Netamin C-1000 mg EXTRA

Termékkép
  • SZUPER kiszerelés – 300 tabletta
  • Nyújtott felszívódás
  • 1000 mg C-vitamin tablettánként
  • Csipkebogyóval és bioflavonoidokkal (köztük heszperidinnel)
  • antioxidáns hatása révén védi a spermiumokat és a petesejteket az oxidatív stressz ellen
  • kutatások alapján kedvezően hathat a női termékenységre is
  •  a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen tápanyag
Normál ár: 5990 Ft
Kosárba teszem

A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav, létfontosságú az emberi szervezet számára. 1932-es felfedezése óta kutatások ezrei foglalkoztak az egészségre gyakorolt pozitív hatásaival. Az már köztudott, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság csökkentéséhez és elengedhetetlen a megfelelő kollagénképződéshez is.

Kevesebb hangsúlyt kap azonban a termékenységben betöltött szerepe, pedig mostanra már számos kutatás igazolta, hogy a megfelelő C-vitamin bevitel kiemelten fontos a hormonegyensúly, a női és férfi termékenység, valamint az egészséges terhesség szempontjából.

A C-vitamin hatása a női termékenységre

Több olyan kutatást is végeztek már, melyekben a C-vitamin női szervezetre, illetve termékenységre gyakorolt hatásait igyekeztek megállapítani.

A C-vitamin három fő biológiai funkciója (kollagénszintézis, hormon kiválasztás, és antioxidáns védelem) magyarázatot adhat a vitamin termékenységjavító hatására. A C-vitamin szükséges a petefészek egészséges működéséhez, támogatja a peteérést, segíthet a petesejt egészségét megőrizni vagy javítani. Kutatások szerint serkenti a progeszteron és az oxitocin hormonok termelését. A C-vitamin nagy koncentrációban megtalálható a sárgatestben, és fontos szereplője a hormontermelés folyamatainak. 1

Egy 2003-ban, a Fertility and Sterility című szakfolyóiratban publikált kutatás szerint a C-vitamin szedése pozitívan befolyásolja a hormonszinteket és javítja a termékenységet, olyan nőknél, akiknél túl rövid a luteális fázis (a menstruációs ciklus második fele). Az eredmények azt mutatták, hogy a napi 750 mg C-vitamint szedő nők 77%-ánál a progeszteron szintje megemelkedett, a C-vitamint nem szedő nőknél azonban nem változott a progeszteron szint. A C-vitamint szedő nők csoportjában a teherbeesés aránya szignifikánsan magasabb volt: 25%-os 6 hónapot követően, míg a kezelést nem kapó nőknek csak 11%-a esett teherbe ez idő alatt. A C-vitamint szedő nők 53%-ánál hosszabb lett a luteális fázis, míg ez az arány a kiegészítést nem kapó nőknél csak 22% volt. 2

A C-vitamin szerepe a terhességben

Kutatások azt mutatják, hogy a C-vitamin képes lehet csökkenteni a terhességi mérgezés (preeclampsia) és a magzatburok idő előtti megrepedésének az esélyét. 3-4
A női szervezet nagy mennyiségű C-vitamint használ fel a fogantatás során és szükséges a magzatburkok kialakulásához és megerősítéséhez. Kutatások alapján a C-vitamin kiegészítés a születési rendellenességek megelőzésében is segíthet.5-6

A C-vitamin hatása a férfi termékenységre

Tudományos vizsgálatok eredményei szerint a C-vitamin javíthatja a spermiumok minőségét és megvédheti azokat a DNS károsodástól; csökkentheti a vetélés és a kromoszóma rendellenességek valószínűségét. Mivel erős antioxidáns tulajdonságokkal bír, a C-vitamin a szabad gyökök okozta oxidatív stressz ellen is védelmezi a spermiumokat. 7

A kutatások azt jelzik, hogy a megnövelt C-vitamin bevitel kapcsolatba hozható a spermiumszám növekedésével, illetve a motilitás (mozgékonyság) és a morfológia (alak) javulásával. Egy, a Journal of Medicinal Food című szaklapban publikált kutatás során 25 és 35 éves kor közötti meddő férfiaknak adtak 1000 mg C-vitamint, naponta kétszer. Két hónap C-vitamin kiegészítés után a spermiumszám, a motilitás, illetve a normál alakú spermiumok aránya is szignifikáns módon megnövekedett. 8

Egy 1991-ben elvégzett kutatás megállapította, hogy a C-vitamin szintje sokkal magasabb az ondóban, mint egyéb testnedvekben, beleértve a vért. A kutatás azt is kimutatta, hogy a C-vitamin szint csökkenése az egészséges férfiaknál is rontja a spermiumok egészségét. Amikor a C-vitamin bevitel napi 250 mg-ról mindössze napi 5 mg-ra csökkent, az ondó C-vitamin szintje 50%-kal lecsökkent és a sérült DNS-sel rendelkező spermiumok aránya 91%-kal nőtt. 9

És ez még nem minden, a C-vitamin kiegészítés jó hatással lehet a dohányzó férfiak spermiumjaira és csökkentheti a sperma agglutinációt (a spermiumok összeragadása), amitől a spermiumok mozgékonyabbak és gyorsabbak lesznek. 10-11

Mivel az emberi szervezet nem képes a C-vitamint előállítani, és vízben oldódó vitamin révén tárolni sem, ezért folyamatosan pótolni kell.

