Hughes BA, et al. Increased 5 alpha-reductase activity and adrenocortical drive in women with polycystic ovary syndrome. J Clin Endocrinol Metab. 2009 Sep;94(9):3558-66.
3 Meletis CD, Zabriskie N. Natural approaches for treating polycystic ovary syndrome. Altern Complement Ther. Aug 2006;157-164.
4 drtorihudson.com/general/endocrine-health/pcos/polycystic-ovarian-syndrome-pcos/
5 restorativemedicine.org/digest/saw-palmetto-may-reduce-elevated-androgens-and-prolactin-in-women-with-pcos/

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés után, bő folyadékkal. Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: ha bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon orvosával a termék szedését megelőzően. Hagyja abba a szedését és konzultáljon orvosával, ha mellékhatások jelentkeznek. 18 éven aluliak nem szedhetik!

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV %
Fűrészpálma450 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: Fűrészpálma por, cellulóz

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.