Netamin Aktivált Q10 100 mg kapszula
a petesejt, sperma és embrió egészségének támogatására, PCOS és endometriózis esetén is

30 kapszula

 • 100 MG UBIKINOL (ubiquinol)
 • az ubikinol a Q10 aktív formája, amely akár 8-szor jobban hasznosul, mint a hagyományos Q10 (ubikinon)
 • a legerősebb zsírban oldódó antioxidáns
 • Kutatások alapján az ubikinol Q10-nek szerepe lehet:
 • ...a női és férfi termékenység javításában
 • ...PCOS és endometriózis okozta problémák elleni küzdelemben
 • ...a petesejt, sperma és embrió egészségének támogatásában

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok
8490 Ft

Termékleírás

Bizonyítottan hatékony segítség a női és férfi meddőséget károsító oxidatív stressz ellen!

A Q10 koenzim egy vitaminszerű anyag, amely minden sejtünkben jelen van. A legerősebb zsíroldékony antioxidáns, és nélkülözhetetlen szerepet játszik a sejtszintű energiatermelésben.1,2 Szervezetünk képes előállítani, de 25 éves kor után a szintje fokozatosan csökken.

A természetes antioxidánsoknak nagyon fontos szerepe van a nők és férfiak termékenységét egyaránt negatívan befolyásoló oxidatív stresszel szembeni védelemben.3-8 (A női meddőség leggyakoribb okát, a PCOS-t, és az endometriózist is fokozott oxidatív stressz jellemzi.9,10)

A Q10 jelen van élelmiszerekben is (pl. belsőségek, húsok, avokádó, brokkoli), de táplálkozás útján szinte lehetetlen hozzájutni a szükséges mennyiséghez. Étrend-kiegészítéssel azonban bizonyítottan hatékonyan növelhető a szervezet Q10-szintje – különösen aktív formájával, az ubikinollal!

Ez a termék aktív hatóanyagként kizárólag ubikinolt tartalmaz – miért fontos ez?

A Q10-nek két formája létezik:

 • oxidált (ubikinon), hagyományos Q10
 • aktív (ubikinol), jelentősen hatékonyabb felszívódással

Egészséges emberek vérében a Q10 koenzim több mint 98%-a ubikinol formájában van jelen. A hagyományos Q10-et a szervezetnek először át kell alakítania ubikinollá, hogy használni tudja.11 Az életkor előrehaladtával azonban ez az átalakítási képesség romlik.12,13

A Netamin Aktivált Q10 100 mg kapszula természetes, bioaktív ubikinolt tartalmaz. Ezt a formát – amely biológiailag azonos a szervezetben található ubikinollal – az egész világon egyedül a japán Kaneka cég gyártja, szabadalmaztatott erjesztési folyamat segítségével.

Kutatások szerint az ubikinol akár 8-szor jobban hasznosul és jelentősen tovább is marad a szervezetben, mint az ubikinon.14 Egy randomizált, kettős vak vizsgálatban 72 órával bevitel után a vérplazma teljes Q10-szintje 4,3-szor nagyobb volt ubikinol esetén, mint ubikinon esetén.15

A legtöbb kutatás, és szakértői vélemények szerint is a Q10 koenzim napi bevitelének optimális mennyisége kb. 100 mg.16-19 A Netamin Aktivált Q10 100 mg kapszulából elég napi egyet bevenned.

