Harmonikus ciklus csomag Nőknek
A menstruációs ciklus normalizálásáért

3 havi adag

 • 3 havi adagot tartalmazó, gyógynövény- és vitaminkúra
 • Barátcserje és D-vitamin kombinációja, ami kutatások és tapasztalatok szerint hasznos lehet az alábbi területeken:
 • ...termékenység támogatás nőknek
 • ...a menstruációs ciklus szabályozása, sikeres fogantatás
 • ...premenstruális tünetek csökkentése
 • ...a természetes hormonegyensúly támogatására
 • Állandó csomagkedvezménnyel!
 • Már 1 csomag rendelése esetén is ingyenes kiszállítással!

1 db szállítása GLS futárral:
Ingyenes

További szállítási módok
11340 Ft helyett csak
9990 Ft A te megtakaritasod:
-1350 Ft (12%)

Termékleírás

3 db Netamin Barátcserje kapszulát és 1 db Netamin D-vitamint (SZUPER kiszerelés)!

A barátcserje különleges növény, amelyet évszázadok óta alkalmaznak a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok kezelésére.

A D-vitamin egy az egészséghez elengedhetetlen vitamin, ami tulajdonképpen nem is vitamin, hanem egy előhormon, amiből szervezetünkben hormonszerű anyagok képződnek. Többek között hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és szerepet játszik a sejtosztódásban.

Felmérések szerint a tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin-hiányos. Sőt, a probléma még a nyári hónapokban is rengeteg embert érint, hiszen kevés időt töltünk a szabadban vagy napvédő krémeket használunk, ami akadályozza a D-vitamin keletkezésének természetes folyamatát. Emellett a kor előrehaladtával is csökken a szervezet D-vitamin előállító képessége.

A Netamin D-vitaminból elegendő 1 kapszulát bevenned naponta, ugyanis ez 2000 nemzetközi egység D-vitamint biztosít, vagyis az orvosok által javasolt bevitel 100%-át!

 

Bővebben a hatóanyagokról

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mit érdemes tudni a barátcserjéről?


A menstruációs zavarok és a teherbeesés elmaradása mögött gyakran hormonális zavarok, a prolaktin szintjének megemelkedése, vagy túl alacsony progeszteron-szint áll.
A prolaktint az agyalapi mirigy termeli és több nemi hormonnal együtt vesz részt számos folyamatban, így többek között a szoptatás során serkenti a tejelválasztást. Ha azonban szoptatás nélkül is magas a prolaktin-szint, annak olyan következményei lehetnek, mint:
 • fájdalmas menstruáció
 • premenstruális tünetek kialakulása
 • átmeneti meddőség
 • hajhullás
 • alvászavarok
 • ingerültség, feszültség
 • libidócsökkenés

A barátcserje az agyalapi mirigy természetes folyamatainak rendezésében segít, vizsgálatok bizonyították, hogy képes csökkenteni a megemelkedett prolaktin-szintet. 1-2
A kutatások azt mutatják, hogy ez az általános hormon-egyensúlyozó tulajdonsága az esetlegesen alacsony progeszteron-szintet normalizálásban is segíthet. 3-4 Az alacsony progeszteron szintén okozhat premenstruációs tüneteket és fogantatási nehézségeket.

Mindezek alapján kinek lehet hasznos a barátcserje gyógynövény?


Menstruációs problémákkal küzdőknek


Úgy, mint…:
 • kiszámíthatatlan, ingadozó a ciklus (ciklushossz és a menstruáció időtartama)
 • premenstruális tünetek ( a menstruáció előtt jelentkező alhasi görcsök, feszülő mellek, túlzott érzékenység, indokolatlan sírás, lehangoltság, rossz kedv, fáradtság, gyengeség)
 • menstruáció alatti hangulatingadozás és fájdalmak (has, mellek, ízületek)


 • Babát tervező hölgyeknek


  A kiegyensúlyozott, kiszámítható menstruáció és így a peteérés, a normális prolaktin-szint mind elengedhetetlen feltétele annak, hogy megfoganhasson a várva gyermek, ezért a barátcserje különösen népszerű azon hölgyek körében, akik gyermeket terveznek.

