Leendő apukáknak

Tudományos háttér a termékenység elősegítésének szolgálatában

Az alábbiakban részletesen olvashatsz a ProCreation férfi termékenység támogató kapszula több mint 30-féle összetevőjének hatásmechanizmusáról.

A-vitamin

A szakirodalom esszenciális termékenység-vitaminként ismeri ezt a zsírban oldódó vitamint. Ha termékenységről van szó, a vitaminok közül a zsírban oldódóaknak különösen nagy a jelentőségük.
A termékenységre gyakorolt pozitív hatását több mechanizmuson keresztül fejti ki. Dr. Weston A. Price a világ több pontján is vizsgált olyan népcsoportokat, ahol különösen magas a termékenység. Megfigyelte, hogy főképp olyan ételeket esznek, melyek A-vitamintartalma különösen magas.
Az ondófolyadék szerepe ismert: ez az anyag segít a spermiumnak a petesejt felé jutás során a megtermékenyítésben. Az A-vitamin optimális szintje megemeli az ondó mennyiségét és minőségét.

C-vitamin

Az egyik legfontosabb termékenység-fokozó vitamin. Szent-Györgyi Albert felfedezése az egész test egészsége szempontjából fontos, de a termékenységben kulcsszerepet tölt be. A C-vitamin erős antioxidáns, és – ha lehet egyáltalán rangsorolni – a legfontosabb vitamin. Növeli a spermaszámot és a spermák aktivitását. 1979-ben W.A.Harris és kollégái egy 40 steril férfin végzett kipróbálás során két csoportra osztotta az alanyokat: egyik felük C-vitamint szedett, a másik fele hatástalan placebót. A placebót szedő ún. kontrollcsoport esetében nem volt tapasztalható változás, míg a C-vitamint szedő csoport minden egyes tagjának (!) felesége fogamzott a kísérlet 60 napja alatt. A herében a C-vitamin koncentrácója 20-szor magasabb, mint a test más részeiben. Elégtelen C-vitaminfogyasztás esetén az ott betöltendő szerepét nem tudja ellátni ez az összetevő. Tanulmányok sora bizonyította, hogy a C-vitamin növeli a sperma minőségét azáltal, hogy megvédi a spermát és a benne lévő DNS-t a sérüléstől. Kutatások vizsgálták, hogy a DNS bizonyos hibái akadályozzák a spermiumokat abban, hogy a megtermékenyítésig eljussanak, illetve növelik a születési rendellenességek esélyét. A Texasi Orvosi Egyetemen végzett klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az elégtelen C-vitamin bevitel a spermiumok összetapadását okozhatja. Ez az összetapadás ilyen esetekben akkor tapasztalható, mikor a spermiumok együtt úsznak és az összetapadás miatt akadályozzák egymás az előrehaladásban.

D3-vitamin

Zsírban oldódó vitamin, ami a hormontermeléshez szükséges. Ha nincs elegendő alapanyag a hormontermeléshez, akkor az alacsony hormonszint olyan zavarokhoz vezet, mint a meddőség vagy premenstruális szindróma a nőknél, sterilitás a férfiaknál. Az amerikai Yale Orvosi Egyetemen 67 meddő nőt vizsgáltak, mindössze 7%-uknak volt normális D-vitamin szintje. Kijelenthetjük, hogy a reproduktív rendszerben nagyon fontos szerepe van a D-vitaminoknak. D-vitamin termelésére a szervezetünk is képes, napi 15-20 percet a napsütésen töltve elegendő D-vitamint termel a testünk.

E-vitamin

Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású zsírban oldódó vitamin. Humán kipróbálásokon bizonyított, hogy növeli a termékenységet. A spermiumok termelésében játszik kulcsszerepet. Az E-vitamin hiánya negatívan befolyásolja a spermiumok formáját, mivel a spermatermeléshez fontos hormonok termelődése ilyen esetekben nem megfelelő. Antioxidáns hatásával védi a spermák sejtmembránját is.

K2-vitamin

Zsírban oldódó vitamin, ami az egészséges keringési rendszerben és csontrendszerben játszik szerepet.