OGYÉI szám: 25350/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Hivatkozások
1 Deshmukh G, Venkataramaiah SB, Doreswamy CM, et al. Safety Assessment of Ubiquinol Acetate: Subchronic Toxicity and Genotoxicity Studies. J Toxicol. 2019 Apr 1;2019:3680757.
2 Saini R. Coenzyme Q10: The essential nutrient. J Pharm Bioallied Sci. 2011 Jul;3(3):466-7.
3 Cemile MS, Çigdem E. The effects of oxidative stress and some of the popular antioxidants on reproductive system: a mini review. J Nutr Food Sci. 2016 Feb 15;6(2):464.
4 Agarwal A, Aponte-Mellado A, Premkumar BJ, et al. The effects of oxidative stress on female reproduction: a review. Reprod Biol Endocrinol. 2012 Jun 29;10:49.
5 Ruder EH, Hartman TJ, Goldman MB. Impact of oxidative stress on female fertility. Curr Opin Obstet Gynecol. 2009 Jun;21(3):219-22.
6 Dutta S, Majzoub A, Agarwal A. Oxidative stress and sperm function: A systematic review on evaluation and management. Arab J Urol. 2019 Apr 24;17(2):87-97.
7 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18.
8 Ribas-Maynou J, Yeste M. Oxidative Stress in Male Infertility: Causes, Effects in Assisted Reproductive Techniques, and Protective Support of Antioxidants. Biology (Basel). 2020 Apr 10;9(4):77.
9 Mohammadi M. Oxidative Stress and Polycystic Ovary Syndrome: A Brief Review. Int J Prev Med. 2019 May 17;10:86.
10 Scutiero G, Iannone P, Bernardi G, et al. Oxidative Stress and Endometriosis: A Systematic Review of the Literature. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:7265238.
11 Tomasetti M, Alleva R, Borghi B, et al. In vivo supplementation with coenzyme Q10 enhances the recovery of human lymphocytes from oxidative DNA damage. FASEB J. 2001 Jun;15(8):1425-7.
12 Wada H, Goto H, Hagiwara S, et al. Redox status of coenzyme Q10 is associated with chronological age. J Am Geriatr Soc. 2007 Jul;55(7):1141-2.
13 Niklowitz P, Onur S, Fischer A, et al. Coenzyme Q10 serum concentration and redox status in European adults: influence of age, sex, and lipoprotein concentration. J Clin Biochem Nutr. 2016 May;58(3):240-5.
14 Hosoe K, Kitano M, Kishida H, et al. Study on safety and bioavailability of ubiquinol (Kaneka QH) after single and 4-week multiple oral administration to healthy volunteers. Regul Toxicol Pharmacol. 2007 Feb;47(1):19-28.
15 Evans M, Baisley J, Barss S, et al. A randomized, double-blind trial on the bioavailability of two CoQ10 formulations. J Funct Foods. 2009 Jan;1(1):65–73.
16 Garrido-Maraver J, Cordero MD, Oropesa-Ávila M, et al. Coenzyme q10 therapy. Mol Syndromol. 2014 Jul;5(3-4):187-97.
17 Arenas-Jal M, Suñé-Negre JM, García-Montoya E. Coenzyme Q10 Supplementation: Efficacy, Safety, and Formulation Challenges. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2020 Mar;19(2):574–594.
18 https://examine.com/supplements/coenzyme-q10/
19 https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-coenzymeq10-coq10

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Az oxidatív stressz a termékenység legádázabb ellenfele – vedd fel a harcot ellene!

Az oxidatív stressz (más néven oxidatív sérülés) egy gyűjtőfogalom: minden olyan biológiai folyamatot így nevezünk, amely során megbomlik az oxidáns és az antioxidáns rendszer közötti egyensúly. Leggyakoribb kiváltói a nem kellő helyen és/vagy megnövekedett mennyiségben keletkezett szabad gyökök.

Tudományos kutatások sora által bizonyított, orvosok és szakértők körében is elfogadott tény, hogy a fokozott oxidatív stressz:

 • ...nők esetében negatívan befolyásolhatja a petefészek működését, az ovulációt, a petesejt minőséget és az embrió fejlődését
 • ...férfiak esetében negatívan befolyásolhatja a hímivarsejtek minőségét, beleértve a spermaszámot, spermakoncentrációt, motilitást és morfológiát is

A fokozott oxidatív stressz hátterében leggyakrabban az alábbi tényezők állnak1-4:

 • cukorban, finomított szénhidrátokban és telített zsírokban gazdag étrend
 • dohányzás
 • alkoholfogyasztás
 • krónikus pszichológiai stressz
 • környezeti mérgek (légszennyezés, BPA, növényvédő szerek, nehézfémek, stb.)
 • alváshiány
 • fertőzések
 • mozgásszegény életmód

A jó hír, hogy természetes antioxidánsok megnövelt bevitelével hatékonyan felvehető a harc az oxidatív stressz ellen, ezzel pedig támogatható mind a női, mind a férfi termékenység. Az ubikinol Q10 koenzim pontosan ilyen, rendkívül erős antioxidáns képességekkel rendelkező, természetes anyag. Az utóbbi években népszerű étrend-kiegészítővé vált a meddőséggel küzdő párok körében.

