Netamin Barátcserje kapszula 200 mg
A harmonikus menstruációs ciklus támogatására. Enyhébb premenstruációs tünetek esetén.

60 db kapszula

  • Alacsonyabb dózisú barátcserje, enyhébb problémákra
  • Ajánlott kisebb mértékű ösztrogén-dominancia esetére
  • Segíthet csökkenteni az enyhe premenstruációs tüneteket, menstruációs görcsöket
  • Segíthet enyhíteni a kevésbé súlyos klimaxos panaszokat
  • 100% növényi termék ellenőrzött forrásból, GMP minősítésű gyártóhelyen készült

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
2790 Ft

Termékleírás

Hölgyvásárlóink kedvence, a Netamin Barátcserje már elérhető 200 mg-os változatban is! Ideális választás a női ciklussal összefüggő enyhébb tünetek, enyhébb klimaxos panaszok, kisebb mértékű hormonális zavarok (emelkedett prolaktinszint / ösztrogén-progeszteron arány) esetén.

A Netamin Barátcserje 200 mg szinten tartó kúrához is ajánlott (a 400 mg-os termék szünetében, elkerülendő azt, hogy a szervezet hozzászokjon a magasabb dózishoz), illetve azok számára is, akik esetleg mellékhatást tapasztalnak a magasabb dózis szedésekor.

Mi az a barátcserje?

A barátcserje (Vitex agnus castus, angolul chasteberry) egy lilás színű virágzattal rendelkező növény, amit évezredek óta alkalmaznak a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok esetén. Már az ókori Görögországban is ismerték és használták. Kellemes illatú, borsszemnyi nagyságú termései vannak, ezekből készülnek a barátcserje porok és kivonatok.

Kik számára hasznos a barátcserje alacsonyabb dózisban?

A gyógynövény napi 200 mg-os mennyiségben gyengédebb, kíméletesebb hatást nyújthat, éppen ezért ideális azoknak a hölgyeknek, akiknek enyhébb problémáik miatt nincs szükségük a magasabb 400-800 mg-os dózisokra. Ide tartoznak azok, akik:
a menstruációs előtt, alatt és után tapasztalnak zavaró fizikai, érzelmi tüneteket
változókorba léptek (jellemzően 45-50 éves kor körül) és ez okoz testi-lelki zavarokat

Napi 200 mg barátcserje hasznos segítséget nyújthat akkor, ha a menstruáció vagy változókor miatti hormonális tünetek észrevehetőek, zavaróak is, de még nem annyira erősek, hogy a legegyszerűbb napi tevékenységet, a mindennapi feladatok elvégzését is akadályoznák.

Tudnivalók a Netamin Barátcserje kapszuláról:

100 % növényi termék

Növényi cellulózból, természetes eljárással készült kapszula tartalmazza a tiszta gyógynövényport. Nincs benne semmilyen állati eredetű összetevő, ezért a vegetáriánus, vagy vegán étrendet követők is fogyaszthatják.

Finomra őrölt növényi por a megfelelő felszívódásért

A kapszulában a barátcserje gyógynövény szárított, porított változata található, ezért sokkal koncentráltabban tartalmazza a szükséges hatóanyagokat, mint a friss növény.

A porítás másik előnye a kiváló felszívódás. A hatóanyagok jó felszívódásához fontos, hogy minél jobban porrá legyen őrölve egy gyógynövény. Ahogy étkezéskor az alapos rágás segít abban, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel, úgy a finomra őrölt por is garantálja, hogy a barátcserje-hatóanyagok felszívódása nagyobb felületen, és maximális hatékonysággal történjen.

Tökéletes tisztaságú alapanyag

A Netamin Barátcserje kapszula alapanyaga színtiszta gyógynövénypor, amelyet laboratóriumi tesztekkel vizsgáltatott meg az Organikus Egészség Egyesület. Miért fontos ez? Nem mindegy, hogy az alapanyag egy szennyezett környezetből, pl. légszennyezés által terhelt területről származik, vagy tiszta forrásból. A szennyezéseket ugyanis a növény magába szívja. A laborvizsgálat eredményein egyértelműen látszik, hogy a Netamin Barátcserjéhez használt alapanyag tiszta forrásból származik, nehézfémektől, baktériumoktól mentes. A laborvizsgálat eredményei a képre kattintva láthatóak.

Gyógyszer-tisztaságú körülmények között készítve

A Netamin Barátcserje kapszula rendkívül szigorú minőség-ellenőrzés mellett, úgynevezett GMP minősítésű gyártóhelyen készül (noha ez étrend-kiegészítők és kapszulázott élelmiszerek esetén nem előírás, számunkra mégis alapvető).

A GMP minősítés (jelentése Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat) feltétele egy állandó kontroll, többek között mikrobiológiai vizsgálatokkal, vagyis minden felhasznált alapanyag tisztaságát folyamatosan, komoly vizsgálatokkal ellenőrzik.