B-vitaminok

Tiamin (B1-vitamin), Riboflavin (B2-vitamin), Niacin (B3-vitamin), B6-vitamin, Folsav (B9-vitamin), B12-vitamin, Pantoténsav (B5-vitamin)

A B-vitaminok számtalan klinikai vizsgálatban bizonyítottan támogatják a reproduktív funkciókat, ezáltal növelik a termékenységet mind a férfiak, mind a nők esetében. Vannak olyan, önmagukat termékenység-fokozóként feltüntető természetes készítmények, melyek szinte csak B-vitaminokat tartalmaznak. Ez alapjában véve jó dolog, de természetesen nem feltétlenül elegendő. Fontosságát azonban mindenképp jelzi. Meddő nőknek a szakirodalom B6-vitaminkúrát javasol mindenekelőtt alkalmazni: sok esetben önmagában már ez megoldást jelenthet. Férfiak esetében különösen a B12-vitamin van a figyelem fókuszában termékenység szempontjából. Egy vizsgálatban B-12 vitamint adtak nagy dózisban férfiaknak, akik spermaszáma 20 millió/ml alatt volt. 27%-uk esetében a spermaszám 100 millió/ml fölé növekedett. Egy másik vizsgálat során B12-vitamin szedésével a vizsgálatban résztvevők 57%-nál tapasztaltak egyértelmű növekedést a spermaszámban.

Vas

A vas nélkülözhetetlen az élethez, szükséges a hemoglobin (vörösvértestek) képzéséhez, továbbá a mioglobin (az izmok vörös festékanyaga) és bizonyos enzimek keletkezéséhez.

Cink

A cink egy nagyon fontos nyomelem, mely a férfiak szexuális és reproduktív funkcióiban kiemelkedő szerepet játszik. A termékenység számos kulcsfontosságú területén elengedhetetlen, így az egészséges hormonháztartásban, a spermiumok egészséges fejlődésében és azok aktivitásában. Egy klinikai vizsgálat során 37 steril férfit kezeltek cink-szulfáttal. Mindegyiküknek a spermaszáma alacsonyabb volt, mint 25 millió/ml. 22 esetben krónikusan alacsony tesztoszteronszint volt mérhető a vizsgálat elején, az ő esetükben a spermaszám 8 millió/ml-ről 20 millió/ml-re növekedett. A 22 férfi közül 9-nek a felesége fogamzott meg a vizsgálat ideje alatt.

Szelén

Fontos, antioxidáns hatású nyomelem. Mind a tesztoszteron-termeléshez, mind a spermiumok előállításához szükséges. Szelénhiány esetén a spermiumok mobilitása csökken, mert a farokrészük rövidül vagy deformálódik. A spermiumok előállításához olyannyira nélkülözhetetlen, hogy egy férfi szerveztében található összes szelén fele a herékben és a szaporítószervekben található. A Padovai Egyetemen végzett klinikai kísérlet igazolta a szelénnel kapcsolatos feltételezéseket. Egy másik dupla-vak klinikai vizsgálat során a vizsgálatban részt vett férfiak spermaaktivitásának növekedése 100%-ban kimutatható volt. A szelén kritikus szerepet játszik a DNS-láncok másolásában, ami a születési rendellenességek kialakulásának megakadályozásában fontos.

Réz

Értékes nyomelem, melynek nem elégséges jelenléte, illetve a kalciummal és cinkkel való nem megfelelő egyensúlya egyes szakirodalmi források szerint az egyik leggyakoribb oka a terméketlenségnek. Többek között Sophia Loren fogamzási problémáinak is a réz-egyensúly felborulása volt az oka. Az idegi folyamatokban, a neurotranszmitterek helyes működéséhez van szükség megfelelő mennyiségű rézre. Túladagolása toxicitáshoz vezethet, ezért – mint mindenben – ennek adagolása kapcsán is az egyensúlyra kell törekedni.

Mangán

Nyomelem, mely a termékenységre többféle módon van kihatással:
Kulcsszerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, tehát a szervezetünk energiafelhasználási mechanizmusaiban.
Zsírsavak szintézisében van rá szükség – hiányában tehát egyéb rossz következmények mellett a hormonháztartás is sérül, ami terméketlenséghez vezethet
Antioxidánsként működik, segíti az immunrendszert a káros sejtfolyamatok elleni küzdelemben a reproduktív szervekben
Kihatással van a szervezet magnézium-, vas- és kalcium háztartására.
Különböző vitaminok felszívódását segíti, hiányában nem hasznosulnak olyan hatékonyan a bevitt vitaminok
Nagyon fontos nyomelem tehát, túladagolását azonban kerülni kell, csak az optimális mennyiségben való jelenléte kívánatos.

