Babalesz OVULÁCIÓS gyorsteszt
Jelenleg nem rendelhető!

5 db tesztcsík csomagonként

  • Ez a termék jelenleg nem rendelhető! Türelmedet és megértésedet köszönjük!
  • Otthon elvégezhető ovulációs teszt hölgyeknek.
  • A peteérés (ovuláció) kimutatására szolgál.
  • Ovuláció idején a legesélyesebb a megtermékenyülés.
  • 5 tasak (tesztcsík) egy csomagban, részletes használati útmutatóval.
  • Vizeletből kimutatható eredmény.
  • A pozitív eredmény már egy percen belül látható!
  • Rendszertelen ciklus, ciklust zavaró betegségek (pl. PCOS) esetére, vagy tudatos családtervezéshez ajánlott.

1 db szállítása FoxPost automatába:
790 Ft

További szállítási módok

Termékleírás

Babalesz Ovulációs gyorsteszt (5 db)
(LH kimutatása vizeletből tesztcsíkkal)

Mi az az ovulációs teszt?

Az ovuláció az érett petesejt kilökődése a petefészekből. A petesejt ezek  után bekerül a petevezetékbe, ahol kb. 36 órán át készen áll a megtermékenyítésre. A gyermek akkor fogan meg, amikor a hímivarsejt sikeresen megtermékenyíti a petesejtet – erre pedig a legnagyobb esély az ovuláció ideje alatt van.

A petesejt megérését közvetlenül megelőzően a női testben nagy mennyiségű luteinizáló hormon (LH) termelődik. Az LH mindig jelen van a vizeletben, de a szintje ugrásszerűen megnő a ciklus közepén, ami a petesejt kilökődését serkenti. Ennek a hormonnak a jelenlétét jelzi az ovulációs teszt, így nyújt segítséget ahhoz, hogy a hölgyek meghatározhassák legtermékenyebb időszakukat.

Az ovulációs teszt alapvető célja nem a terhesség kimutatása (nem terhességi teszt).

Amennyiben terhességi tesztet szeretnél, kattints ide.

Kik használják az ovulációs tesztet?

Azok a hölgyek, akik…

Szeretnék szabályozni ciklusukat:

Az ovulációs teszt segít meghatározni a peteérés pontos időszakát, amely nehéz lehet azoknál, akiknek rendellenes a ciklusuk. Egyúttal segít meghatározni azt is, egyáltalán van-e peteérés.

Tudatosan szeretnének családot tervezni:

Az ovulációs teszttel meghatározható a legtermékenyebb időszak, amely alatt nagyobb eséllyel fogan meg a magzat.

Valamilyen egészségügyi állapot (pl. PCOS miatt) nehezebben esnek teherbe:

Ha valamilyen egészségügyi probléma nehezíti a teherbeesést, akkor különösen fontos, hogy az ovuláció ideje alatt kiemelt figyelmet szenteljenek a szexuális együttléteknek.

Összefoglalva:

Az ovulációs tesztet a hölgyek használják ciklusuk legtermékenyebb időszakának meghatározására. Tudatos családtervezésnél javasolt a szexuális együttlétek egy részét az ovuláció időszakához igazítani (azaz amikor az ovulációs teszt pozitív eredményt jelez). Az ovulációs teszt használata még önmagában nem garancia a sikeres fogantatásra.

Szakértői javaslat: az ovuláció lényeges időszak a családtervezésnél, de fontos odafigyelni arra, hogy ne tegye feszültté, “kötelezővé” a szerelmi együttléteket. A romantikus hangulat, a nyugodt légkör, a felszabadultság, az egymás iránti kölcsönös érzelmek legyen továbbra is hangsúlyosak, hiszen ezen is meghatározóak a sikeres fogantatáshoz.

Használati útmutató az ovulációs teszt alkalmazásához

BEVEZETÉS

Az Egylépéses Ovulációs Teszt gyorsan és könnyedén használható. Kvalitatív teszt, ami kimutatja az úgynevezett LH (luteinizáló hormon) csúcsot a vizeletből, amely jelzi, hogy a petesejt kilökődése (ovuláció) a következő 24-48 órában várhatóan bekövetkezik.

MIKOR KELL MEGKEZDENI A TESZTELÉST?

