Netamin D-vitamin SZUPER (100 db)

Termékkép
 • magas hatóanyag-tartalom: 2000NE D-vitamin kapszulánként
 • 3 HAVI ADAG! 100 szemes kiszerelés
 • növeli a sikeres beágyazódás esélyét
 • a D-vitamin elengedhetetlenül fontos a hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • D-vitamin hiánya is okozhat meddőséget
 • D-vitaminra mind a nőknek, mind a férfiaknak alapvetően szüksége van
 • Magyarország 90%-a D-vitamin hiányos!
Normál ár: 1990 Ft
Kosárba teszem

Gazdaságos megoldás a D-vitamin pótlásra!

100 db-os Netamin D-vitamin kapszula minden szeme 2000 NE D-vitamint tartalmaz. Magas hatóanyag-tartalom, nagy kiszerelés, alacsony ár – ez a legjobb kombináció! D-vitaminra testünk minden sejtjének szüksége van az egészséges működéshez, de számotokra különösen fontos is lehet!

A szervezet D-vitamin szintje és a termékenység között ugyanis nagyon szoros összefüggést mutattak ki klinikai vizsgálatok.

Az Európai Endokrinológiai Folyóirat az alábbi megállapításokat közölte a D-vitamin és a termékenység összefüggésében1:

A D-vitamin nők esetében:

 • növeli a progeszteron-szintet, ami a menstruációs ciklust szabályozza és a sikeres beágyazódás esélyét növeli
 • csökkenti az policisztás ovárium-szindróma esélyét (PCOS), a leggyakoribb terméketlenségi tényezőt a nők esetében
 • növeli az in vitro megtermékenyülési mutatót (IVF)
 • csökkenti az endometriózis esélyét

A D-vitamin férfiak esetében:

 • a nemzőképes spermiumok termeléséhez, és a megfelelő spermaszám eléréséhez nélkülözhetetlen a D-vitamin, ezáltal a férfiak termékenységét alapvetően határozza meg
 • a D-vitamin férfiakban növeli a tesztoszteron-szintet, ami a libidót (a szexuális teljesítményt) növelheti

A pajzsmirigy egészségére is hatással van!

Kutatások megfigyelték, hogy a D-vitamin-hiány és a pajzsmirigybetegségek között kapcsolat áll fenn: egy kínai tanulmány az autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedők 82%-ánál2-4, míg egy 2011-es tanulmány a Hashimoto-thyreoiditis-ban szenvedők 92%-ánál mutatott ki alacsony D-vitamin szintet5!

Hasonlóképp pajzsmirigy-alulműködés esetén is jelentősen alacsonyabb D-vitamin szintet mértek egy indiai tanulmányban6. 2017-ben kimutatták, hogy a vér magas (≥125 nmol/L) D-vitamin szintje javítja a pajzsmirigy-funkciót és 30%-kal csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés kockázatát7!

Sajnos azonban magyar lakosság több, mint 90%-a rendszeresen D-vitamin hiányos!

Tény, hogy még a nyári, napos időszakban SEM jutunk elegendő D-vitaminhoz, mivel még ezeken a napokon is viszonylag kevés időt töltünk szabad levegőn, ráadásul akkor is napvédő krémeket használunk, amelyek akadályozzák a D-vitamin keletkezésének természetes folyamatát.

A D-vitamin pedig szinte minden létfontosságú biológiai folyamatunkban részt vesz. Elképzelhető, hogy ciklusod szabályozására, termékenységed fokozására rengeteg vitamint szedsz már így is, mégsem “működnek”. Ennek oka lehet az is, hogy egyszerűen nem jutnak el a megfelelő helyre, D-vitamin hiányában, amely a testedben mint egy apró “szállító-eszköz” is működik.

A Netamin D-vitamin SZUPER kiszerelésben igazán jó választás a D-vitamin pótlására!


Hatóanyag-tartalom:

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
NRV%
D-vitamin50 mcg 1000%

Szedés:

Felnőtteknek napi egy lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

OGYÉI szám: 10552/2012. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.


Hivatkozások: 

1 Lerchbaum E, Obermayer-Pietsch B. Vitamin D and fertility: a systematic review. Eur J Endocrinol. 2012 May;166(5):765-78.
2 Chen, G. et. al. “Serum Vitamin D3 Level in Patients with Autoimmune Thyroid Diseases
3 Abstracts from the American Thyroid Association
4 Thyroid, Volume 24, Supplement 1, 2014, Poster 18, October 2014
5 Tamer G., Arik S., Tamer I., Coksert D. Relative vitamin D insufficiency in Hashimoto’s thyroiditis. Thyroid. 2011;21:891–896.
6 Idiculla J, Prabhu P, Pradeep R, et al. Vitamin D and primary hypothyroidism: Is there an association?. Thyroid Res Pract 2018;15:34-7
7 Mirhosseini N, Brunel L, Muscogiuri G, Kimball S. Physiological serum 25-hydroxyvitamin D concentrations are associated with improved thyroid function-observations from a community-based program. Endocrine. 2017 Dec;58(3):563-573.

Hozzászólások