Chlamydia gyorsteszt – 3 db, gazdaságos kiszerelés
3 db, gazdaságos áron

3x1 db teszt elvégzésére alkalmas készlet

 • 3 db, -10% kedvezménnyel
 • Egyszerűen használható otthoni chlamydia teszt
 • Nők és férfiak is használhatják (egy teszt csak egy vizsgálatra elegendő!)
 • A chlamydia az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés
 • A kezeletlen fertőzés nőknél és férfiaknál is meddőséghez vezethet
 • FIGYELEM! Pozitív eredmény esetén keresd fel az orvosodat, aki tájékoztat a további lépésekről.
 • Egy csomag egy db otthoni teszt elvégzésére elegendő eszközt tartalmaz, részletes használati útmutatóval

1 db szállítása GLS futárral:
Ingyenes

További szállítási módok
11970 Ft helyett csak
10775 Ft A te megtakaritasod:
-1195 Ft (10%)

Termékleírás

A Babalesz legújabb terméke egy otthon elvégezhető, egyszerűen használható teszt a Chlamydia trachomatis nevű baktérium kimutatására. Segítségével körülbelül 15 perc alatt megtudhatod, hogy fertőzött vagy-e a chlamydia baktériummal.

A teszt egyaránt alkalmas nők és férfiak vizsgálatára (egy tesztkészlet csak egy alkalommal használható!), rendszeres használata különösen javasolt a szexuális partnert gyakrabban váltó fiatal nők, illetve a gyermekvállalást tervező nők számára.

FIGYELEM! Mindenképp keresd fel az orvosodat az alábbi esetekben:

 • A teszt pozitív eredményt mutat
 • A teszt negatív eredményt mutat, de a chlamydia bármelyik tünetét tapasztalod magadon

Miért van szükség erre a tesztre?

A chlamydia az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, melynek előfordulása az elmúlt évtizedekben Magyarországon is egyre növekszik. A fertőzés gyakran tünetmentes és igen könnyen terjed védekezés nélküli (óvszer használat nélküli) szexuális együttléttel. Ha megvan arra az esély, hogy chlamydiával fertőződtél, akkor legjobb, ha rendszeresen végzel tesztet, mely képes kimutatni a baktérium jelenlétét.

A chlamydia antibiotikumokkal nagyon könnyedén kezelhető, a kezeletlen fertőzés azonban súlyos hosszú távú szövődményekhez vezethet, beleértve a meddőséget is.

Mit érdemes tudni a chlamydiáról?

A chlamydia szexuális úton terjedő bakteriális fertőzés, amelyet a Chlamydia trachomatis nevű parányi baktérium okoz. A szexuálisan aktív nők 15-25 százalékánál kimutatható a kórokozó, de gyakori partnercsere esetén ez az arány megközelítheti a 40 százalékot is. A chlamydia fertőzésnek a közhittel ellentétben nem csak nők, hanem férfiak is gyakori áldozatai.

Különösen veszélyben vannak a szexuális életet épp csak elkezdő fiatalok, egészen 25 éves életkorig. Statisztikák szerint minden harmadik 23 év alatti, szexuálisan aktív európai fiatal átesett már kisebb-nagyobb mértékben ilyen jellegű fertőzésen.

A chlamydia „csendes” betegség, mivel az esetek többségében nem okoz semmiféle panaszt: a megfertőzött nők mindössze 30, a megfertőzött férfiak pedig csupán 50 százaléka tapasztal tüneteket. Emellett a megfertőződés és a tünetek megjelenése között hetek, sőt, hónapok is eltelhetnek.

A chlamydia fertőzés tünetei nőknél:

 • vizeléskor fájdalom, égő érzés
 • vérezgetés nemi aktus után
 • bővebb és/vagy megváltozott színű vagy szagú hüvelyi folyás
 • menstruációk közötti vérzés vagy erősebb menzesz
 • kellemetlen érzés és alhasi fájdalom

A chlamydia fertőzés tünetei férfiaknál:

 • vizeléskor fájdalom, égő érzés
 • húgycsőből folyás
 • kellemetlen érzés és fájdalom a heréknél

Végbél fertőzésének lehetséges tünetei:

 • égés, viszketés, váladékozás

A leghatékonyabb megelőzési módszer az óvszerrel történő védekezés és a monogámia. A chlamydia fertőzést sajnos többször is meg lehet kapni, így nem jelent védelmet, ha korábban már valaki kigyógyult belőle.

A chlamydia antibiotikumokkal könnyedén kezelhető, azonban ha kezeletlenül marad, komolyabb és jóval nehezebben kezelhető szövődményekkel járhat. Nőknél gyakori a medencegyulladás, de előfordulhat petevezeték-elzáródás miatti meddőség, illetve megnőhet a méhen kívüli terhesség, vetélés és koraszülés kockázata. Férfiaknál legtipikusabb szövődmény a heregyulladás, mely akár meddőséghez is vezethet.

Mit érdemes tudni a chlamydia gyorstesztről?

A chlamydia gyorsteszt a méhnyakból vagy húgycsőből vett mintából mutatja ki a Chlamydia trachomatis jelenlétét. A teszt használata rendkívül egyszerű, az eredményt pedig körülbelül 15 perc alatt megkapod. Minden tesztkészlethez mellékelünk egy részletes használati utasítást. Kérjük, hogy olvasd el a teljes használati utasítást, elejétől végéig, mielőtt nekikezdenél a teszt elvégzésének.

A teszt alapvetően bármikor elvégezhető, ugyanakkor javasolt lehet megismételni később, amennyiben a legutóbbi védekezés nélküli szexuális együttlét két hétnél korábban történt. A fertőzés lappangási ideje ugyanis 7-14 nap is lehet, és csak ezután válik kimutathatóvá. A lappangási idő alatt végzett teszt hamis negatív eredményt adhat.

Ha a fertőzést még a maradandó károsodás kialakulása előtt észreveszik, a chlamydia baktérium könnyen kezelhető: antibiotikum-kezelés mellett a fertőzés további következmények nélkül gyógyul.

Mi a teendő pozitív eredmény esetén?

Amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, keresd fel az orvosodat, annak megerősítése, illetve a további lépések megismerése érdekében.

Mi a teendő negatív eredmény esetén?

Amennyiben a teszt negatív eredményt mutat, nincs további teendőd. Ha negatív eredmény mellett mégis észleled magadon a chlamydia bármely tünetét, keresd fel az orvosodat.

Hozzászólások