Először meg kell határoznia a menstruációs ciklus hosszát. Ez a vérzés első napjától a következő vérzési ciklus első napjáig eltelt napok száma. A mellékelt táblázat alapján határozza meg, hogy mikor kell megkezdenie a tesztelést. Ha a ciklusa rövidebb 21 napnál vagy hosszabb 38 napnál, forduljon az orvosához. Ha nem tudja, milyen hosszú a ciklusa, kezdje a tesztelést az első vérzés utáni 11. napon, mivel az átlagos ciklushossz 28 nap. Végezzen el egy tesztet minden nap, mindaddig, amíg ki nem mutatja az LH-csúcsot.

Ciklus hosszaTeszt elkezdése
21 nap6. napon
22 nap6. napon
23 nap7. napon
24 nap7. napon
25 nap8. napon
26 nap9. napon
27 nap10. napon
28 nap11. napon
29 nap12. napon
30 nap13. napon
31 nap14. napon
32 nap15. napon
33 nap16. napon
34 nap17. napon
35 nap18. napon
36 nap19. napon
37 nap20. napon
38 nap21. napon
39 nap21. napon

INFORMÁCIÓK A VIZELETMINTA VÉTELÉHEZ

1. Ne az első, reggeli vizeletből vegyen mintát, mivel az LH-t a szervezet kora reggel állítja elő. Csak a nap folyamán később jelenik meg a vizeletben.
2. A legideálisabb mintavételi időpont reggel 10 és este 8 óra közé esik.
Az ovulácós teszt használata során a tesztcsíkot ne merítse mélyebbre a MAX vonalnál3. Minden nap kb. ugyanabban az időpontban vegyen mintát.
4. Kb. 2 órával a mintavétel előtt korlátozza a folyadék bevitelét, mivel a felhígított vizeletmintából a teszt nem mindig tudja megbízhatóan kimutatni az LH-csúcsot.

AZ OVULÁCIÓS TESZT HASZNÁLATA

1. A tesztelés megkezdése előtt mind a tesztkészlet, mind a vizeletminta szobahőmérsékletű (18-30°C) legyen.
2. Vegye ki a tesztcsíkot a lezárt tasakból.
3. Merítse a csíkot a vizeletbe a nyíl jelzéssel lefelé. Ne merítse a MAX (szintjelző) jelzésen túl. Vegye ki a csíkot 5 másodperc múlva és helyezze sík, tiszta, száraz, nem nedvszívó felületre (pl. a vizelettároló edény szélére).
4. Várja meg, amíg színes csíkok jelennek meg. A vizeletmintában lévő LH koncentrációjától függően a pozitív eredmény akár 40 másodpercen belül leolvasható. Ahhoz azonban, hogy meggyőződhessen a negatív eredményről, a teljes 10 percnyi reakcióidő szükséges. 30 perc után már ne olvassa le az eredményt.

Ábra az ovulációs teszt kiértékeléséhezAZ OVULÁCIÓS TESZT ÉRTÉKELÉSE

Negatív eredmény LH-csúcsra: Csak egy vonal jelenik meg a kontroll zónában vagy a tesztvonal is megjelenik, de halványabb, mint a kontrollvonal. Ez azt jelenti, hogy nincs LH-csúcs.

Pozitív eredmény LH-csúcsra: Ha két színes csík látható és a tesztvonal ugyanolyan intenzitású vagy sötétebb színnel jelenik meg, mint a kontrollvonal, akkor az ovuláció 24-48 órán belül várható. A fogamzás érdekében a szexuális együttlét 24 óra múlva, de legfeljebb 48 órán belül javasolt.

Érvénytelen: Nincs látható vonal egyik zónában sem. A vizsgálatot meg kell ismételni egy új tesztkészlettel.

AZ OVULÁCIÓS TESZT TÁROLÁSA

A tesztkészlet 2°C – 30°C között tárolható a lezárt tasakban, a szavatossági idő végéig. Ne tegye ki közvetlen napfénynek, nedvességnek vagy hőnek.

1 csomag tartalma:

  • 5 db Ovulációs tesztcsík külön-külön lezárt tasakban
  • 1 db nyomtatott használati útmutató

Hozzászólások

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.