4 természetes segítség menstruációs fájdalmakra

A menstruáció nem kell, hogy erős fájdalmakkal járjon! Bár sokak ezen mondat hallatán csak legyintenek, valóban léteznek olyan természetesen segítségek, amelyekkel enyhíthető vagy akár teljesen eltüntethetőek a fájdalmas és kellemetlen mellékhatások a nehéz napokon. Íme, 4 tipp, ami segíthet!

1. RÁGCSÁLJ  MINDEN NAP RÉPÁT!

Bár nem sokan gondolnák, egy nyers répa elrágcsálása minden nap rengeteget segíthet! A répa ugyanis egy olyan különleges rostot tartalmaz, amely ösztrogén-dominancia esetén segít megszabadulni a felesleges ösztrogéntől, és képes hatékonyan segíteni a hormonális egyensúly visszaállításában.
Az ösztrogén-dominancia tünetei többek közt a menstruáció során a mellek fájdalma, a görcsök, valamint a puffadás – ezek enyhítésében segíthet a sárgarépa rendszeres, napi szintű fogyasztása!

2. FIGYELJ AZ EPEHÓLYAGODRA, MÁJADRA IS!

Szintén nem köztudott tény, hogy az epehólyagnak és a májnak óriási szerepe van abban, hogyan játszódik le egy átlagos ciklus. Ha ugyanis nem megfelelően működik, a szervezetünk képtelen megfelelő mértékben kiüríteni a felesleges hormonokat és méreganyagokat természetes módon.
Ha úgy gondolod, hogy valami nem stimmel ezen a téren, fordulj háziorvosodhoz, már egy vérvétel is sokat elárul! Érdemes időnként megfelelő gyógynövényekkel (pl. máriatövis, gyermekláncfű) is támogatni méregtelenítő szerveinket, ugyanis könnyen lehet, hogy lelassult, nem megfelelő működésük a központi oka a menstruációs fájdalmaknak!

3. MAGNÉZIUM, MÉG TÖBB MAGNÉZIUM!

Gyakran kívánod a étcsokit a menstruáció előtti és alatti napokon? Bár legyünk őszinték, a legtöbben ezzel így vagyunk, könnyen lehet, hogy ez is egy intő jel! A szervezet ugyanis azért „igényli” a menstruáció során az étcsokoládét, mert abban magnézium is található.
A progeszteron és ösztrogén szintje megemelkedik a ciklus 2. felében, és ezzel együtt a magnézium szintje leesik a szervezetünkben. A magnézium alacsony szintje szintén vezethet görcsökhöz, de fejfájáshoz és puffadáshoz is.

4. A BARÁTCSERJE IS SEGÍTHET!

A barátcserjét évszázadok óta alkalmazzák a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok kezelésére.
A barátcserje az agyalapi mirigy természetes folyamatainak rendezésében segít, így megakadályozva az alhasi görcsöket, a mellek fájdalmát, a túlzott érzékenységet, fáradtságot és gyengeséget!

ÖSSZEGZÉS

Bár sokan az évek, évtizedek alatt elfogadták, a menstruáció szenvedéssel jár minden hónapban, az igazság az, hogy ha fájdalmakkal küzdünk, az azt jelenti, a testünk üzenni akar nekünk: valami nem stimmel!
A fenti módszerekkel viszont tudunk tenni azért, hogy ne kelljen feleslegesen szenvednünk minden hónapban!

Hozzászólások