Ubinikol Q10 koenzim hatása a női termékenységre

A női reproduktív egészség szempontjából fontos, hogy a petefészkeken belül is egyensúly legyen az oxidatív stressz kialakulásáért felelős szabad gyökök és a semlegesítésükre képes antioxidánsok között. Az oxidatív stressznek közvetlen negatív hatása van a megtermékenyítetlen petesejtek minőségére, és így csökkenti a sikeres fogamzás, illetve egészséges terhesség esélyét is.5

A petesejtek érésében a sejtek mitokondriumában lejátszó energiatermelő folyamatoknak is kritikus szerep jut: a mitokondriális funkció zavara a peteérés leállásához, kromoszomális rendellenességhez és az embriófejlődés zavarához vezethet.6-9 Az ubikonol Q10 elengedhetetlen összetevője ennek a sejtszintű energiatermelésnek.10

Állatkísérletek alapján arra lehet következtetni, hogy a Q10-hiány felelőssé tehető a petefészek működés korai öregedéséért és a petesejt minőség jelentős romlásáért is. Ugyanakkor úgy tűnik, Q10 pótlásával ellensúlyozhatóak vagy akár vissza is fordíthatóak az öregedés petefejlődésre gyakorolt negatív hatásai, növelhető a petesejtek minősége és mennyisége.11,15

Klinikai vizsgálatok alapján a petesejteket tartalmazó tüszőfolyadék Q10-szintje hatással van a petesejtek érésére és minőségére, illetve az embrió minőségére is.12 A koenzim Q10-zel történő kezelés kutatások szerint javíthatja a petefészek-választ és az embriók minőségét, valamint növelheti a klinikai terhességi arányt a mesterséges megtermékenyítésen áteső és csökkent petefészek-tartalékkal vagy gyenge petefészek-válasszal rendelkező, illetve PCOS-es nőknél.13-15

Az ubikinol Q10 különösen hasznos lehet azoknak a 35 év feletti nőknek, akik teherbe szeretnének esni, a petesejtek mennyisége és minősége ugyanis az életkor előrehaladtával köztudottan csökken.

Egyéb kutatások azt is kimutatták, hogy a vérplazma alacsony Q10-szintje és a spontán vetélés között összefüggés állhat fenn.16

Ubikinol Q10 koenzim hatása PCOS esetén

Az ubikinol Q10 koenzim a vércukor-anyagcserére, vérzsír-anyagcserére és ovulációra is pozitívan hathat PCOS-ben szenvedő nőknél, továbbá a betegségben tapasztalható oxidatív stresszt és krónikus gyulladást is csökkentheti.17

Egy 2017-es vizsgálatban18 napi 100 mg koenzim Q10 szedésétől a kezelt betegeknél az alábbi pozitív változások voltak megfigyelhetőek:

 • jelentősen alacsonyabb éhgyomri vércukorszint
 • jelentősen alacsonyabb inzulinszint
 • jelentősen alacsonyabb teljes koleszterinszint
 • jelentősen alacsonyabb LDL (rossz) koleszterinszint

Egy 2014-es vizsgálatban a klomifén tartalmú gyógyszerre nem reagáló PCOS-es nőknél a Q10 koenzim és klomifén kombinációja kb. 4-szer hatékonyabb volt az ovuláció beindításában.19 Emellett a Q10 + klomifén kezelést kapó nők körében 37,3% volt a terhességi arány, míg a kizárólag gyógyszeres kezelést kapó nők körében csak 6%.

Ubikinol Q10 koenzim hatása endometriózis esetén

A PCOS mellett az endometriózis is egyik vezető oka a női meddőségnek. A betegség egyes adatok szerint a termékeny korban lévő nők 10-15%-át érinti. Kutatások szerint a gyulladásos reakcióknak és az azokhoz kapcsolódó oxidatív stressznek szerepe lehet a meddőség kialakulásában endometriózis esetén.20,21

Az ubikinol Q10-nek antioxidáns hatása révén szerepe lehet a petesejtek egészségének védelmében endometriózisban szenvedő, meddőségi kezelésen áteső nőknél. Ezen a területen ígéretes kezdeti kutatási eredmények jelentek meg, többek között egy in vitro, laboratóriumi körülmények között végzett vizsgálat, illetve egy esettanulmány is.22,23

Ubikinol Q10 koenzim hatása a férfi termékenységre

A szabad gyökök a spermiumok működésére és DNS-ére is negatív hatással vannak: a jelenlegi tudományos bizonyítékok alapján az oxidatív stressz összefügg a férfi meddőséggel, a spermiumok DNS-ének sérüléseivel, a csökkent spermaszámmal, morfológiával és motilitással, az ismétlődő vetélések és genetikai rendellenességek fokozott kockázatával.24

Az ubikinol Q10 koenzim nagymértékben segíthet az oxidatív stressz spermiumokra gyakorolt negatív hatásainak ellensúlyozásában, visszafordításában. Egy 2012-es kettős vak, placebo kontrollos, randomizált vizsgálatban napi 200 mg ubikinol szedésétől 26 hét alatt átlagosan 81,6%-kal nőtt a spermakoncentráció, 24%-kal javult a sperma morfológia, és 31,7%-kal nőtt a sperma motilitás.25

Egy 2019-es randomizált klinikai vizsgálatban alacsony spermaszámmal, csökkent motilitással és rendellenes morfológiával diagnosztizált férfiak egy csoportjának napi 200 mg Q10-et, egy másik csoportnak pedig napi 400 mg Q10-et adtak. 3 hónap után mindkét csoportnál szignifikáns mértékben javult a spermiumok koncentrációja, a spermiumok morfológiája, a teljes motilitás és a progresszív motilitás (előrehaladó mozgást végző spermiumok aránya).26 A 400 mg-ot szedő férfiaknál nagyobb mértékű javulás volt megfigyelhető.

Egy 2011-es vizsgálat azt is kimutatta, hogy a Q10 koenzimet 12 hónapon át szedő férfiak körében jelentősen magasabb volt a terhességi arány (34,1%, 4-13 hónapon belül), mint a kezelést nem kapó, meddőségi problémákkal küzdő férfiaknál (6,4%, 12 hónapon belül).27

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások:
1 Pizzino G, Irrera N, Cucinotta M, et al. Oxidative Stress: Harms and Benefits for Human Health. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:8416763.
2 Aseervatham GS, Sivasudha T, Jeyadevi R, et al. Environmental factors and unhealthy lifestyle influence oxidative stress in humans--an overview. Environ Sci Pollut Res Int. 2013 Jul;20(7):4356-69.
3 Aschbacher K, O'Donovan A, Wolkowitz OM, et al. Good stress, bad stress and oxidative stress: insights from anticipatory cortisol reactivity. Psychoneuroendocrinology. 2013 Sep;38(9):1698-708.
4 Tan BL, Norhaizan ME, Liew WP. Nutrients and Oxidative Stress: Friend or Foe? Oxid Med Cell Longev. 2018 Jan 31;2018:9719584.
5 Prasad S, Tiwari M, Pandey AN, et al. Impact of stress on oocyte quality and reproductive outcome. J Biomed Sci. 2016 Mar 29;23:36.
6 Dumollard R, Ward Z, Carroll J, et al. Regulation of redox metabolism in the mouse oocyte and embryo. Development. 2007 Feb;134(3):455-65.
7 Takeuchi T, Neri QV, Katagiri Y, et al. Effect of treating induced mitochondrial damage on embryonic development and epigenesis. Biol Reprod. 2005 Mar;72(3):584-92.
8 Thouas GA, Trounson AO, Jones GM. Developmental effects of sublethal mitochondrial injury in mouse oocytes. Biol Reprod. 2006 May;74(5):969-77.
9 Wyman A, Pinto AB, Sheridan R, et al. One-cell zygote transfer from diabetic to nondiabetic mouse results in congenital malformations and growth retardation in offspring. Endocrinology. 2008 Feb;149(2):466-9.
10 Crane FL. Biochemical functions of coenzyme Q10. J Am Coll Nutr. 2001 Dec;20(6):591-8.
11 Ben-Meir A, Burstein E, Borrego-Alvarez A, et al. Coenzyme Q10 restores oocyte mitochondrial function and fertility during reproductive aging. Aging Cell. 2015 Oct;14(5):887-95.
12 Turi A, Giannubilo SR, Brugè F, et al. Coenzyme Q10 content in follicular fluid and its relationship with oocyte fertilization and embryo grading. Arch Gynecol Obstet. 2012 Apr;285(4):1173-6.
13 Bentov Y, Esfandiari N, Burstein E, et al. The use of mitochondrial nutrients to improve the outcome of infertility treatment in older patients. Fertil Steril. 2010 Jan;93(1):272-5.
14 Akarsu S, Gode F, Isik AZ, et al. The association between coenzyme Q10 concentrations in follicular fluid with embryo morphokinetics and pregnancy rate in assisted reproductive techniques. J Assist Reprod Genet. 2017 May;34(5):599-605.
15 Florou P, Anagnostis P, Theocharis P, et al. Does coenzyme Q10 supplementation improve fertility outcomes in women undergoing assisted reproductive technology procedures? A systematic review and meta-analysis of randomized-controlled trials. J Assist Reprod Genet. 2020 Oct;37(10):2377-2387.
16 Noia G, Littarru GP, De Santis M, et al. Coenzyme Q10 in pregnancy. Fetal Diagn Ther. 1996 Jul-Aug;11(4):264-70.
17 Gouveia FL, Costa RF, Lemos TMAM. Coenzyme Q10 and polycitic ovary syndrome: Systematic review. Clin Med Invest. 2018 Oct 19;3(4):2-4.
18 Samimi M, Zarezade Mehrizi M, Foroozanfard F, et al. The effects of coenzyme Q10 supplementation on glucose metabolism and lipid profiles in women with polycystic ovary syndrome: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clin Endocrinol (Oxf). 2017 Apr;86(4):560-566.
19 El Refaeey A, Selem A, Badawy A. Combined coenzyme Q10 and clomiphene citrate for ovulation induction in clomiphene-citrate-resistant polycystic ovary syndrome. Reprod Biomed Online. 2014 Jul;29(1):119-24.
20 Lin YH, Chen YH, Chang HY, et al. Chronic Niche Inflammation in Endometriosis-Associated Infertility: Current Understanding and Future Therapeutic Strategies. Int J Mol Sci. 2018 Aug 13;19(8):2385.
21 Máté G, Bernstein LR, Török AL. Endometriosis Is a Cause of Infertility. Does Reactive Oxygen Damage to Gametes and Embryos Play a Key Role in the Pathogenesis of Infertility Caused by Endometriosis? Front Endocrinol (Lausanne). 2018 Nov 29;9:725.
22 Romero S, Pella R, Zorrilla I, et al. Coenzyme Q10 improves the in vitro maturation of oocytes exposed to the intrafollicular environment of patients on fertility treatment. JBRA Assist Reprod. 2020 Jul 14;24(3):283-288.
23 https://www.centerforhumanreprod.com/fertility/endometriosis-infertility-monthly-case-report/
24 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18.
25 Safarinejad MR, Safarinejad S, Shafiei N, et al. Effects of the reduced form of coenzyme Q10 (ubiquinol) on semen parameters in men with idiopathic infertility: a double-blind, placebo controlled, randomized study. J Urol. 2012 Aug;188(2):526-31.
26 Alahmar AT. The impact of two doses of coenzyme Q10 on semen parameters and antioxidant status in men with idiopathic oligoasthenoteratozoospermia. Clin Exp Reprod Med. 2019 Sep;46(3):112-118.
27 Safarinejad MR. The effect of coenzyme Q₁₀ supplementation on partner pregnancy rate in infertile men with idiopathic oligoasthenoteratozoospermia: an open-label prospective study. Int Urol Nephrol. 2012 Jun;44(3):689-700.

Adagolási javaslat

Napi 1 kapszula szedése javasolt étkezés előtt, bő folyadékfogyasztással.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
Ubiquinol-Q10 (Kaneka Ubiquinol™ - biológiailag aktív Q10 koenzim)100 mg
Összetevők: repceolaj, Kaneka Ubiquinol™, emulgeálószerek (gliceril-oleát, méhviasz, szója-lecitin (GMO mentes)), bevonók (módosított étkezési keményítő, növényi glicerin, karragén, dinátrium-foszfát), színezék (karamell)
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.