MotilMax csomag férfiaknak
Termékválogatás a spermiumok motilitásának támogatására

2 havi adag

  • VÁLOGATÁS-CSOMAG FÉRFIAKNAK inozitollal és foláttal!
  • Mio-inozitol, folát, cink és szelén 1 csomagban, gazdaságos áron!
  • Speciális összeállítás a spermiumok motilitását (mozgékonyságát) támogató termékekből
  • A mio-inozitol a sejtek fontos alkotóeleme, beleértve a spermiumokat is
  • A folát esszenciális vitamin, alacsony szintje negatívan befolyásolhatja a spermium-minőséget
  • A szelén részt vesz a normál spermaképződésben
  • A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában
  • 2 hónapra elegendő adag!

1 db szállítása FoxPost automatába:
Ingyenes

További szállítási módok
12109 Ft  helyett állandó csomagkedvezménnyel
10990 Ft A te megtakarításod:
-1119 Ft (9%)

Termékleírás

Megfelelő motilitás nélkül nem következhet be a fogantatás

Az egészséges férfi termékenység a különböző hormonok komplex összjátékának a normál spermaképződésnek, és a spermiumok megfelelő mozgási képességének az eredménye. Tévedés tehát azt gondolni, hogy a terhesség létrejöttéhez elegendő, ha sok spermium termelődik egy férfi szervezetében.

A fogantatás csak akkor következik be, ha a spermiumok (hímivarsejtek) a női testbe jutva a méhszájon át a méhbe, majd a petevezetéken keresztül a petesejthez tudnak úszni. Ez egy hosszú és nehéz út, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a milliónyi spermiumból alig 500 jut a petesejt közelébe, és közülük is csak egynek sikerül célba érnie, hogy a petesejt belsejébe jutva megtermékenyítse azt.

Éppen ezért a spermiumok motilitása (mozgási tulajdonsága / mozgékonysága) kritikus fontosságú tényező a sikeres fogantatás szempontjából. A gyenge motilitás az alacsony spermiumszám mellett a férfi termékenységi problémák vezető oka.

A babalesz.hu MotilMax+ válogatás-csomagja célzottan olyan férfiak számára lett összeállítva, akiknél csökkent motilitás problémája áll fent és ezért szeretnének életmódjukon változtatni, illetve akik természetes úton szeretnék támogatni a spermiumok motilitását, ezzel hozzájárulva a termékenységük javításához.

Ebben a csomagban kizárólag olyan összetevők találhatóak, melyekről tudományos vizsgálatok is bizonyították, hogy pozitív hatással lehetnek a spermium motilitásra. Mio-inozitol, szerves folát, szelén és cink – ez a négy hatóanyag komplex módon képes támogatni a hímivarsejtek mozgékonyságát.

A csomagban a folát, a szelén és a cink is szerves formában található meg, a lehető legjobb felszívódás és biológiai hasznosulás érdekében.

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mio-inozitol: A mio-inozitol egy vitaminszerű anyag, ami nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, valamint foszforsavval kapcsolódva a sejthártya alkotórészét képezi. A férfi szaporító szervekben és az ondóban is megtalálható (jóval nagyobb koncentrációban, mint a vérben). Fontos szerepe lehet a spermiumok minőségében, többek között részt vesz a motilitást szabályozó és fenntartó folyamatokban is.1 Kutatások alapján a mio-inozitol javíthatja az érett hímivarsejtek mitokondriális funkcióját, azaz energiatermelését, továbbá antioxidáns szerepe révén a spermiumok oxidatív stressz elleni védelmét is segítheti.2 Egy 2017-es kutatásban mio-inozitol hatására a csökkent motilitású spermiumokkal rendelkező férfiak 85%-ánál jelentősen javult, 35%-ánál teljesen helyreállt a spermium motilitás.3 2015-ben ismeretlen eredetű meddőségben szenvedő férfiaknál a mio-inozitol szignifikáns mértékben növelte a spermium koncentrációt, a teljes spermiumszámot és a progresszív motilitást (egyenesen előrehaladó mozgást végző spermiumok arányát).4

Szerves folát: A folát a B-komplex része, B9-vitaminként is szokták emlegetni. Fontos tudni, hogy a folát a biológiailag aktív, táplálékunkban is megtalálható forma, a folsav pedig egy szintetikus és sokak szervezetében nehezen, alig hasznosuló forma. A folát többek között szerepet játszik a sejtosztódásban és a spermiumok egészségében is. Az alacsony folát-szint összefüggésben áll a spermiumok DNS-károsodásával,5 az alacsonyabb spermiumszámmal és az alacsonyabb motilitással.6 Egy randomizált klinikai vizsgálatban a 90 napon át történő folát-kiegészítés a spermium koncentráció 53%-os növekedéséhez és a motilis (mozgékony) spermiumok megkétszereződéséhez vezetett.7

