Netamin Amerikai Tőzegáfonya kapszula
Tőzegáfonya-kivonat, C-vitamin és Lactobacillus Acidophilus

30 db kapszula

 • Ez a termék átmenetileg nem rendelhető - megértésed köszönjük! Iratkozz fel hírlevelünkre és küldünk értesítőt, amint ismét rendelhető!
 • 3-féle hatóanyag egy kapszulában
 • Magas hatóanyag-tartalmú, 50:1 arányú amerikai tőzegáfonya kivonat
 • Extra C-vitamin és lactobacillus acidophilus hozzáadásával
 • Húgyúti fertőzések, felfázások esetére
 • A rendszeres húgyúti fertőzések nőgyógyászati gyulladásokhoz, meddőséghez is vezethetnek
 • Megelőzésre és természetes kiegészítő kezelésre is ajánlott
 • A lactobacillus acidophilus segíthet az antibiotikum miatt felborult bél-és hüvelyflóra helyreállításában
 • A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez

1 db szállítása GLS Futárral kuponbeváltás nélkül:
990 Ft

További szállítási módok

Termékleírás

Mit érdemes tudni az amerikai tőzegáfonyáról?

Az Észak-Amerikából származó növény évszázadok óta használatos a népgyógyászatban és a konyhákban egyaránt. Már az amerikai indiánok is nagy becsben tartották, kedvelt ételük volt, a levelét pedig rituális festékként és sebek gyógyítására alkalmazták.

Az amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) a modern tudományos kutatásokban is több évtizede előkelő helyet foglal el. Ennek egyik oka, hogy az amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) rendkívül gazdag antioxidánsokban és flavonoidokban, ezért úgy vélik, rendszeres fogyasztása segíthet a stressz okozta hatások leküzdésében, az immunrendszer erősítésében.

Mégsem erről a legismertebb, hanem a húgyúti fertőzések esetén való alkalmazhatóságáról. Az amerikai tőzegáfonya közkedvelt azon hölgyek körében, akik könnyebben felfáznak, de a húgyhólyag és a húgycső gyulladása esetén is gyakran alkalmazzák kiegészítő kezelésként. Habár a nők gyümölcsének is szokták nevezni, jótékony hatásait a húgyúti- és prosztataproblémákkal küzdő férfiak is ugyanúgy élvezhetik.1, 2

Az amerikai tőzegáfonya magas tápértékű gyümölcs, sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Kitűnő forrása az A- és C-vitaminnak, továbbá kalcium, mangán, kén, kálium, foszfor, vas, magnézium és cink tartalma is kiemelkedő.

Kiknek ajánlott a Netamin Amerikai Tőzegáfonya Forte?

 • azoknak a hölgyeknek, akik könnyen felfáznak, gyakran küzdenek alsó húgyúti fertőzésekkel
 • férfiaknak prosztatagyulladás, húgyúti fertőzések esetére
 • terhesség tervezésekor, vagy alatt megelőző jelleggel a húgyúti fertőzések elkerülésére
 • antibiotikumos kúra mellé, kiegészítésként
 • fokozott fizikai és szellemi igénybevétel esetén, az immunrendszer támogatására

OGYÉI szám: 17753/2016. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékbenAhogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokraEzért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.

Hivatkozások
1 Vidlar A, Vostalova J, Ulrichova J, et al. The effectiveness of dried cranberries ( Vaccinium macrocarpon) in men with lower urinary tract symptoms. Br J Nutr. 2010 Oct;104(8):1181-9.
2 Eleazu C, Eleazu K, Kalu W. Management of Benign Prostatic Hyperplasia: Could Dietary Polyphenols Be an Alternative to Existing Therapies? Front Pharmacol. 2017 Apr 28;8:234.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Statisztikák szerint a nők közel 80%-a élete során legalább egyszer átesik húgyúti fertőzésen (köznyelvben „felfázás”), de sokan vannak, akiknél ez rendszeresen visszatérő probléma. Az esetek 80-90%-ában a fertőzést az Escherichia coli nevű baktérium okozza.

A jelenlegi kutatások szerint az amerikai tőzegáfonya csökkenti a húgyúti fertőzések kialakulásának és visszatérésének kockázatát, a már meglévő betegség gyógyulási idejét jelentősen lerövidítheti és hozzájárul a kellemetlen tünetek mérsékléséhez is.1-4 A tőzegáfonyában olyan proantocianidinek (PAC) találhatóak, melyek hatékonyan gátolják az Escherichia coli baktérium megtapadását a húgycső falán. A semlegesített baktériumok a vizelettel együtt távoznak a szervezetből.


Mitől más a Netamin Amerikai Tőzegáfonya Forte?


A Netamin Tőzegáfonya Forte 50:1 arányú amerikai tőzegáfonya kivonatot tartalmaz, ami annyit jelent, hogy 1 kapszula tartalma 25 000 mg friss tőzegáfonya gyümölcsnek felel meg.