Krómium-pikolinát

A króm egy nyomelem, amely számos életfolyamatunkban fontos szerepet tölt be. A lakosság jelentős részét érintheti a krómhiány, és ennek következményei a romló cukorháztartás, a fizikai és mentális kimerültség. Állatkísérletekkel bizonyították, hogy adagolásával növekszik a spermaszám.

Rendeld meg most a ProCreation férfi termékenység támogató kapszulát:

GYÓGYNÖVÉNY Komplex

A GYÓGYNÖVÉNY komplex a ProCreation férfi termékenység támogató kapszula egyik lényeges összetevője. Hatóanyagai szinergikusan erősítik egymás támogató hatását.

A GYÓGYNÖVÉNY komplex a következő hasznos összetevőket tartalmazza:

L-arginin, acerola cseresznye, almapektin, feketeribizli por, bromelain, sárgarépa, chlorella, tengeri moszat, papaya, petrezselyem, csipkebogyó, spenót, spirulina, vízitorma, fokhagyma, maca, koreai ginzeng, L-karnitin, L-taurin, osztriga, kurkuma

A GYÓGYNÖVÉNY komplex összetevőinek részletes leírása:

L-arginin

L-alakú aminosav. A spermiumok aktivitását növeli, emellett a spermiumok fejének egészséges kifejlődésben játszik kulcsfontosságú szerepet. Egy klinikai vizsgálatban 178 vizsgálatba vont férfi közül 74%-uknál tapasztaltak spermaszám-növekedést arginin adagolása hatására.

termékenységfokozó összetevőkAcerola cseresznye

Az acerola cseresznye régóta használt termékenység-fokozó növény, mely pozitív hatását főleg a benne található organikus C-vitamintartalmának köszönheti, mely különösen jól hasznosul a szervezetben, jobban, mint az ipari gyártású aszkorbinsav. Vizsgálatok bizonyítják, hogy önmagában alkalmazva is felér a hatékonysága sok gyógyszeres termékenységfokozó készítménnyel.

Almapektin

A szervezet méregtelenítésében tölt be fontos szerepet. A reproduktív funkciók napjainkban a legtöbb esetben a környezetből a szervezetben lerakódó toxikus vegyületek felhalmozódása miatt sérülnek. Az almapektin segít ezek eltávolításban, hogy a szervezet természetes funkciói ismét helyreállhassanak.

Feketeribizli

A feketeribizli-magban lévő esszenciális aminosavak elengedhetetlenek a belső elválasztású mirigyek megfelelő működéséhez.

termékenységfokozó összetevőkBromelain

A bromelain egy enzim, amit az ananász (Ananas comosus) belső részéből nyernek ki. Erős gyulladáscsökkentő és immunerősítő.

Sárgarépa

Ez az egyszerű haszonnövény számos olyan nutrienst és enzimet tartalmaz, melyek hiánya terméketlenséghez vezethez (A-provitamint, C-, D-, E-, K-, B1- és B6-vitaminok, biotin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, és egyéb ásványok, lutein, likopin, alfa-, béta- és gamma-karotinok, zeaxantin és xantrofil). Használata ezen hiánybetegség megszüntetésében segít.

termékenységfokozó összetevőkChlorella, spirulina, tengeri moszat

A chlorella szárított édesvízi algakészítmény, míg a spirulina és a csendes-óceáni moszat sós vízben élő növény. Ezen növények magas klorofill-, aminosav-, ásványi anyag- és vitamintartalma a hormonrendszer és az anyagcsere optimalizálásában és a sérült szövetek újjáépítésében segít.

Papaya

A papaya amellett, hogy nagyon gazdag forrása a proteolitikus enzimeknek, gazdag argininben, (lásd fentebb: arginin) és C-vitaminban (lásd fentebb: C-vitamin) és béta-karotinban. A béta-karotin az ondó minőségét javítja.

termékenységfokozó összetevőkSpenót, petrezselyem

Ezek a hazánkban is ismert növények magas klorofill, vitamin- és ásványianyagtartalmukkal segítik a terméketlenséget gyakran előidéző hiánybetegségek gyógyítását és az egészséges funkciók helyreállítását.

Csipkebogyó

A csipkebogyó csodálatos termés. Rengeteg vitamint tartalmaz, immunerősítő. Termékenység-fokozó hatása kiemelkedően magas, organikus – természetes, tehát nagyon jól hasznosuló – C-vitamintartalmából fakad (lásd fentebb: C-vitamin).

Vízitorma

A vízitorma az egyik legtáplálóbb növény, melynek revitalizáló hatásáról sokat ír a gyógynövény-szakirodalom. Kiválló forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamnoknak, mangánnak, karotinoknak (főleg az éles látáshoz fontos luteinnek és zeaxantinnak) , kalciumnak, rostnak, vasnak és réznek. A népi gyógyászatban közismert termékenység-fokozó hatása mellett segít a szív- és érrendszer egészségesen tartásában, a koleszterinszint optimalizálásában és rákmegelőzőként is használják.

termékenységfokozó összetevőkFokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) görög elnevezésében is szerepel a „gyógyító” név, mely rámutat arra a tényre, hogy ezt a fantasztikus növényt már az egészen ősi időkben is számos pozitív hatása miatt alkalmazták. Erős antioxidáns hatása miatt olyan szinten minden rossz elűzőjének tartották, hogy az ártó szellemeket is fokhagymával igyekeztek távol tartani. Annak ellenére, hogy a fokhagymát nem a romantika összetevőjeként emlegetik erős illata miatt – a termékenységre gyakorolt hatása jelentős. Szerléntartalma kritikus szerepet játszik a DNS-láncok másolásában, ami a születési rendellenességek kialakulásának megakadályozásában fontos. Organikus B6-vitamintartalma emellett erősíti az immunrendszert és a hormonháztartás optimalizálásában segít.

Maca (Lepidium meyenii)

A maca egyedül a dél-amerikai Andokban található zöldségfajta, melynek a gyökerét évezredek óta használják. A teljes endokrin hormonrendszert optimalizálja mind a férfiak, mind pedig a nők esetében. Ez úgy valósul meg, hogy az agyalapi mirigy műkődését állítja helyre. Az agyalapi mirigy felel az endokrin hormonrendszer működéséért az emberben, helyes működése esetén a hormonháztartás optimális egyensúlyba kerül. Férfiak esetében a tesztoszteronszint optimalizálását végzi. Ezen hatásával a spanyol felfedezők találkoztak a nyugati civilizációból először, megfigyelték ugyanis, hogy fogyasztásával magasabb potencia és libidó érhető el. A megtermékenyítés szempontjából fontos hatása a spermaszám és a spermiumok aktivitásának növekedése.

termékenységfokozó összetevőkKoreai ginzeng

Évezredek óta használt keleti gyógynövény, amely hazánkban néhány éve vált ismertté, de igazán jótékony hatását kevesen ismerik. Őshazájában az élet gyökerének nevezik. Az utóbbi 30 évben csaknem ezer tanulmány erősítette meg azt az 5000 éves hírnevet, amely a „gyógynövények királyát”, a ginzenget övezik. Ezen pozitív változásokat főleg a ginzengben található több mint 10 féle ginzenozid okozza, de mindemellett 9 féle vitamint, valamint 3 féle fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, energizál, serkenti a hormontermelés, optimalizálja az izomműködést, fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Az ún. adaptogének működését segíti környezeti és biokémiai egyensúlyváltozások esetén egyaránt. Hatására növekszik a szervezet glikogénfelhasználása, amely maga az életet adó energia.

termékenységfokozó összetevőkKurkuma

Az indiai sáfrányként ismert kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Indiában évezredek óta gyűjtik és használják. A hormonok receptorokhoz kapcsolódását segíti. A tesztoszteron üzenetátvivő funkciójában segít.

L-karnitin

L-alakú aminosav. Az alcsony karnitinszint a zsírsavak csökkenését eredményezi a sejtek mitokondriumában, amely az energiatermelésért felelős. Az ejakulációt követő spermaaktivitás szorosan összefügg a karnitinszinttől. Minél magasabb a karnitinszint, annál aktívabban mozognak a spermiumok.

L-taurin

L-alakú aminosav. A megfelelő spermaaktivitáshoz fontos. Hiánya terméketlenséghez vezethet.

termékenységfokozó összetevőkOsztriga

Az osztriga legendás termékenység- és potenciafokozó étel a tengerparti népeknél, mely hírnevét főleg magas cinktartalmának köszönheti (lásd fentebb: cink). Az egyetlen olyan étel, melyről tudományosan bizonyított, hogy növeli a termékenységet.

Rendeld meg most a ProCreation férfi termékenység támogató kapszulát:

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.