Netamin Barátcserje kapszula 400 mg
A harmonikus menstruációs ciklus támogatására

60 kapszula

 • Tradicionális gyógynövény, amit a menstruációs ciklus zavaraira szoktak használni
 • A sikeres fogantatás kulcsa: a rendezett menstruáció és a hormonegyensúly
 • Kutatások és természetgyógyászok szerint a barátcserje:
 • ...hatóanyagai révén segíthet a menstruációs ciklus és a peteérés normalizálásában
 • ...a prolaktin-szintre gyakorolt hatása miatt javasolt fogantatási nehézségek esetén
 • ...segíthet csökkenteni a premenstruációs tüneteket és fenntartani a jó közérzetet a menstruáció előtt és közben
 • A termék nem tartalmaz semmilyen hormont, csak tiszta gyógynövényport
 • 100% növényi termék ellenőrzött forrásból, GMP-minősítésű gyártóhelyen készült

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
990 Ft

Szállítás akár 1 nap alatt - bővebben
2990 Ft

Termékleírás

Mi az a barátcserje?

A barátcserje (angol nevén chasteberry) egy lilás színű virágzattal rendelkező növény, amelyet évszázadok óta alkalmaznak a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok kezelésére. Kellemes illatú, borsszemnyi nagyságú termései vannak, ezekből készülnek a barátcserje-kivonatok.

A hölgyek körében rendkívül népszerű gyógynövény, amit hagyományosan természetgyógyászok a rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására, a PMS (premenstruációs szindróma) és a menopauza tüneteinek enyhítésére, valamint termékenységi problémákra is ajánlanak. Tudományos vizsgálatok még napjainkban is foglalkoznak lehetséges jótékony hatásaival.

Tudnivalók a Netamin Barátcserje kapszuláról

100% növényi termék

Növényi cellulózból, természetes eljárással készült kapszula tartalmazza a tiszta gyógynövényport. Nincs benne semmilyen állati eredetű összetevő, ezért a vegetáriánus, vagy vegán étrendet követők is fogyaszthatják.

Finomra őrölt növényi por a megfelelő felszívódásért

A kapszulában a barátcserje gyógynövény szárított, porított változata található, ezért sokkal koncentráltabban tartalmazza a szükséges hatóanyagokat, mint a friss növény.

A porítás másik előnye a kiváló felszívódás. A hatóanyagok jó felszívódásához fontos, hogy minél jobban porrá legyen őrölve egy gyógynövény. Ahogy étkezéskor az alapos rágás segít abban, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel, úgy a finomra őrölt por is garantálja, hogy a barátcserje-hatóanyagok felszívódása nagyobb felületen, és maximális hatékonysággal történjen.

Tökéletes tisztaságú alapanyag


A Netamin Barátcserje kapszula alapanyaga színtiszta gyógynövénypor, amelyet laboratóriumi tesztekkel vizsgáltatott meg az Organikus Egészség Egyesület. Miért fontos ez? Nem mindegy, hogy az alapanyag egy szennyezett környezetből, pl. légszennyezés által terhelt területről származik, vagy tiszta forrásból. A szennyezéseket ugyanis a növény magába szívja. A laborvizsgálat egyértelműen látszik, hogy a Netamin Barátcserjéhez használt alapanyag tiszta forrásból származik, nehézfémektől, baktériumoktól mentes. A laborvizsgálat eredményei a képre kattintva láthatóak.

 

Gyógyszer-tisztaságú körülmények között készítve

A Netamin Barátcserje kapszula rendkívül szigorú minőség-ellenőrzés mellett, úgynevezett GMP minősítésű gyártóhelyen készül (noha ez étrend-kiegészítők és kapszulázott élelmiszerek esetén nem előírás, számunkra mégis alapvető).

A GMP minősítés (jelentése Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat) feltétele egy állandó kontroll, többek között mikrobiológiai vizsgálatokkal, vagyis minden felhasznált alapanyag tisztaságát folyamatosan, komoly vizsgálatokkal ellenőrzik.

 

Ez a termék kapszulázott funkcionális élelmiszer. Ez mit jelent? Mivel ez a termék koncentrátumot és ún. standardizált kivonatot nem tartalmaz, a vonatkozó jogszabályok és az OGYÉI állásfoglalása szerint nem kap notifikációs számot. A termék megfelelőségének ellenőrzése ilyen esetben a NÉBIH hatáskörébe tartozik. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

 

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mi köze a barátcserjének a menstruációhoz?


A menstruációs zavarok és a teherbeesés elmaradása mögött gyakran hormonális zavarok, a prolaktin szintjének megemelkedése, vagy túl alacsony progeszteron-szint áll.

A prolaktint az agyalapi mirigy termeli és több nemi hormonnal együtt vesz részt számos folyamatban, így többek között a szoptatás során serkenti a tejelválasztást. Ha azonban szoptatás nélkül is magas a prolaktin-szint, annak olyan következményei lehetnek, mint:
 • fájdalmas menstruáció
 • premenstruális tünetek kialakulása
 • átmeneti meddőség
 • hajhullás
 • alvászavarok
 • ingerültség, feszültség
 • libidócsökkenés


A barátcserje az agyalapi mirigy természetes folyamatainak rendezésében segít, vizsgálatok bizonyították, hogy képes csökkenteni a megemelkedett prolaktin-szintet. 1-2

A kutatások azt mutatják, hogy ez az általános hormon-egyensúlyozó tulajdonsága az esetlegesen alacsony progeszteron-szintet normalizálásban is segíthet. 3-4 Az alacsony progeszteron szintén okozhat premenstruációs tüneteket és fogantatási nehézségeket.

Kik számára hasznos gyógynövény a barátcserje?

Menstruációs problémákkal küzdőknek


Úgy, mint…:
 • kiszámíthatatlan, ingadozó a ciklus (ciklushossz és a menstruáció időtartama)
 • premenstruális tünetek ( a menstruáció előtt jelentkező alhasi görcsök, feszülő mellek, túlzott érzékenység, indokolatlan sírás, lehangoltság, rossz kedv, fáradtság, gyengeség)
 • menstruáció alatti hangulatingadozás és fájdalmak (has, mellek, ízületek)


Babát tervező hölgyeknek
A kiegyensúlyozott, kiszámítható menstruáció és így a peteérés, a normális prolaktin-szint mind elengedhetetlen feltétele annak, hogy megfoganhasson a várva gyermek, ezért a barátcserje különösen népszerű azon hölgyek körében, akik gyermeket terveznek.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1 ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Herbal_-_HMPC_assessment_report/2010/01/WC500069986.pdf
2 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.
3 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, et al. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013 May;79(7):562-75.
4 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.

Adagolási javaslat

Napi 2 kapszula, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, egészben lenyelve, bő folyadékkal. 2 hónap után csökkentsd az adagot napi 1 kapszulára, majd tarts 2-3 hónap szünetet a szedésében. Amint biztos vagy a terhességben, nem kell folytatnod a szedését, ha csak kezelőorvosod mást nem javasol a konzultáció során.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 kapszula)
Barátcserje por800 mg
Összetevők: Barátcserje, bevonó (cellulóz)

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.