Ez a termék kapszulázott funkcionális élelmiszer. Ez mit jelent? Mivel ez a termék koncentrátumot és ún. standardizált kivonatot nem tartalmaz, a vonatkozó jogszabályok és az OGYÉI állásfoglalása szerint nem kap notifikációs számot. A termék megfelelőségének ellenőrzése ilyen esetben a NÉBIH hatáskörébe tartozik. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

100% növényi termék
Finomra őrölt por a megfelelő felszívódásért
Ellenőrzött körülmények között készítve

Ezt kínálja a Netamin Barátcserje kapszula!

*A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált!*

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.

* Ez az ismertető nem a Netamin Barátcserje kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be a barátcserjéről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Barátcserje kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

Bővebben a hatóanyagokról

Mit mondanak róla a kutatások?*

Ha a női szervezet hormonháztartásának kényes egyensúlya felborul, az számos kellemetlen tünetet eredményezhet. A két legfontosabb női nemi hormon az ösztrogén és a progeszteron, ezek irányítják a havi ciklust, befolyásolják a termékenységet, egészséget, fizikai és érzelmi jóllétet.

Az ösztrogén túlsúlyba kerülése jelentős problémákhoz vezethet:

• premenstruációs tünetek (PMS), pl. ingerlékenység, migrének, depresszió, székrekedés, fájó és érzékeny mellek
• menstruációs hasi görcsök, nyugtalanság, puffadás
• változókori hőhullámok, izzadás, depresszió, fáradtság, libidócsökkenés

A barátcserje nem tartalmaz hormont, ám kutatások szerint az agy hipotalamusz nevű régiójára, és az agyalapi mirigyre van hatással. Ennek eredményeképp csökkentheti a prolaktin hormon szintjét, így kiegyensúlyozhatja az ösztrogén és progeszteron arányát.1,2

Németországi vizsgálatokban a barátcserje a nők egyharmadánál teljesen megszüntette a PMS tüneteit, 57% pedig jelentős javulásról számolt be.3,4 Egy 2017-es összefoglaló közlemény 43 vizsgálat eredménye alapján megállapította, hogy a barátcserje hozzájárul a PMS kezeléséhez.5

Emellett a növény a menstruáció alatt és után jelentkező fájdalmak, fizikai és érzelmi tünetek, illetve a klimax kellemetlen tünetei (pl. hangulati problémák, alvászavarok, hőhullámok, éjszakai izzadás) ellen is hatékonynak bizonyult számos kutatásban.6-12

Hivatkozások
1 Ryu A, Kim TH. Premenstrual syndrome: A mini review. Maturitas. 2015;82(4):436-440.
2 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013;79(7):562-575.
3 Dittmar FW. Premenstrual syndrome. Treatment with a phytopharmaceutical. Therapiewoche Gynakol. 1992;5:60–68.
4 Peteres-Welte C, Albrecht M. Menstrual abnormalities and PMS. Vitex agnus-castus. Therapiewoche Gynakol. 1994;7:49–52.
5 Rafieian-Kopaei M, Movahedi M. Systematic Review of Premenstrual, Postmenstrual and Infertility Disorders of Vitex Agnus Castus. Electron Physician. 2017;9(1):3685-3689.
6 Shah Hosseini Z, Amin GH, Salehi Sormaghi MH, Danesh MM, Abedian K. Double blind study of anti-primary dysmenorrhea effects of Vitagnus. J Mazendaran Univ Med Sci. 2005;15(50):15–21.
7 Shobeiri F, Zeraati F, Mansouri Z, Araghchian M, Nazari M. The comparative effect of herbal extract of vitagnus and mefenamic acid on primary dysmenorrhea. Zahedan J Res Med Sci 2012;14(5):30–33.
8 Yavarikia P, Shahnazi M, Hadavand Mirzaie S, Javadzadeh Y, Lutfi R. Comparing the effect of mefenamic Acid and vitex agnus on intrauterine device induced bleeding. J Caring Sci. 2013;2(3):245-254.
9 Zamani M, Mansour GM, Farimani M, Nasr ES. Efficacy of mefenamic acid and Vitex in reduction of menstrual blood loss and HB changes in patients with a complaint of menorrhagia. Iran J Obstet Gynecol Infertil 2007;10(1):79–86.
10 Shobeiri F, Zeraati F, Araghchian M, Nazari M. The effect of fennelin, vitagnus and mefenamic acid in the treatment of menstrual bleeding. Sci J Hamadan Univ Med Sci 2014;21(3):171–176.
11 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus (Chaste-Tree/Berry) in the treatment of menopause-related complaints. J Altern Complement Med. 2009;15(8):853-862.
12 Chopin Lucks B. Vitex agnus castus essential oil and menopausal balance: a research update [Complementary Therapies in Nursing and Midwifery 8 (2003) 148-154]. Complement Ther Nurs Midwifery. 2003;9(3):157-160.

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, egészben lenyelve, bő folyadékkal.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Barátcserje
(Vitex-agnus-castus)
200 mg
Összetevők: Barátcserje, bevonó (cellulóz).

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.