Tovább fokoztuk erejét még két EXTRA összetevővel:
 • Plusz C-vitamin: hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
 • Lactobacillus Acidophilus: segít helyreállítani a természetes bélflórát és hüvelyflórát, ami különösen fontos akkor, ha antibiotikumos kúrára kényszerülsz, az antibiotikumok ugyanis gyengíthetik a bélflórát és a hüvelyflórát is.5-6

Miért fontosak az egészséges húgyutak a termékenység szempontjából?


A gyakori, rendszeres húgyúti fertőzés akár termékenységi problémákhoz is vezethet (nőknél és férfiaknál is!), vagy meglévő terhesség esetén korai vetéléshez, koraszüléshez.7-9 A megelőzés, korai felismerés kiemelten fontos. A húgyúti fertőzéseket olyan baktériumok okozzák, amelyek ugyan általában közvetlenül a húgycsövet támadják meg, innen azonban könnyedén okoznak fertőzést közvetlenül a méhnyakban is. Innen lépésről lépésre hozhatnak létre gyulladást a petevezetékben, petefészekben is. Az ismétlődő gyulladás pedig a petevezeték elzáródásához, egyéb komplikációkhoz vezethet.

Elképzelhető, hogy a felfázás tünetei mintegy „önmaguktól” elmúlnak, de ettől még a baktérium továbbra is jelen van a szervezetben. Éppen ezért nem szabad félvállról venni egy felfázás kezelését, az pedig külön figyelmet érdemel, ha valakinél rendszeres, visszatérő.10-11

Hölgyek esetén a szexuális aktivitás csak növeli a húgyúti fertőzés kialakulásának kockázatát. A nemi együttlét során irritálódhat a húgycső, így a kórokozók könnyebben jutnak a hólyagba. A spermicideket használó nők számára még kiemeltebb a rizikó.

Férfiak számára is hasznos lehet, konkrét alsó húgyúti gyulladásos megbetegedés esetén a fűrészpálma mellé kitűnő kiegészítés a tőzegáfonya.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások
1 Pérez-López FR, Haya J, Chedraui P. Vaccinium macrocarpon: an interesting option for women with recurrent urinary tract infections and other health benefits. J Obstet Gynaecol Res. 2009 Aug;35(4):630-9.
2 Fu Z, Liska D, Talan D, et al. Cranberry Reduces the Risk of Urinary Tract Infection Recurrence in Otherwise Healthy Women: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Nutr. 2017 Dec;147(12):2282-2288.
3 Koradia P, Kapadia S, Trivedi Y. Probiotic and cranberry supplementation for preventing recurrent uncomplicated urinary tract infections in premenopausal women: a controlled pilot study. Expert Rev Anti Infect Ther. 2019 Sep;17(9):733-740.
4 Maki KC, Kaspar KL, Khoo C, et al. Consumption of a cranberry juice beverage lowered the number of clinical urinary tract infection episodes in women with a recent history of urinary tract infection. Am J Clin Nutr. 2016 Jun;103(6):1434-42.
5 Cribby S, Taylor M, Reid G. Vaginal microbiota and the use of probiotics. Interdiscip Perspect Infect Dis. 2008;2008:256490.
6 Kechagia M, Basoulis D, Konstantopoulou S, et al. Health benefits of probiotics: a review. ISRN Nutr. 2013 Jan 2;2013:481651.
7 Gilbert NM, O'Brien VP, Hultgren S, et al. Urinary tract infection as a preventable cause of pregnancy complications: opportunities, challenges, and a global call to action. Glob Adv Health Med. 2013 Sep;2(5):59-69.
8 Novy M, Eschenbach D, Witkin S. Infections as a cause of infertility. Glob Libr Women's Med. 2008.
9 Schuppe HC, Pilatz A, Hossain H, et al. Urogenital Infection as a Risk Factor for Male Infertility. Dtsch Arztebl Int. 2017 May 12;114(19):339-346.
10 http://www.videoklinika.hu/fischer0224_meddoseg/ 11 http://napidoktor.hu/blog/friss-hirek/reggeli-napidoktor/video-veteleshez-vezethet-hugyuti-fertozes/

Adagolási javaslat

Felnőtteknek napi egy kapszula, lehetőleg főétkezés közben, bő folyadékkal. Rendszeres felfázás esetén minimum 3 havi kúra javasolt.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
NRV%
Amerikai tőzegáfonya kivonat (50:1)500 mg-
C-vitamin60 mg75%
Probiotikum
(Lactobacillus Acidophilus)
10 mg-
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. Összetevők: Amerikai Tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) koncentrátum (50:1), bevonó (zselatin), C-vitamin (aszkorbinsav), csomósodást gátló (szilícium-dioxid, növényi magnézium-sztearát), Lactobacillus Acidophilus

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.