A C-vitamin hatása a pajzsmirigy egészségére

A C-vitamin hatékony antioxidáns, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy az oxidatív stressz szoros kapcsolatban áll a pajzsmirigy alul- és túlműködésével is.12 Emellett a pajzsmirigy-alulműködés tovább fokozhatja az oxidatív stresszt.13 Mindezek miatt a pajzsmirigyzavarok kezelésében fontos szerepe van a megfelelő C-vitamin bevitelnek.

Kutatások szerint a C-vitamin a stressz kezelésében is hasznos lehet, csökkentve a kortizol nevű stressz-hormon szintjét, ami a pajzsmirigyre is kedvezően hat.14 Egy tanulmányban azt is megfigyelték, hogy a C-vitamin javítja a levotiroxin tartalmú pajzsmirigy-gyógyszer felszívódását.15

Miért válaszd a Netamin C-1000 mg EXTRA tablettát?

Mert mindent “tud”, amit egy C-vitaminnak kell:

– 1000 mg-os, magas hatóanyag-tartalom
– Nyújtott felszívódás, hogy teljes körű védelmet kapj a napod során
– Csipkebogyó-kivonatot és citrus bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek segítik a felszívódást, fokozzák az immunrendszered és ereid védelmét
– 300 tablettás, családi kiszerelés, fantasztikus áron!

Hatóanyag-tartalom:

HatóanyagA napi adag tartalmaz
(1 tabletta)
NRV%
C-vitamin1000 mg1250%
Csipkebogyó-kivonat (4:1)25 mg-
Citrus-bioflavonoidok (10% heszperidin)25 mg-

Szedés:

Felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát két étkezés között javasolt bevenni, lehetőleg minden nap ugyanabban az időszakban.

OGYÉI szám: 17391/2016. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

 


Hivatkozások:

1 Luck, Martin R., Jeyaseelan, Indira, Scholes, Rachel A., “Minireview Ascorbic Acid and Fertility.” Biology of Reproduction 52, 262-266, 1995.
2 Henmi, H., Endo, T., Kitajima, Y., Manase, K., Hata, H., & Kudo, R. (2003). Effects of ascorbic acid supplementation on serum progesterone levels in patients with a luteal phase defect. Fertility and sterility, 80(2), 459-461.
3 Casanueva E et al. Vitamin C supplementation to prevent premature rupture of the chorioamniotic membranes: a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2005 Apr;81(4):859-63.
4 Nayereh Ghomian, Leili Hafizi, Zahra Takhti. The Role of Vitamin C in Prevention of Preterm Premature Rupture of Membranes. Iran Red Crescent Med J. 2013 Feb; 15(2): 113–116.
5 Nelson MM, Forfar JO. Epidemiology of drugs taken by pregnant women: drugs that may affect the fetus adversely. Clin Pharmacol 1971; 14:632-642.
6 Shinde MU et al. Prenatal exposure to nitrosatable drugs, vitamin C, and risk of selected birth defects. Birth Defects Res A Clin Mol Teratol. 2013 Aug;97(8):515-31.)
7 Ashok Agarwal & Lucky H. Sekhon. The role of antioxidant therapy in the treatment of male infertility. Human Fertility, December 2010; 13(4): 217–225.
8 Akmal M, Qadri JQ, Al-Waili NS, Thangal S, Haq A, Saloom KY. Improvement in human semen quality after oral supplementation of vitamin C. J Med Food. 2006 Fall;9(3):440-2.
9 Fraga C, et al., “Ascorbic acid protects against endogenous oxidative DNA damage in human sperm.” Proc Natl Acad Sci 88, 11003-11006, 1991
10 Dawson EB, Harris WA, Teter MC, Powell LC. Effect of ascorbic acid supplementation on the sperm quality of smokers. Fertil Steril. 1992 Nov;58(5):1034-9.
11 Dawson EB et al. Effect of ascorbic acid on male fertility. Ann N Y Acad Sci. 1987;498:312-23.
12 Resch U, Helsel G, Tatzber F, Sinzinger H. Antioxidant status in thyroid dysfunction. Clinical Chemistry and Laboratory Medicine 2002 Nov;40(11):1132-4.
13 Mancini A, Di Segni C, Raimondo S, et al. Thyroid Hormones, Oxidative Stress, and Inflammation. Mediators of Inflammation. 2016;2016:6757154.
14 Terzidis K, Panoutsopoulos A, Mantzou A, et al. Lower early morning plasma cortisol levels are associated with thyroid autoimmunity in the elderly. European Journal of Endocrinology 2010 162, 307-313.
15 Jubiz W, Ramirez M. Effect of vitamin C on the absorption of levothyroxine in patients with hypothyroidism and gastritis. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism 2014 Jun;99(6):E1031-4.

 

Hozzászólások