Szerves szelén: A szelén egy esszenciális tápanyag, ami részt vesz a normál spermaképződésben és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Mivel talajaink, és így élelmiszereink is szelénben szegények, a magyar emberek általában szelénhiányosak. A szelénhiány és a férfi meddőség között tanulmányok egyértelmű összefüggést mutattak ki,8-9 ennek oka az, hogy számos szelénfüggő fehérjének szerepe van a férfi termékenységben, többek között a spermiumfarok motilitásában és integritásában is. A szelénbevitel növelése az alacsony szelén-szinttel bíró, illetve meddő férfiaknál az esetek többségében a motilitás jelentős mértékű javulásával járhat.10-12

Szerves cink: A cink nélkülözhetetlen nyomelem, amit az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinni. Több mint 300 enzimben jelen van, szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A cink magas koncentrációban van jelen az érett hímivarsejt farkában és részt vesz a spermiumok motilitásában.13 Egy 2016-os, összesen 20 korábban megjelent vizsgálat eredményeit elemző tanulmány alapján a cinkpótlás jelentős mértékben (akár több mint 50%-kal) képes növelni a spermiumok motilitását.14


Hivatkozások:

1 Condorelli RA, La Vignera S, Mongioì LM, et al. Myo-inositol as a male fertility molecule: speed them up! Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):30-35.

2 Korosi T, Barta C, Rokob K, et al. Physiological Intra-Cytoplasmic Sperm Injection (PICSI) outcomes after oral pretreatment and semen incubation with myo-inositol in oligoasthenoteratozoospermic men: results from a prospective, randomized controlled trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):66-72.

3 Dinkova A, Martinov D, Konova E. Efficacy of myo-inositol in the clinical management of patients with asthenozoospermia. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):62-65.

4 Calogero AE, Gullo G, La Vignera S, et al. Myoinositol improves sperm parameters and serum reproductive hormones in patients with idiopathic infertility: a prospective double-blind randomized placebo-controlled study. Andrology. 2015 May;3(3):491-5.

5 Boxmeer JC, Smit M, Utomo E, et al. Low folate in seminal plasma is associated with increased sperm DNA damage. Fertil Steril. 2009 Aug;92(2):548-56.

6 Wallock LM, Tamura T, Mayr CA, et al. Low seminal plasma folate concentrations are associated with low sperm density and count in male smokers and nonsmokers. Fertil Steril. 2001 Feb;75(2):252-9.

7 Wong WY, Merkus HMWM, Thomas CMG, et al. Effects of folic acid and zinc sulfate on male factor subfertility: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. FertilSteril 2002;77:491–8.

8 Bleau G, Lemarbre J, Faucher G, et al. Semen selenium and human fertility. Fertil Steril. 1984 Dec;42(6):890-4.

9 Oguntibeju OO, Esterhuyse JS, Truter EJ. Selenium: its potential role in male infertility. Pak J Med Sci 2009;25(2): 332-337.

10 Scott R, MacPherson A, Yates RW, et al. The effect of oral selenium supplementation on human sperm motility. Br J Urol. 1998 Jul;82(1):76-80.

11 Safarinejad MR, Safarinejad S. Efficacy of selenium and/or N-acetyl-cysteine for improving semen parameters in infertile men: a double-blind, placebo controlled, randomized study. J Urol. 2009 Feb;181(2):741-51.

12 Moslemi MK, Tavanbakhsh S. Selenium-vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate. Int J Gen Med. 2011 Jan 23;4:99-104.

13 Fallah A, Mohammad-Hasani A, Colagar AH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men's Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod Infertil. 2018 Apr-Jun;19(2):69-81.

14 Zhao J, Dong X, Hu X, et al. Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016 Mar 2;6:22386.

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 1 adag Mio-inozitol por (2 csapott mokkáskanálnyi por vízben feloldva) + 2 db Szerves Folát tabletta Ebéd előtt: 1 db Szerves Cink tabletta és 1 db Szerves Szelén tabletta

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Mio-inozitol por:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 gramm)
*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
Szerves Folát tabletta:
Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 tabletta)*NRV%
Folát (kalcium-L-metil-folátból)
400 mcg200%
Szerves Cink tabletta:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%*
Cink (szerves kötésben)20 mg200%
Szerves Szelén tabletta:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%
Szelén szerves kötésben (L-szelenometionin)100 mcg182%
*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.