  Mit érdemes tudni a D-vitaminról?


  A szervezet D-vitamin szintje és a termékenység között nagyon szoros összefüggést mutattak ki klinikai vizsgálatok.  Az Európai Endokrinológiai Folyóirat az alábbi megállapításokat közölte a D-vitamin és a termékenység összefüggésében5:

  A D-vitamin nők esetében:

  • növeli a progeszteron-szintet, ami a menstruációs ciklust szabályozza és a sikeres beágyazódás esélyét növeli
  • csökkenti az policisztás ovárium-szindróma esélyét (PCOS), a leggyakoribb terméketlenségi tényezőt a nők esetében
  • növeli az in vitro megtermékenyülési mutatót (IVF)
  • csökkenti az endometriózis esélyét


  A D-vitamin a pajzsmirigy egészségére is hatással van!

  Kutatások megfigyelték, hogy a D-vitamin-hiány és a pajzsmirigybetegségek között kapcsolat áll fenn: egy kínai tanulmány az autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedők 82%-ánál6-8, míg egy 2011-es tanulmány a Hashimoto-thyreoiditis-ban szenvedők 92%-ánál mutatott ki alacsony D-vitamin szintet9!
  Hasonlóképp pajzsmirigy-alulműködés esetén is jelentősen alacsonyabb D-vitamin szintet mértek egy indiai tanulmányban10. 2017-ben kimutatták, hogy a vér magas (≥125 nmol/L) D-vitamin szintje javítja a pajzsmirigy-funkciót és 30%-kal csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés kockázatát11!

  * Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

  Hivatkozások
  1 http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Herbal_-_HMPC_assessment_report/2010/01/WC500069986.pdf
  2 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.
  3 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, et al. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013 May;79(7):562-75.
  4 Romm A. CHAPTER 13 - Pregnancy: First Trimester. In: Botanical Medicine for Women's Health. St. Louis: Churchill Livingstone; 2010:347–61.
  5Lerchbaum E, Obermayer-Pietsch B. Vitamin D and fertility: a systematic review. Eur J Endocrinol. 2012 May;166(5):765-78.
  6Chen, G. et. al. “Serum Vitamin D3 Level in Patients with Autoimmune Thyroid Diseases
  7Abstracts from the American Thyroid Association
  8 Thyroid, Volume 24, Supplement 1, 2014, Poster 18, October 2014
  9Tamer G., Arik S., Tamer I., Coksert D. Relative vitamin D insufficiency in Hashimoto’s thyroiditis. Thyroid. 2011;21:891–896.
  10Idiculla J, Prabhu P, Pradeep R, et al. Vitamin D and primary hypothyroidism: Is there an association?. Thyroid Res Pract 2018;15:34-7
  11 Mirhosseini N, Brunel L, Muscogiuri G, Kimball S. Physiological serum 25-hydroxyvitamin D concentrations are associated with improved thyroid function-observations from a community-based program. Endocrine. 2017 Dec;58(3):563-573.

Adagolási javaslat

Reggeli előtt: 1 db Netamin D-vitamin kapszula Ebéd után: 2 db Netamin Barátcserje kapszula, bő folyadékkal Mindazok számára, akiknek fájdalmas, lelkileg és fizikailag is megterhelő a menstruáció már 3-4 hét használat is érezhető enyhülést hozhat. Komolyabb eredményekhez minimum egy teljes kúra javasolt.

Hatóanyag-táblázat, összetevők

Barátcserje kapszula:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(2 kapszula)
Barátcserje por800 mg
D-vitamin:
HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
NRV%
D-vitamin50 mcg 1000%

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.