fbpx
Loading...

Menstruáció, női ciklus

A termékeny korú nők életét végigkíséri a menstruáció. A mindennapok részét képezi, az élet természetes velejárója. De a rendszeres és egészséges menstruáció nemcsak a jó életminőség miatt fontos, a gyors teherbeesést is jelentősen segíti, hiszen szabályos ciklus esetén a peteérés (ovuláció) viszonylag pontosan előre kiszámítható. Ha tudod, hogy mikor lesz a peteérés, akkor az együttlétek jól időzíthetőek és többszörösére növelhető a sikeres fogantatás esélye!

A rendszertelen menstruáció vagy a kimaradó menstruáció megnehezíti, megakadályozhatja a teherbeesést. Cikkeinkkel tudást adunk a kezedbe, amivel a menstruációs ciklus zavarai leküzdhetők, a normál menzesz helyreállítható, a terhesség pedig mielőbb létrejöhet. Menstruáció késés okai, elmaradt menstruáció, a menstruációs ciklus hossza, szakaszai, rövidebb vagy hosszabb ciklus okai és kezelése, menstruáció és ovuláció kiszámítása – mindezekről és még sok másról is olvashatsz nálunk!

Menstruáció alatti terhesség - Lehetséges?
Szerző: Babalesz.hu - 2023-11-07
Az egyik leggyakoribb kérdés a fogantatás kapcsán, hogy lehetséges-e a menstruáció alatti terhesség. Ebben a cikkben most részletesen is választ adunk erre!
Amit a pecsételő vérzésről tudni érdemes
Szerző: Babalesz.hu - 2023-06-22
A pecsételő vérzés hátterében számos dolog húzódhat meg. Mit jelezhetnek az apró vérfoltok a fehérneműn? Mikor érdemes orvoshoz fordulni? Cikkünkből kiderül!
A menstruációs ciklus szakaszai: a babatervezés szempontjából
Szerző: Babalesz.hu - 2023-03-20
Minden nő számára fontos a menstruációs ciklus ismerete, különösen, ha babát szeretnénk. Hogyan tervezz ciklusoddal összhangban? Cikkünkből kiderül!
Ciklushoz igazított életmód, avagy „cycle syncing” – mi ez?
Szerző: Babalesz.hu - 2022-03-16
Kerülj szinkronba a ciklusoddal! Mi az az infradián ritmus és miként befolyásolja a testedet? Hogyan segíthet neked a cycle syncing módszer?
Mit árul el a menstruációs ciklusod a termékenységedről?
Szerző: Babalesz.hu - 2021-01-28
Mi számít normális, egészséges hosszúságú menzesznek? Mit jelent a luteális és a follikuláris fázis? Alábbi cikkünkből mindent megtudhatsz!
Vashiány, menstruáció és termékenység - van kapcsolat?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-07-13
A vashiány főleg nőknél gyakori. Erős menstruáció is kiválthatja, akár vérszegénységet, meddőséget vagy terhességi komplikációkat is okozhat. Részletek itt!
Cickafark: ősi gyógyír női panaszokra
Szerző: Babalesz.hu - 2019-10-11
Fájdalmas, túl erős vagy kimaradó menzesz - ezekre mind segítség lehet a cickafark. Tudj meg többet erről a gyógynövényről!
A menstruáció színe, színváltozásai: ezt érdemes tudni róla
Szerző: Babalesz.hu - 2019-08-09
Miről árulkodhat a menstruációs vér színe, állaga? Miért változik akár a menzesz során is? Ez a téma sem lehet tabu: részletek itt!
Miért késik a menstruációd? Itt van 10 lehetséges válasz!
Szerző: Babalesz.hu - 2018-12-28
Késik a menstruációd, de nem tudod, mi okozhatja? Ismerd meg alábbi cikkünkből a menstruáció késés okait, és azt is, hogy mikor kell orvoshoz fordulni!
4 természetes segítség menstruációs fájdalmakra
Szerző: Babalesz.hu - 2017-11-13
Erős, fájdalmas görcsökkel küzdesz menstruációd alatt? Nem kell, hogy így legyen! Természetes praktikákról olvashatsz a cikkben!

/ 2 oldal
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna