Április, a stressz elleni küzdelem hónapja

Senki sem immunis a stresszre. Időnként mindannyian feszültebbek vagyunk a kelleténél, többet idegeskedünk vagy aggodalmaskodunk egy-egy nehezebb élethelyzet miatt. Ez kellemetlen ugyan, de teljesen normális jelenség. A tartóssá váló stressz azonban már problémát jelenthet.

A babalesz.hu számára a stressz negatív hatásainak kivédése kiemelten fontos téma. Ezért is csatlakozunk áprilisban a stressz elleni küzdelem kampányához!

Az 1992-ben indult kezdeményezés angol elnevezése Stress Awareness Month vagyis szó szerint fordítva a stressz-tudatosság hónapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a stressz veszélyeire, illetve azokra a megküzdési stratégiákra, amelyek használatával a stressz hatékonyan legyőzhető.

Praktikus tanácsok, testi-lelki támogatás – így segít a Babalesz csapata!

Számos kutatás talált kapcsolatot a krónikus stressz és a termékenységi problémák között. Nemrég a Bostoni Egyetem kutatói mutatták ki, hogy a magasabb stressz-szint a fogamzás esélyének 13%-os csökkenésével járhat. A tartós stressz beleszól a hormonháztartásba, negatívan hathat az ovulációra, a spermaminőségre és a libidóra is, így nehezítheti a teherbeesést.

Ne görcsölj rá, akkor sikerül!” Ilyen és ehhez hasonló, jóindulattal adott tanácsokat gyakran hallanak azok, akik gyermeket szeretnének, de nehézségeik akadnak. Pedig egy ilyen – ártatlannak tűnő, és egyébként valóban támogatónak szánt – mondat sokszor csak mélyebbre lök.

Amit mi javasolunk: ne gondolkodj „sikerben” és „kudarcban”. Ne a fogamzás határozzon meg téged, jövődet és párkapcsolatodat. És ami legfontosabb: soha, de soha ne hibáztasd magad.

A babalesz.hu csapatával minden erőnkkel, legjobb tudásunk szerint azon dolgozunk, hogy semmi ne állhasson az egészséges fogantatás és várandósság útjába. Testi-lelki tanácsokat, tudományosan megalapozott tudást és természetes alapú vitamin- és gyógynövény készítményeket is biztosítunk.

Egyszerű, de hatékony tippek stressz ellen

Bővebb cikkünket a témában itt találod:

Stressz hatása a női és férfi termékenységre: tudnivalók és tippek » 

A stressz okozta fizikai és lelki tünetek enyhítésében, a hormonegyensúly és termékenység támogatásában segít speciális válogatáscsomagunk:

Stressz STOP vitamincsomaggal!

Köszönjük, hogy elolvastad bejegyzésünket!
Ha Te is küzdesz a stresszel mindennapjaidban, akkor ne feledd: nem vagy egyedül és van segítség!


Források:
https://stressawarenessmonth.com/
https://modernfertility.com/blog/stress/

Tetszett a cikk? Tudd meg elsőként, ha új bejegyzés kerül fel az oldalra!
Állítsd be cikk-értesítőt magadnak itt.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.