fbpx
Loading...

Étrendek, diéták a teherbeesésért

„Ételed legyen orvosságod, orvosságod ételed!” - Hippokratész (i.e.460 – i.e.375). Az egészséges, megfelelő táplálkozás bizonyítottan rendkívül fontos a terhesség előkészítése és a termékenység fokozása érdekében is. A feldolgozott ételekben, cukrokban, telített zsírokban és állati fehérjékben gazdag, azonban zöldségekben, gyümölcsökben, rostokban, egészséges zsírokban és vitaminokban, antioxidánsokban szegény modern étrend a női és férfi termékenységet is negatívan befolyásolja.

De milyen is a termékenységfokozó étrend részletesebben? Hogyan ajánlott étkeznie a nőknek és hogyan a férfiaknak? Milyen ételek és táplálkozási szokások segítik elő a sikeres teherbeesést? Hogyan érdemes étkezni a peteérés és petesejt egészség támogatásáért? És nem utolsósorban: milyen diéta bizonyul hasznosnak speciális egészségi problémák, például PCOS, endometriózis, mióma vagy ösztrogén dominancia esetén? A Babalesz cikkeiből megkapod mindenre a választ!

Miért hatásos az ösztrogén dominancia diéta? Itt a válasz!
Szerző: Babalesz.hu - 2022-06-01
Cikkünkből megtudhatod, mit jelent az ösztrogén dominancia és hogyan tudod egészséges szintre csökkenteni szervezeted ösztrogén-szintjét a megfelelő diétával.
Rostok és PCOS: tudd meg, hogy miért és mennyit fogyassz!
Szerző: Babalesz.hu - 2021-09-02
Hogyan függ össze a bélflóra egészsége, a rostfogyasztás és a női szervek egészsége? Mi köze a rostfogyasztásnak a PCOS kezeléséhez? Katt!
PCOS diéta: alapszabályok, ételek, útmutató
Szerző: Babalesz.hu - 2020-10-01
Milyen szabályokat tarts be az étkezések során, ha PCOS-sel diagnosztizáltak? Milyen ételeket iktass be az étrendedbe és mit kerülj? PCOS diéta alapok itt!
Endometriózis, IBS és az alacsony FODMAP étrend
Szerző: Babalesz.hu - 2020-09-10
Miért és hogyan segíthet az IBS (irritábilis bél szindróma) elleni diéta az endometriózisban szenvedőknek? Ebből a cikkből kiderül - a FODMAP diétáról!
Termékenységet támogató reggeli 5 egyszerű lépésben
Szerző: Babalesz.hu - 2020-05-19
Babát tervezel? A legfrissebb kutatások szerint a reggeli az egyik legfontosabb étkezés termékenységi szempontból. Teherbeesést támogató reggeli - katt ide!
Női termékenység-támogató smoothie: alapanyagok + recept
Szerző: Babalesz.hu - 2019-12-31
Hogyan építs az étrendedbe elegendő zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét a termékenységed (és egészséged) érdekében? Készíts smoothiet! Alapok a cikkben.
Termékenységfokozó étrend nőknek: 6 alapvető lépés
Szerző: Babalesz.hu - 2019-10-26
Milyen ételekkel, vitaminokkal tudod támogatni a termékenységedet ha babát szeretnél és mi az amit inkább kerülj el? Részletek itt!
Figyelem: ez az 5 leggyakoribb tápanyaghiány PCOS esetén!
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-30
Milyen vitaminokra, ásványi anyagok pótlására kell különösen odafigyelned PCOS-sel?
HPV ellen ezekre is gondolj: étrend és életmód
Szerző: Babalesz.hu - 2018-04-12
Ha HPV gyanút vagy fertőzést állapítottak meg nálad, fontos számodra a megfelelő étkezés a gyógyuláshoz. Tanácsokat itt találsz!
Tudj meg mindent az endometriózis diétáról!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-07-04
Hogyan járulhat hozzá az endometriózis diéta a nőgyógyászati betegség tüneteinek enyhítéséhez? Hogyan alakítható ki a megfelelő étrend? Cikkünkből kiderül!

/ 2 oldal
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna